Patryk pisze:Mnie natomiast chodziło o to, że duże diesele pod obciążeniem bardzo się pocą. Nie wiem czemu, ale tak jest. Dlatego w warunkach rajdowych-terenowych, gdzie jednak nie tylko jedziesz momentem, ale musisz na podjazdach pociągnąć na obrotach, tego brakuje w dieselach.
z tym to sie nie zgodze diesele chetnie to sie nie pocą mam 2,9 TDI chłodnice mniejszą niz orginalnie bo niema miejsce w atrapie w czapku na wiekszą i załozyłem taką jaka sie miesci + jeszcze chłodnica oleju i powietrza i jak tu schłodzic wiskozy niedamłem bo silnik 30cm nad mostem (MAX najnizszy sirodek ciezkości jak tylko mozliwy był do zrobienia) wiec załozyłem 1,2kW silnik elektryczny ze śmigłem wiekszym od chłodnicy(wymwgało wiele przerobek) kanał w 100% szczelny i jak złapie 82C to włączając sie wszystko przygasa a tem. silnika spada w oczach nawet przy ciągłym katowaniu w terenie na pełnym gazie a przy masie 1250 kg i z mocą 150 KM silnikowi niebrak nawet pod gore a jak za ostro to zrywa czepnośc nawet na 3 bieunie ma z tym problemu brak mu mocy jedynie przy 700-2000 obrotów