"Suwalskie Bezdroża 2009"

Rajdowe Mistrzostwa Polski Samochodów Terenowych

Moderator: Pasza

Sliwa
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

"Suwalskie Bezdroża 2009"

Post autor: Sliwa » czw mar 12, 2009 10:44 am

Cześć.
Pomimo małych kłopotów dobrze byłoby zacząć informować zainteresowanych (czyli Was) o tym co planujemy na I rundę RMPST. Na pewno nie zmieni sie termin 17-19 kwietnia. Wszystkie informacje są w regulaminie uzupełniającym ale na chwilę obecną nie możemy go udostępnić i prosimy nie pytać z jakich powodów. Chętnie natomiast udzielimy informacji na temat tego co przygotowaliśmy i nad czym pracujemy. Jest już wiele rzeczy "na pewno" więc prosimy o podjecie tematu i zadawanie pytań.

Komitet organizacyjny I rundy RMPST "Suwalskie Bezdroza 2009"

Awatar użytkownika
Igor K

Re: "Suwalskie Bezdroża 2009"

Post autor: Igor K » czw mar 12, 2009 8:52 pm

mmmmm....

Myślę, że jesli nie chcesz być zakasztaniony na śmierć, to lepiej z własnej, nieprzymuszonej woli napisz WSZYSTKO CO WIESZ "NA PEWNO"!!!!! :)11 :)11

Sliwa
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Sliwa » czw mar 12, 2009 10:09 pm

No cóż, raczej nie o takie pytania chodziło organizatorom. Krótko jesteśmy w terenówkach wiec nie wiemy co to znaczy "zakasztaniony na śmierć", a cudzysłów w NA PEWNO znaczył tylko, że nie mamy "zaklepanego" regulaminu. Reszta jest OK

Awatar użytkownika
Biga

Post autor: Biga » czw mar 12, 2009 10:11 pm

Forum internetowe to raczej słabe miejsce o pisanie na temat RUNDY MISTRZOSTW POLSKI SAMOCHODÓW TERENOWYCH przez organizatora takiej Rundy :)3 Albo jest Regulamin Uzupełniający albo GO NIE MA. :)3 Remedium zeszłego sezonu się szykuje :)11
To co piszę jest wyłącznie moim PRYWATNYM zdaniem i nie ma związku z niczym poza tym. Jasne?

szary
a ja nie chce mieć gwiazdek

Post autor: szary » pt mar 13, 2009 7:59 am

Sliwa pisze:No cóż, raczej nie o takie pytania chodziło organizatorom. Krótko jesteśmy w terenówkach wiec nie wiemy co to znaczy "zakasztaniony na śmierć", a cudzysłów w NA PEWNO znaczył tylko, że nie mamy "zaklepanego" regulaminu. Reszta jest OK
Spokojnie kolego pisz tu wszystko co wiesz i chcesz napisac - nikt Cię nie zakasztani.
8 matizów i mały wacek
www.szary-racing.pl

Sliwa
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Sliwa » pt mar 13, 2009 9:42 pm

Biga pisze:Forum internetowe to raczej słabe miejsce o pisanie na temat RUNDY MISTRZOSTW POLSKI SAMOCHODÓW TERENOWYCH przez organizatora takiej Rundy :)3 Albo jest Regulamin Uzupełniający albo GO NIE MA. :)3 Remedium zeszłego sezonu się szykuje :)11
Biga może przestań siać niepokój i napisz lepiej czy to jest dalej aktualne:
"Jak bedze uczestniczyl jeszcze na rundzie w Suwalkach to osobiscie obiecuje, ze dostarcze przed runda referencyjny zegar na kazdy PKC na wlasny koszt."
Jeżeli jest, to piszemy sie na takie wsparcie. Oczywiście za kasę. Ważne żeby były dobre.

Awatar użytkownika
Misiek Bielsko

Kontaktowanie:

Post autor: Misiek Bielsko » pt mar 13, 2009 9:50 pm

:)20
(sorry, że mało merytorycznie)

Sliwa
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Sliwa » sob mar 14, 2009 10:44 am

Misiek Bielsko pisze::)20
(sorry, że mało merytorycznie)
Nawet bardzo mało.

Dobra, jedziemy. Pewnie władze rajdu mało Was interesują, wiec w/g kolejności z regulaminu uzupełniającego:
Charakterystyka rajdu:
1. Długość całkowita rajdu: 390,6 km
2. Liczba odcinków specjalnych (OS): 12
3. Długość całkowita odcinków specjalnych (OS): 201,3 km
4. Liczba sekcji: cztery
5. Liczba etapów: dwa
6. Za niewłaściwe wykonanie próby: Kara Ryczałtowa

Odbiór Administracyjny:
Data: 17 kwietnia 2009 roku
Czas otwarcia: 17 kwietnia 2009 roku godz. 15.00
Czas zamknięcia: 17 kwietnia 2009 roku godz. 20.00
Dokumenty do okazania w Biurze Rajdu:
1. certyfikat i licencje zawodnika oraz członków załogi,
2. sportowe książeczki zdrowia,
3. prawa jazdy,
4. karta odbioru administracyjnego.

Badanie Kontrolne BK 1:
Data: 17 kwietnia 2009 roku
Czas otwarcia: godz. 15.30
Czas zamknięcia: godz. 24.00

Zapoznanie się z trasą:

Organizator nie przewiduje zapoznania z trasą (pkt.12 Regulaminu Ramowego RMPST)
UWAGA: Niedopuszczalne jest zapoznanie się z trasą Odcinków Specjalnych (OS) pod groźbą wykluczenia z rajdu.

To "na początek" tyle, bo to wiemy NA PEWNO.

mixtura

Post autor: mixtura » sob mar 14, 2009 12:44 pm

no to troche pojezdzimy:) :)2

Awatar użytkownika
Igor K

Post autor: Igor K » sob mar 14, 2009 2:16 pm

Po 16 km na OS wypada...

Baja normalnie! :roll:

Dobra. Nic już nie piszę.. :)21

Awatar użytkownika
Biga

Post autor: Biga » ndz mar 15, 2009 10:40 pm

Sliwa pisze:
Biga pisze:Forum internetowe to raczej słabe miejsce o pisanie na temat RUNDY MISTRZOSTW POLSKI SAMOCHODÓW TERENOWYCH przez organizatora takiej Rundy :)3 Albo jest Regulamin Uzupełniający albo GO NIE MA. :)3 Remedium zeszłego sezonu się szykuje :)11
Biga może przestań siać niepokój i napisz lepiej czy to jest dalej aktualne:
"Jak bedze uczestniczyl jeszcze na rundzie w Suwalkach to osobiscie obiecuje, ze dostarcze przed runda referencyjny zegar na kazdy PKC na wlasny koszt."
Jeżeli jest, to piszemy sie na takie wsparcie. Oczywiście za kasę. Ważne żeby były dobre.
Po pierwsze przestrzegam zakazu komercji na forum :)21 Po drugie nie sieję niepokoju, tylko piszę jakie są fakty (nie w złej intencji), żeby mogło się w końcu stać coś co będzie normalne :)21 Po trzecie to raczej nie będę uczestniczył w rundzie, ale nawet jak bym chciał wesprzeć nasz polski sport, to nadal nie wiem ile będzie PKC, ponieważ nie ma harmonogramu czasowego :)21 Rozumiem, że jeśli są dwa etapy to rajd będzie się odbywał w dwóch dniach. Cztery sekcje to cztery serwisy ( i / lub) przegrupowania. Nawet z takich informacji nie wynika, ile zegarów by było potrzebnych, ponieważ nie wiadomo ile OS'ow odbędzie się w danym etapie.

Może się czepiam, ale patrząc na temat pod względem zegarów mam już dużo pytań ?? Co dopiero zawodnicy !!

Igor już ładnie wyliczył, że średnia z OS'ow to 16,75 km. Dziwnym jest wiec brak zapoznania z trasą. No chyba, ze książka drogowa będzie super zrobiona!

Następna kwestia. Prawie 190 km "dojazdowek" w całości 390 km rajdu wymaga zaplanowania logistyki rajdowej np. tankowania !! Tu znów kłania się harmonogram czasowy.

Na szkoleniu z nawigacji n+1 razy wbijałem do głowy uczestnikom, że harmonogram przy długim rajdzie to pierwsza i podstawowa informacja do planowania !! Cóż z tego jeśli takiego harmonogramu nie ma :)3

Oczywiście, że można zrobić atrakcyjny i długi rajd na 2 OS'ach, ale jak się nie zna jego harmonogramu to ... proszę Cie @Sliwa

PS. Co do zegarów się zastanowię.
To co piszę jest wyłącznie moim PRYWATNYM zdaniem i nie ma związku z niczym poza tym. Jasne?

Sliwa
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Sliwa » pn mar 16, 2009 1:15 pm

Po pierwsze przestrzegam zakazu komercji na forum :)21 Po drugie nie sieję niepokoju, tylko piszę jakie są fakty (nie w złej intencji), żeby mogło się w końcu stać coś co będzie normalne :)21 Po trzecie to raczej nie będę uczestniczył w rundzie, ale nawet jak bym chciał wesprzeć nasz polski sport, to nadal nie wiem ile będzie PKC, ponieważ nie ma harmonogramu czasowego :)21 Rozumiem, że jeśli są dwa etapy to rajd będzie się odbywał w dwóch dniach. Cztery sekcje to cztery serwisy ( i / lub) przegrupowania. Nawet z takich informacji nie wynika, ile zegarów by było potrzebnych, ponieważ nie wiadomo ile OS'ow odbędzie się w danym etapie.

Może się czepiam, ale patrząc na temat pod względem zegarów mam już dużo pytań ?? Co dopiero zawodnicy !!

Igor już ładnie wyliczył, że średnia z OS'ow to 16,75 km. Dziwnym jest wiec brak zapoznania z trasą. No chyba, ze książka drogowa będzie super zrobiona!

Następna kwestia. Prawie 190 km "dojazdowek" w całości 390 km rajdu wymaga zaplanowania logistyki rajdowej np. tankowania !! Tu znów kłania się harmonogram czasowy.

Na szkoleniu z nawigacji n+1 razy wbijałem do głowy uczestnikom, że harmonogram przy długim rajdzie to pierwsza i podstawowa informacja do planowania !! Cóż z tego jeśli takiego harmonogramu nie ma :)3

Oczywiście, że można zrobić atrakcyjny i długi rajd na 2 OS'ach, ale jak się nie zna jego harmonogramu to ... proszę Cie @Sliwa

PS. Co do zegarów się zastanowię.[/quote]

Biga siejesz niepokój, bo fakty sa takie, że zamias robić "z igły widły" to wystarczy zapytać ile będzie PKC, a nie zaraz snuć domysły i wytykać błędy.
Brak zapoznania z trasą nie powinien dziwić, bo taki jest regulamin ramowy jaki jest i w PKT 12 wyraźnie to rozstrzyga. Informacja o braku zapoznania z trasą jest jak najbardziej zgodna. Postaramy się żeby książka drogowa była "super zrobiona"!
Dodam jeszcze, ze będą zarówno pierwszego jak i drugiego dnia po dwa odcinki przjeżdżane po trzy razy. W sumie 12 SS, najdłuższy ma 33,8 km, najdłuższa pętla między serwisami to 93,1 km. Jeżeli to za dużo żeby przejechać bez tankowania to czekamy na wiadomości.
Widzisz Biga, zawsze coś będzie nie tak. Jak nie długość to zapoznanie, jak nie tankowanie to harmonogram, jak nie urok to sraczka.
Robimy zgodnie z ramowym i uzupełniającym. Tam jest również o harmonogramie itp (PKT 8.1)
Teraz i tu można dowiedzieć się nieoficjalnie i na pewno.

PS Zegarów potrzebujemy 5 i to żadna komercja tylko pomoc, a do Suwałk mógłbyś przyjechaś. Do wygrania będą cenne nagrody :D , że nie wspomnę o uroczej okolicy :D

Awatar użytkownika
mirek_to

Post autor: mirek_to » czw mar 26, 2009 9:51 am

:)1 Kiedy opublikujecie regulamin uzupełniający ??

Na stronie:
http://www.automobilklub.suwalki.pl/200 ... roza-2009/
w temacie "suwalskie bezdroża 2009" można przeczytać"

4. Wojczulis Jarosław | Marzec 23rd, 2009 at 3:11
Doszlły słuchy że AS nie organizuje już tego rajdu ?!?

5. Wojciech Śliwowski | Marzec 23rd, 2009 at 5:39
Jest to niestety prawda. Doszło do sabotażu wewnątrz i kilku (sześciu) członków na Sprawozdawczym Walnym przegłosowało wycofanie sie klubu z organizacji imprezy, która w zasadzie jest już gotowa. Wychodzili ze spotkania bardzo dumni. Ciekawe czy będą tacy szczęśliwi jak PZM karze im zapłacić przewidzianą za odwołanie zawodów karę 15000 zł. To wypada po 2500 zł na pusty łeb. O wstydzie przed ludźmi nie wspomnę. To z kolei ich nie dotyczy, bo wstyd i honor to dla nich pojęcia nieznane.

Proszę Komitet organizacyjny I rundy RMPST "Suwalskie Bezdroza 2009" o komentarz !! !!
T2 optymista

"Gdyby Bóg był zwolennikiem przedniego napędu, to chodzilibyśmy na rękach"

Awatar użytkownika
Pasza

Kontaktowanie:

Post autor: Pasza » czw mar 26, 2009 1:54 pm

Mirek, nie siej defetyzmu. Skoro przytoczyłeś cytat, pewnie czytałeś wypowiedzi do końca wątku. Wynika z nich, że runda ODBĘDZIE SIĘ i nic tego nie zmieni. Śliwa da rade!!
pozdro
...to je reli...
...były pilot... :roll:
:)21

Awatar użytkownika
mirek_to

Post autor: mirek_to » czw mar 26, 2009 2:12 pm

Jednoznacznie to nie wynika z dalszego tekstu.
Zostały tylko 3 tygodnie i dobrze by było wiedzieć co i jak, bo trzeba wszysko zaplanować.
Wierzę że się uda i trzymam kciuki.
T2 optymista

Awatar użytkownika
Pasza

Kontaktowanie:

Post autor: Pasza » czw mar 26, 2009 2:56 pm

Mirek..czym startujesz?
pozdro
...to je reli...
...były pilot... :roll:
:)21

Awatar użytkownika
mirek_to

Post autor: mirek_to » czw mar 26, 2009 5:13 pm

TH , rozmowy trwają.
T2 optymista

Sliwa
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Sliwa » czw mar 26, 2009 7:06 pm

Śliwa sam zapewne nie da rady, ale razem z kolegami możemy przenieść góry :D
Wszystko jest pod kontrolą. Nawet na chwile nie przestaliśmy pracować. Niestety zarobiliśmy gola do własnej bramki i trochę doszło dodatkowych zajęć. Nic to, jeden z moich kolegów zauwżył, że "za dobrze szło" i musiało coś p..... Nikt tylko nie przewidywał, że od "swoich" przyjdzie taka kłoda pod nogi.
Jesteśmy w stałym kontakcie z Panem Zbigniewem Tełowskim. Pomaga nam w formalnościach i nie tylko. Inny klub będzie firmował te zawody. To taka najwiękasza zmiana w organizacji. Mamy już wszystkie pozwolenia i zgody właścicieli terenów, umówionych sedziów, budżet :)2 , transport, łączność, plan zabezpieczenia etc.
Wielką niewiadomą jest natomiast pogoda. Przez dłuuuuuuugą na naszym terenie zimę nie mogliśmy wjechać na niektóre fragmenty dróg. Od poniedziałku ma być już wiosennie więc dokończymy dzieła przed świętami. Będziemy przygotowani w 100 %. Szykujcie sprzęt, widzimy się w Suwałkach.

Regulamin będzie prawdopodobnie jutro. Od razu dam znać.
Na naszej stronie http://www.automobilklub.suwalki.pl/ jest już harmonogram.
Komentarze są g.... warte, nie czytajcie :)3

Awatar użytkownika
mirek_to

Post autor: mirek_to » czw mar 26, 2009 7:38 pm

Zapowiada się super :)2 Trzymamy kciuki za pogodę :)
T2 optymista

Sliwa
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Sliwa » pt mar 27, 2009 3:59 pm

Niestety stało się to czego nie braliśmy pod uwagę. "Suwalskie Bezdroza 2009" odwołane. Zrobiliśmy wszystko zeby się tak nie stało, ale nie dało rady przejść przez "formalności".
AK Suwalski sie wycofał, znaleźliśmy inny klub, przedstawiliśmy zaawansowanie organizacyjne, nic nie pomogło. Powodów decyzji nie znamy, bo to co zepsuli członkowie AK Suwalskiego daliśmy radę naprawić. Więc co? Naszym zdaniem żeby tak zależało innym jak nie zależy to by sie zawody odbyły. Trochę sie napracowaliśmy przez trzy miesiące i wszystko w pizdu.
Przepraszamy za zamieszanie. Powodzenia na trasach.
Wojcech Śliwowski
Łukasz Bielecki
Zdzisław Kisielewski
Tomasz Ziarko
Tomasz Ciszewski

Awatar użytkownika
domator

Kontaktowanie:

Post autor: domator » pt mar 27, 2009 4:28 pm

Was akurat to mi chłopaki z Suwalk szkoda bo zeszłoroczny rajd na tle innych był fajny. Ale co zrobić. Siedzicie poniekad w tym samym gównie co my - zawodnicy. Zawsze znajdzie sie ktos kto nie byl na liscie pobierajacych 75 PLN za stanie na PKCu i zrobi afere ze rajd mu sie nie podoba.
A tak ogolniej: Niech zyje sezon 2009 w RMPST :)21

domator

GAZFAN

Kontaktowanie:

Post autor: GAZFAN » pt mar 27, 2009 5:31 pm

A AK Łomżyński nie może tego firmować?
Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 :)

Sliwa
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...