runda V

Rajdowe Mistrzostwa Polski Samochodów Terenowych

Moderator: Pasza

Awatar użytkownika
chermol
Kontaktowanie:

runda V

Post autor: chermol » czw lip 14, 2005 5:08 pm

wiadomo juz dokładnie gdzie ?

Awatar użytkownika
Dominika

Kontaktowanie:

Post autor: Dominika » czw lip 14, 2005 5:25 pm

wiadomo....

woj. mazowieckie :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
mototom

Post autor: mototom » czw lip 14, 2005 5:42 pm

Z tego co ja się orientuję, to wszystko zależy od liczby zgłoszeń. Jeśli zgłoszeń będzie więcej niż rok temu (pewnie satysfakcjonująca ich liczba to powyżej 20) wtedy rajd zorganizują w okolicach Żyrardowa. Jeśli nie, to wtedy będzie na starych terenach w Słomczynie bo wtedy im wygodniej i mniej to ich kosztuje. Tak mi powiedział Marcin Tonderski z Rzemieślnika. Z kolei Pan. H. Rokicki mówił jakiś czas temu, że rajd będzie w Żyrardowie.
Więc ja proponuję spokojnie czekać na rozwój wydażeń. :)21

Awatar użytkownika
Patryk

Kontaktowanie:

Post autor: Patryk » czw lip 14, 2005 8:46 pm

Te¿ nie wiem na 100% (jak chyba jeszcze nikt na tym etapie), ale "w okolicach ¯yrardowa", znaczy w okolicach Mszczonowa, na terenach Wojtka Koziñskiego and Co. By³em tam kiedy¶ na jakim¶ grillu. Tereny fajne, choæ nie wiem jak mog³yby tam wygl±daæ odcinki. Chyba by³oby to co¶ podobnego jak w Górze Kalwarii.

Awatar użytkownika
chermol
Kontaktowanie:

Post autor: chermol » pt lip 15, 2005 11:24 am

może wreszcie wystartuje....

Awatar użytkownika
Toroo

Kontaktowanie:

Post autor: Toroo » pt lip 15, 2005 12:10 pm

chermol pisze:może wreszcie wystartuje....
Powodzenia :)2

Awatar użytkownika
Patryk

Kontaktowanie:

Post autor: Patryk » pn lip 18, 2005 3:41 pm

chermol pisze:mo¿e wreszcie wystartuje....
Kiedy by³y robione ostatnie zdjêcia???

Jaka bêdzie nazwa auta - Green Monster :wink:
?? ?? ??
Strasznie to to wysokie. Mo¿e Pawe³ nie nale¿y do wielkoludów, ale auto ma chyba nie¼le ponad 2m?

Awatar użytkownika
chermol
Kontaktowanie:

Post autor: chermol » pn lip 18, 2005 5:08 pm

Patryk pisze:
chermol pisze:może wreszcie wystartuje....
Kiedy były robione ostatnie zdjęcia???
[/quote]

Tydzień temu
Patryk pisze: Jaka będzie nazwa auta - Green Monster :wink:
?? ?? ??
Strasznie to to wysokie. Może Paweł nie należy do wielkoludów, ale auto ma chyba nieźle ponad 2m?
niskie nie jest, z tyłu spręzyny absolutnie do wymiany na normalne z przodu pewnie tez.... ale to się okaże jak się złoży do qpy i się pojezdzi

Awatar użytkownika
mototom

Post autor: mototom » pt lip 29, 2005 4:02 pm

Pojawił się formularz zgłoszenia http://rally.rsc.pl/Rzemieslnik_web/tekst.php?id=76. Rajd chyba w Żyrardowie.

oskierek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

V Runda Mistrzostw Polski

Post autor: oskierek » wt sie 23, 2005 12:16 pm

W dniu 03.09.2005r. Automobilkub Rzemieślnik organizuje kolejną rundę zmagań Mistrzostwo Polski w Rajdach Terenowych. Tym razem zawody odbędą się w okolicach Żyrardowa, pod patronatem Starosty Powiatu Żyrardowskiego.

Uroczysty start najlepszych polskich kierowców terenowych odbędzie się przed budynkiem Urzędu Miasta na Placu Jana Pawła II .

Rozegranych zostanie siedem odcinków specjalnych, na których zawodnicy będą walczyć o kolejne punkty do rankingu Mistrzostw Polski, co na pewno zagwarantuje kibicom możliwość obejrzenia niezwykłych, brawurowych popisów, w najlepszym wykonaniu.

Organizatorzy zaplanowali także poza sportowe atrakcje dla zgromadzonych kibiców, jak występ lokalnych zespołów muzycznych, tanecznych, a także piknikową rodzinną atmosferę do spędzenia pierwszej soboty września.
YJ 2,5

Awatar użytkownika
chermol
Kontaktowanie:

Re: V Runda Mistrzostw Polski

Post autor: chermol » śr sie 24, 2005 10:59 am

oskierek pisze: Uroczysty start najlepszych polskich kierowców terenowych odbędzie się przed budynkiem Urzędu Miasta na Placu Jana Pawła II .
czyli jezeli nie jestem najlepszym kierowcą nie wystartuje pod budynkiem urzędu miasta ? :-?
:D :D

Piotrul

Post autor: Piotrul » śr sie 24, 2005 11:07 am

Nieeee! Czyli wszyscy którzy wystartują są najlepszymi kierowcami :D
Frontera 2,4 zagazowana, Disco II
Alfa Romeo Sprint.

Awatar użytkownika
Krecik

Post autor: Krecik » pt wrz 02, 2005 9:29 pm

żeber z bigą skończył już, pieniek wygrał z jego wachaczem, i przy tej okazji most stoczył nierówną ale równiez zakończoną zwycięstwem walkę z reduktorem.

przykre :(

my z albertem jedziemy.. nery odbite ale resory jeszcze wytrzymały

trasa, hmm.. kurzy sie paskudnie, dwa OSy po 7km, twardo, jedna tylko woda na piaskarni ale twarde dno. Dwie dziury kopane specjalnie 'dla nas' na piaskarni które były dodatkowo zalane wodą z beczki po objeździe (i w jego trakcie) zostały przemodelowane fadromą na bardziej przejezdne, bo po przejechaniu kilku aut przestały byc przejezdne całkowicie zarówno dla suki na 30" kółkach, jak i patrola na 35" (ze o kołkach nie wspomne)

start jutro o 9 z rynku w żyrardowie, pierwsza załoga na OS1 9:30

czas spac :)
Krzysiek

Życie jest piękne - jeśli dobrze wybierzesz środki antydepresyjne...

Awatar użytkownika
Albert_N

Post autor: Albert_N » pt wrz 02, 2005 9:41 pm

a ja sie lecze zimnym okladem po lekkim resecie mozgu :)21
trasa odcinka po polu masakryczna :)3
Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » sob wrz 03, 2005 7:36 pm

z nieoficjalnych informacji od jarząbka wynika że:
-Chermol the prezes swoim noworozdziewiczonym pokrakiem wygrał kjs
-szaremu na 300metrów przed metą ostatniego sczezły pompy paliwa. taryfa wywaliła go z pierwszego na trzecie w klasie
-pierwsze w o1 andrzej dudziak
-pierwsze w o2 i generalce andrzejewski/skura
jakoś tak to szło
generalnie dużo taryf i wypadniętych aut
no
:)21
#noichuj

Awatar użytkownika
Misiek Bielsko

Kontaktowanie:

Post autor: Misiek Bielsko » sob wrz 03, 2005 7:47 pm

Drugie w O1 - Patryk Łoszewski, tyle jeszcze z relacji Olesia zapamietalem.

@Prezes - gratulacje!.

Awatar użytkownika
domator

Kontaktowanie:

Post autor: domator » sob wrz 03, 2005 7:51 pm

czesław&jarząbek pisze:generalnie dużo taryf i wypadniętych aut
no
No .... :)3

domator

Awatar użytkownika
Krecik

Post autor: Krecik » sob wrz 03, 2005 7:55 pm

Albercik ze mną czwarte w KJST :(

ale nie ostatnie z tych do dojechali :D

ps. niech mi ktoś wytłumaczy 'uśrednienie czasów przez danie taryfy' chodziło o zablokowanie trasy i brak mozliwosci jazdy przez 15 minut (załoga zakopała sie w swetle bramki i nie było ich jak objechac, wiec stalismy i czekaliśmy), wg. informacji na mecie odcinka mieli nam uśrednić czas z 'najlepszymi czasami' (czyli tymi którzy wogole przejechali, bo bylo ich trzech), a dali taryfe. miejsca to nie zmienia, wiec zlew, ale cholera, nie rozumiemy tego ustrojstwa. Aha, oczywiscie jak tamto auto wyciągneli to trase dokończylismy już bez przeszkód
Krzysiek

Życie jest piękne - jeśli dobrze wybierzesz środki antydepresyjne...

Awatar użytkownika
Albert_N

Post autor: Albert_N » sob wrz 03, 2005 9:54 pm

dodam nieskromnie, ze dzieki dopingowi trabiacych kibicow opycilismy rowniez wszystkie suzuki :)21
a z ta taryfa to rzeczwiscie przesada.
Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9

Awatar użytkownika
Jachuu
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: Jachuu » sob wrz 03, 2005 10:04 pm

domator pisze:
czesław&jarząbek pisze:generalnie dużo taryf i wypadniętych aut
no
No .... :)3

domator
A jak sie podobaly ewolucje cyrkowe Zielonego na tej nawrotce przy której staliście na OS-1 8) ???
Pozdrowienia
Jachu

Awatar użytkownika
mototom

Post autor: mototom » ndz wrz 04, 2005 11:56 am

Rajd całkiem udany. Trasa nieporównywalna z tą ze Slomczyna. Kumple z mojej ekipy jechali jako przecieraki i było fajnie.
Na OSie w Budokruszu wyciągalismy 3 rajdówki z klasy KJS, a jedną stawialiśmy na koła.
I tu mam kilka przemysleń na temat jednego z nich, oraz jeszcze jednego co nie chciał żeby go wyciągać. Pewnie komuś mogę się narazić.

Wiadomo, że jadąc w KJSie jest sie powiedzmy amatorem. Jednak dla świętego spokoju powinno chyba się poczytać ogólne przepisy i zasady jak taki rajd funkcjonuje.
Zakopana załoga czarnego Samuraja rękami próbowała się odkopywać. Słysząc pytanie czy ich wyciągnąć wrzeszczeli, że zostaną zdyskwalifikowani. Za co? Ludzie tłumaczyli im, że dostaną tylko taryfę (za obcą pomoc). Ciężko powiedzieć ile to trwało, bo jak dotarliśmy do niego to za nim stała kolejna już Suzuka, nie mogąc przejechać. Na miejscu pojawił się jeszcze "Gawron" z Rzemieślnika, tłumacząc mu, że dostanie tylko taryfę i że niech go wyciągają i jadą. Gość chciał od niego żeby mu to na piśmie podpisał czy jakoś tak. Wkońcu poradził sobie jak daliśmy mu łopatę.
Klasę KJST obowiązują jakieś zasady i brak ich podstawowej znajomości, chyba jest nie na miejscu decydując się na start w takiej imprezie.

Kolejna sprawa to załoga białej Gelendy. Goście walneli dacha ale ja się im nie dziwie. Ten samochód miał 0 amortyzatorów. Na asfalcie ich nieźle gibało. No i skończyło się jak skończyć się musiało, walnęli hopę, przelecieli przez przód, auto zniszczyli i poleżeli na dachu. Są albo odwarzni ale desperaci, bo w tym aucie poza wspomnianymi amorami nie ma nawet klatki i pasów szelkowych. ja na taką jazdę bym się nie zdecydował.

Pozdrawiam resztę wyciąganych, szczególnie załogę niebieskiego Samuraja. Pękała lina, zebrało się jeszcze kilka osób, wiec po podkopaniu szpadlem prawie 10 osób niemal ręcznie wyciągnęło ich. Oni mieli poprostu pecha, ale chłopaki kupcie mocniejszą linę czy taśmę na następny rajd :D .

Awatar użytkownika
bystry

Kontaktowanie:

Post autor: bystry » ndz wrz 04, 2005 12:20 pm

REGULAMIN
RAJDOWYCH MISTRZOSTW POLSKI
SAMOCHODÓW TERENOWYCH
NA ROK 2005

4.1.4. START, PKP,PKC META rajdu
4.1.5 Pod rygorem wykluczenia z zawodów załoga zobowizana jest do zgłoszenia si na wszystkie próby
sportowe i punkty kontrolne w kolejnoci ich odbywania, zawartej w Karcie Drogowej i z właciwego
kierunku wjazdu podawanego w Karcie Drogowej 4.1.6. Na całej trasie Rajdu (w czasie jazdy) obowizuje
pod rygorem wykluczenia, obecno w samochodzie obu członków załogi.
4.1.7 W trakcie odbywania jazdy na całej trasie rajdu obowizuje załog bezwzgldny wymóg zapicia
pasów bezpieczestwa pod rygorem wykluczenia z rajdu. W przypadku zbicia przedniej szyby na trasie
zawodów, załog obowizuje do koca rundy, jazda w kaskach typu "pełnego" z opuszczon zasłon, lub
zastpczo, uywanie okularów typu ochronnego. Za ich nie zastosowanie zostanie nałoona na załog kara
20 pkt.
4.1.8 Obca pomoc dozwolona jest na trasie dojazdowej i Odcinkach Specjalnych (z wyjtkiem oznaczonych
stref) tylko w szczególnych przypadkach, takich jak: ugrznicie, rozruch silnika, powrót na drog po
wypadniciu z trasy, postawienia na koła przewróconego samochodu i musi by przerwana natychmiast po
ustaniu powodu jej stosowania. Pomoc na OS ogranicza się jedynie do wykorzystania siły mięśni ludzkich.
Tak więc holowanie samochodu jest zabronione pod rygorem wykluczenia.
ps.dzięki za pozdrowienia.

Awatar użytkownika
Biga

Post autor: Biga » ndz wrz 04, 2005 1:40 pm

Krecik pisze:żeber z bigą skończył już, pieniek wygrał z jego wachaczem, i przy tej okazji most stoczył nierówną ale równiez zakończoną zwycięstwem walkę z reduktorem.

przykre :(
No kurde niefart straszny :-? Wachacze w Jeepie jakies takie slabe, wcale az tak szybko nie jechalismy, a rozwalilismy o ten pien pol auta.

Musialem za gosposie w serwisie Marcina i Arka robic, ale sie choc na cos przydalem :D
Krecik pisze:...'uśrednienie czasów przez danie taryfy' ...
Chyba, albo taryfa, albo usrednienie. Taryfa to wiadomo. Nie dales rady przejchac w czasie o 50% wiekszym od najlepszego, albo obca pomoc miales. Usrednienie to jak niezaleznie od Ciebie musiales sie zatrzymac, albo zrobil to sedzia. Wtedy za czas przyjmuje sie srednia z pozostalych twoich przejazdow na tym OSie. Tak to chyba dziala.
To co piszę jest wyłącznie moim PRYWATNYM zdaniem i nie ma związku z niczym poza tym. Jasne?

Awatar użytkownika
mototom

Post autor: mototom » ndz wrz 04, 2005 1:51 pm

bystry no więc ja się popisałem nieznajomością przepisów. Ale nie jestem zawodnikiem to nie muszę ich dokładnie znać. Za to może mi sie coś wydawać. :D Jednak stwierdzam, że ten przepis jest zły i powinien zostać zastąpiony karą taryfy.

Są już pierwsze fotki z rajdu na stronie Rzemieślnika http://www.rallycross.pl/Rzemieslnik_we ... .php?id=86

Awatar użytkownika
Albert_N

Post autor: Albert_N » ndz wrz 04, 2005 2:18 pm

ladne fotki :)2 na rmpst.org tez juz sa.
Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9

ODPOWIEDZ

Wróć do „RMPST”