Rozpoczecie sezonu- CHOJNICE 28/29 kwietnia
Moderator: Pasza
- CAROL
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Nie mam pretensji ani do Lr olka ani do Vandala <B> MAJĄ rację </B>PKi pisze:Karol, akurat tutaj vandal ma racje. Jak są dzwi i szyba to lepjej zamknać, jak nie ma to siatki. Odruchu nie powstrzymaszCAROL pisze:Panowie dajcie sobie spokój z dobrymi radami.vandall1 pisze:Po to są siatki w bocznych oknach instalowane żeby powstrzymać odruch.
Sam wiem już co mam zrobić
Ale do takich wniosków doszedłem zaraz po tym boczku.
No wiesz organizatorami sa tylko ludzieLR_Olek pisze:Moze z lasu.sciba pisze:A skad mieli wziac lepszych sedziow... z podziemi
Zaraz wyjdzie ,ze lepiej byloby jakby nikt tam nie stal.
Nie dosc ze lal deszcz dwa dni(i do tej pory pada

Cieakwy jestem jak bys sobie poradzil w takiej sytuacji

Stare eskimoskie powiedzanie - " pamietaj, nigdy nie jedz żółtego śniegu "
bystry pisze:Najgorsze ze wszystkiego jest to ze kazdy obwinia Chojnice za zła organizacje, a to nie dokońca jest tak. Wina lezy jak zwykle w braku odpowiedniego zabespieczenia sedziowskiego :zamało,zle,brak wiedzy,ignorancja i brak dobrych checi.
masz racje, po 2 latach duzo ludzi sie wykruszyło, część jak wstała rano i zobaczyla deszcz, stwierdzila ze im sie nie chce. Ten brak dobrych checi i ignoracja dały się we znaki wszytskim
ciezko dzisiaj o takich sedziow z prawdziwego zdarzenia, którzy zrobia to co nalezy a nei zaszkodza
- Maciek Skura
-
1) Ramowy plan rajdu i imprez towarzyszących ciekawy, dobry i wymagający dużego nakładu czasu przed imprezą ( uzgodnienia , zgody , sponsorzy itd ).
2) Trasa odcinków ciekawa i wystarczająco długa.
3) Dojazdówki super
!!!!!!!!! Długie i bardzo przyjemne.
4) Niektórzy sędziowie faktu na odcinkach nie do przyjęcia
!!!!!!
Jak ktoś nawet z łapanki przed imprezą decyduje się na taką
funkcję i czy dostaje za to czy nie jakieś tam wynagrodzenie to musi
sobie zdawać sprawę z tego że będzie tam stał X godzin i możliwe że w
deszczu, mrozie itd.
5) Przepustowość odcinków - według mnie troszke za duża presja na
możliwie najszybsze zakończenie odcinków z powodu dużej ilości aut.
Zapas czasu pomiędzy planowanym zakończeniem odcinków a
wręczeniem pucharów dawał według mnie wystarczającą dozę
bezpieczeństwa a co za tym idzie na chwilowe wstrzymanie odcinków w
celu usunięcia poległych aut. ( zaznaczę przy okazji iz nie trafiają do
mnie protesty na to iż na odcinku stało auto wklejone i nie było
mozliwości jazdy - niestety sport to sport i w niektórych przypadkach
nawet jak takie sytuacje decydują o wygranej lub nie dużo zależy od
szczęścia )
6) Władze rajdu - powinny raczej rozpatrywać zbiorowe protesty załóg i
prośby o wyjaśnienie na kożyść zawodnika/ów i nie dopatrywać się w
takich działaniach od razu zmowy. Poza tą sugestią chcę stanąć też po
stronie organizatora i ZSS - mają bądź co bądź trudne zadanie przy
rozpatrywaniu wyjasnień i protestów w sytuacji jak np. sędziowie faktu
nie radzą sobie z powierzoną im pracą i nie ma żetelnych protokułów.
7) DESZCZ - nię będę sie rozpisywał bo i tak każdy wie że rozwalił po
trochu wszystko łącznie z imprezami towarzyszącymi
Reasumując to Irek Korycki, Dominika Odejewska i inni organizatorzy wykonali dużo ciężkiej pracy i chwała im za to
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Potknięcia i błędy zdarzają się wszędzie i wszystkim.
!!!!!!!!
Według moich obserwacji za duży ciężar pracy i decyzji zależał od 2 osób i nie były one w stanie panować czasami płynnie nad sytuacją.
Dzieje się tak w 90% przypadków kiedy nie ma organizator wystarczającej ilości sprawdzonych i skłonnych do poświęceń ludzi.
Myślę iż Irkowi, Dominice i reszcie organizatorom nie zabraknie zapału i w przyszłym roku znów będę mógł sie pojawić w Chojnicach ( o zlocie nie wspomne
))) ).
A teraz po tym moim długim wywodzie życzę wszystkim udanego weekendu i próby pobicia naszego rekordu w długości jazdy od startu honorowego
!!!!!!!
Pozdrawiam serdecznie
Maciek Skura
2) Trasa odcinków ciekawa i wystarczająco długa.
3) Dojazdówki super

4) Niektórzy sędziowie faktu na odcinkach nie do przyjęcia

Jak ktoś nawet z łapanki przed imprezą decyduje się na taką
funkcję i czy dostaje za to czy nie jakieś tam wynagrodzenie to musi
sobie zdawać sprawę z tego że będzie tam stał X godzin i możliwe że w
deszczu, mrozie itd.
5) Przepustowość odcinków - według mnie troszke za duża presja na
możliwie najszybsze zakończenie odcinków z powodu dużej ilości aut.
Zapas czasu pomiędzy planowanym zakończeniem odcinków a
wręczeniem pucharów dawał według mnie wystarczającą dozę
bezpieczeństwa a co za tym idzie na chwilowe wstrzymanie odcinków w
celu usunięcia poległych aut. ( zaznaczę przy okazji iz nie trafiają do
mnie protesty na to iż na odcinku stało auto wklejone i nie było
mozliwości jazdy - niestety sport to sport i w niektórych przypadkach
nawet jak takie sytuacje decydują o wygranej lub nie dużo zależy od
szczęścia )
6) Władze rajdu - powinny raczej rozpatrywać zbiorowe protesty załóg i
prośby o wyjaśnienie na kożyść zawodnika/ów i nie dopatrywać się w
takich działaniach od razu zmowy. Poza tą sugestią chcę stanąć też po
stronie organizatora i ZSS - mają bądź co bądź trudne zadanie przy
rozpatrywaniu wyjasnień i protestów w sytuacji jak np. sędziowie faktu
nie radzą sobie z powierzoną im pracą i nie ma żetelnych protokułów.
7) DESZCZ - nię będę sie rozpisywał bo i tak każdy wie że rozwalił po
trochu wszystko łącznie z imprezami towarzyszącymi
Reasumując to Irek Korycki, Dominika Odejewska i inni organizatorzy wykonali dużo ciężkiej pracy i chwała im za to

Potknięcia i błędy zdarzają się wszędzie i wszystkim.

Według moich obserwacji za duży ciężar pracy i decyzji zależał od 2 osób i nie były one w stanie panować czasami płynnie nad sytuacją.
Dzieje się tak w 90% przypadków kiedy nie ma organizator wystarczającej ilości sprawdzonych i skłonnych do poświęceń ludzi.
Myślę iż Irkowi, Dominice i reszcie organizatorom nie zabraknie zapału i w przyszłym roku znów będę mógł sie pojawić w Chojnicach ( o zlocie nie wspomne

A teraz po tym moim długim wywodzie życzę wszystkim udanego weekendu i próby pobicia naszego rekordu w długości jazdy od startu honorowego

Pozdrawiam serdecznie
Maciek Skura
Maciek Skura
609-500-811
Gadu-Gadu: 1394471 Skype: team4x4sport
609-500-811
Gadu-Gadu: 1394471 Skype: team4x4sport
Maćku, dzięki za dobre słowo!
Zdajemy sobie sprawę z tego, że wiele rzeczy nie zagrało tak jak powinno. Deszcz był tu głównym sprawcą niepowodzeń, ale nie tylko. Nieodpowiedzialna postawa kilku osób (w tym funkcyjnych), brak ludzi wspomagających sędziów (bo padało) i kierowcy ciężarówek którzy bili rekordy ignorancji!
Jeden z nich żalił się do kamery TVN, że nie ukończył rajdu bo organizator go skrzywdził. Tymczasem na odcinkach specjalnych jechał przez te bramki które mu pasowały, omijając pozostałe i wykłucał się ze mną, że "przecież ma limit 30% które może ominąć"!!!!!!!!!!!!!!! Pozostawię to bez komentarza!
Drugi przekracza limit spóźnień pomiędzy PKC-ami już na mecie próby, następnie jedzie na PKC i nie wjeżdżając na start, polami dojeżdża do mety żądając wpisu w karcie!? Po wszystkim, na kolacji, obraża w wulgarny sposób organizatorów i właścicieli lokalu (których jest gościem) żeby wyprodukować sobie alibi przed sponsorem. ŻENADA
Wypowiedzi kolegów na temat pucharów dla klasy "C" w ogóle nie będę komentował bo nie warto podejmować dyskusji na takim poziomie. Jeśli ktoś uważa że załogom, które nie zostały sklasyfikowane i nie ukończyły rajdu, należy dawać puchary za nazwisko, to niech dalej żyje w takim przeświadczeniu. Puchary były oczywiście przygotowane dla trzech pierwszych miejsc, nagrody również!
Zdajemy sobie sprawę z tego, że wiele rzeczy nie zagrało tak jak powinno. Deszcz był tu głównym sprawcą niepowodzeń, ale nie tylko. Nieodpowiedzialna postawa kilku osób (w tym funkcyjnych), brak ludzi wspomagających sędziów (bo padało) i kierowcy ciężarówek którzy bili rekordy ignorancji!
Jeden z nich żalił się do kamery TVN, że nie ukończył rajdu bo organizator go skrzywdził. Tymczasem na odcinkach specjalnych jechał przez te bramki które mu pasowały, omijając pozostałe i wykłucał się ze mną, że "przecież ma limit 30% które może ominąć"!!!!!!!!!!!!!!! Pozostawię to bez komentarza!
Drugi przekracza limit spóźnień pomiędzy PKC-ami już na mecie próby, następnie jedzie na PKC i nie wjeżdżając na start, polami dojeżdża do mety żądając wpisu w karcie!? Po wszystkim, na kolacji, obraża w wulgarny sposób organizatorów i właścicieli lokalu (których jest gościem) żeby wyprodukować sobie alibi przed sponsorem. ŻENADA

Wypowiedzi kolegów na temat pucharów dla klasy "C" w ogóle nie będę komentował bo nie warto podejmować dyskusji na takim poziomie. Jeśli ktoś uważa że załogom, które nie zostały sklasyfikowane i nie ukończyły rajdu, należy dawać puchary za nazwisko, to niech dalej żyje w takim przeświadczeniu. Puchary były oczywiście przygotowane dla trzech pierwszych miejsc, nagrody również!
-
-
- Kontaktowanie:
j.w
moim zdaniem rajd zorganizowany na +
bardzo kompaktowy
łatwy dostęp do trasy (kibice,prasa)
pogoda zepsóła wszystko a połowa osób z problemami szukające winowajcy i czepia się organizatora!!!!!!!!!!!!
ja napewno pojawie się za rok
dzis juz zapraszam do ogladania zdjęc www.rally1.pl
pozdrawiam Marcin
bardzo kompaktowy
łatwy dostęp do trasy (kibice,prasa)
pogoda zepsóła wszystko a połowa osób z problemami szukające winowajcy i czepia się organizatora!!!!!!!!!!!!
ja napewno pojawie się za rok
dzis juz zapraszam do ogladania zdjęc www.rally1.pl
pozdrawiam Marcin
.............czas ucieka!
- seba4x4
-
- Kontaktowanie:
Jak chcecie sędziów z lasu, to się piszęLR_Olek pisze:Moze z lasu.sciba pisze:A skad mieli wziac lepszych sedziow... z podziemi
Zaraz wyjdzie ,ze lepiej byloby jakby nikt tam nie stal.

Wlasnie widzialem migawke(3min) w tvnturbo.
Szczena mi opadla do samej podlogi...takiego syfu to ja jeszcze nie widzialem..jak dla mnie ta relacja byla sponsorowana...2min z 3 gadali o ciezarowkach ktore sie zesraly a wywyad tylko z zaloga Unimoga ktorzy mieli do wszystkich pretensje... zadnego wywiadu ze zwyciezcami ani z organizatorem.To ma byc sport
P.ierdol.e to

Szczena mi opadla do samej podlogi...takiego syfu to ja jeszcze nie widzialem..jak dla mnie ta relacja byla sponsorowana...2min z 3 gadali o ciezarowkach ktore sie zesraly a wywyad tylko z zaloga Unimoga ktorzy mieli do wszystkich pretensje... zadnego wywiadu ze zwyciezcami ani z organizatorem.To ma byc sport

Ostatnio zmieniony śr maja 03, 2006 6:13 pm przez sciba, łącznie zmieniany 1 raz.
Stary jak wyciagneli podnosnik to taki jak od matiza prawiesuzus pisze:co wy chcecie chłopcy z unimoga poprostu są bardzo medialni![]()
te opony co mają to chyba nie jeden dakar przeżyly a na polskim błocie poległyczyżby zabrakło sponsora na błotne opony

A po lopate dzwonilil z komory