KJST
Moderator: Pasza
-
- jestem tu nowy...
Nie wiem czemu w was tak wiele pesymizmu.Doskonale wszyscy wiecie , że każdemu organizatorowi zależy na jak największej frekwencji i jeszcze nie spodkałem się z faktem,aby organizator zdecydowanie egzekwował przysługujące mu regulaminem większe wpisowe.Ja osobiście jak do tej pory o tym nie słyszałem.A na paru imprezach zdążyłem już być.Jeżeli dysponujecie sprawnym autem przygotowanym do tych trudnych os-uw,to sprubujcie wziąść się za bary z trudem startu a zwycięstwa są wielką słodyczą.Mniej gadania i deklaracji a więcej czynu.KRECIK mówi o kruczkach w przepisach i protestach.Ja jednek dawno już nie słyszałem o proteście w KJST a przepisy naprawdę zaczynają być kwintesencją niezbędnego minimum.
marek
[quote="Marek Plewka"]Nie wiem czemu w was tak wiele pesymizmu.Doskonale wszyscy wiecie , że każdemu organizatorowi zależy na jak największej frekwencji i jeszcze nie spodkałem się z faktem,aby organizator zdecydowanie egzekwował przysługujące mu regulaminem większe wpisowe.Ja osobiście jak do tej pory o tym nie słyszałem.A na paru imprezach zdążyłem już być.Jeżeli dysponujecie sprawnym autem przygotowanym do tych trudnych os-uw,to sprubujcie wziąść się za bary z trudem startu a zwycięstwa są wielką słodyczą.Mniej gadania i deklaracji a więcej czynu.KRECIK mówi o kruczkach w przepisach i protestach.Ja jednek dawno już nie słyszałem o proteście w KJST a przepisy naprawdę zaczynają być kwintesencją niezbędnego minimum.[/quote] Bo nie byłeś w Gorzowie 

- DZIK_I_CZAPAJEW
-
Bo w KJST trudno wyprotestować czyjś sprzet,skoro regulamin o nim nic nie mówi.Był natomiast przypadek/Gorzów/,że kilkanaście załóg wyleciało z rajdu za ominięcie dojazdówekMarek Plewka pisze:Ja jednek dawno już nie słyszałem o proteście w KJST a przepisy naprawdę zaczynają być kwintesencją niezbędnego minimum.

KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
nie kilkanaście tylko 3, a wszystko tylko dlatego że nikt nie czyta dokładnie regulaminów....vandall1 pisze:Bo w KJST trudno wyprotestować czyjś sprzet,skoro regulamin o nim nic nie mówi.Był natomiast przypadek/Gorzów/,że kilkanaście załóg wyleciało z rajdu za ominięcie dojazdówekMarek Plewka pisze:Ja jednek dawno już nie słyszałem o proteście w KJST a przepisy naprawdę zaczynają być kwintesencją niezbędnego minimum.
- dziewczyna 2
nooo, niektóre przechodzą:)west pisze:Czy auta startujące w KJST przechodzą badania techniczne![]()
Jeśli tak to z doświadczenie powiedzcie na co zwrócić uwagę co by z płaczem do domu nie wracać
niektórym innym sie nie udaje
najlepiej, zaglądnij do regulaminu kjst (na www.rmpst.org w dziale regulaminy i załączniki) i tam jest lista wymagań.
Czasami trafi sie nadgorliwy sędzia który nie do konca wie co ma sprawdzac, i czepia sie tego ze powinienes miec 4 kg proszku gaśniczego (choc w regulaminie stoi ze kjst moze miec 2kg) i róznych innych dupereli, ale takie rzeczy udaje sie wyprostowac (za pomocą kogos kto zna regulamin lepiej)
Krzysiek
Życie jest piękne - jeśli dobrze wybierzesz środki antydepresyjne...
aaa... i musisz mieć silnik pod maska... tylko niech cie bozia broni przed stwierdzeniem ze silnik jest... oni musza to sami, wlasnymi oczkami sprawdzicAlbert_N pisze:z wazniejszych rzeczy moga Cie nie dopuscic za 'manie' instalki LPG. poza tym musi byc regulaminowe minimum, a reszta zalezy od humoru przeprowadzajacego badanie

Krzysiek
kategorycznie, z wymontowywaniem przez jedną załoge butli z auta w trakcie badania.west pisze:To znaczy że LPG kategorycznie NIET czy zależy od widzimisię
bo wiesz, niebezpieczne jest , wybucha i wogole jest bardziej niebezpieczne od benzyny... takie pi*olenie o szopenie chyba tylko po to zeby pokoazac kto tu rzondzi
zeby wózki na lpg nie objeżdzały benzynowych
Krzysiek
- Jachuu
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Bo dla Pani sędziny trzeba być miłymKrecik pisze:nooo, niektóre przechodzą:)west pisze:Czy auta startujące w KJST przechodzą badania techniczne![]()
Jeśli tak to z doświadczenie powiedzcie na co zwrócić uwagę co by z płaczem do domu nie wracać
niektórym innym sie nie udaje
najlepiej, zaglądnij do regulaminu kjst (na www.rmpst.org w dziale regulaminy i załączniki) i tam jest lista wymagań.
Czasami trafi sie nadgorliwy sędzia który nie do konca wie co ma sprawdzac, i czepia sie tego ze powinienes miec 4 kg proszku gaśniczego (choc w regulaminie stoi ze kjst moze miec 2kg) i róznych innych dupereli, ale takie rzeczy udaje sie wyprostowac (za pomocą kogos kto zna regulamin lepiej)

Zielony nawet jej latarki ze swoja glową pożyczył coby mogła posprawdzać, czy wszystkie samochody mają naklejki BT

A propos wyposażenia, to prawie wszystkie wymagania dla KJST są w załączniku nr 20
Pozdrowienia
Jachu
Jachu
- Jachuu
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Np. tutaj:pilmar pisze:A gdzie znajdę wyniki KJST z Żyrardowa?
Prosiłbym o wskzówkę, bo nie wiem gdzie szukać.
http://www.rmpst.org/wyniki/2005/runda5.html
trzeba kliknąć zakładkę klasy
Pozdrowienia
Jachu
Jachu