Pajero V60 T2 w 2013
Moderator: Pasza
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Pajero V60 T2 w 2013
Witam wszystkich.Zauroczony Bają w Szczecinie zakiełkował mi pomysł na starty w T2 dosiadając Pajero...i tu zong...okazuje się ze w 2012 roku kończy się homologacja tego modelu.Czy macie jakąś
wiedzę jakie jest podejście do tej sytuacji w RMPST.
wiedzę jakie jest podejście do tej sytuacji w RMPST.
Re: Pajero V60 T2 w 2013
W mistrzostwach Polski ma być przedłużona homologacja jeszcze o trzy lata ale tylko w mistrzostwach Polski bo w CEZIE już nie
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Dzięki wielkie 

- pajero.v60
-
- Kontaktowanie:
Buduj auto do TH z wymiarami FIA T1
Poz
Tolo
Poz
Tolo
Budowa repliki legendarnego auta, zwycięzcy rajdu Dakar - Mitsubishi Pajero Evolution MPR13.
pajero.v60 pisze:Buduj auto do TH z wymiarami FIA T1
Poz
Tolo
W jakim celu miałby tak budować?
Patrząc na ceny pajeraków mamy możliwość pościgania się jeszcze przez 2 lata za ciekawe pieniążki.

Przygotowania do dakaru 2016

- pajero.v60
-
- Kontaktowanie:
A po dwóch latach zostaniesz z nieruchomością, która nikomu nie będzie potrzebna
poz
Tolo
poz
Tolo
Budowa repliki legendarnego auta, zwycięzcy rajdu Dakar - Mitsubishi Pajero Evolution MPR13.
Z tym to nie ma nawet co dyskutować ale ....
przez 2-3 lata jeździsz, zdobywasz doświadczenie, a nie siedzisz w garażu i na imprezach patrzysz z boku. Po 3 sezonach wiesz już tak na prawdę jakiego samochodu będziesz potrzebował do następnych startów i wtedy budujesz/kupujesz T1 lub dalej T2 już z aktualną homologacją.
Ja osobiście nie widzę siebie obecnie w samochodzie klasy T1. Pierwsze kasa, drugie nie mam doświadczenia aby powozić T1, a klasa "niskobudżetowa" pozwoli na starty i zdobycie odpowiednich umiejętności do dalszej jazdy.
A jak wygląda homologacja na inne samochody t2 typu LC?
przez 2-3 lata jeździsz, zdobywasz doświadczenie, a nie siedzisz w garażu i na imprezach patrzysz z boku. Po 3 sezonach wiesz już tak na prawdę jakiego samochodu będziesz potrzebował do następnych startów i wtedy budujesz/kupujesz T1 lub dalej T2 już z aktualną homologacją.
Ja osobiście nie widzę siebie obecnie w samochodzie klasy T1. Pierwsze kasa, drugie nie mam doświadczenia aby powozić T1, a klasa "niskobudżetowa" pozwoli na starty i zdobycie odpowiednich umiejętności do dalszej jazdy.
A jak wygląda homologacja na inne samochody t2 typu LC?
Przygotowania do dakaru 2016

Stary Pajerak to dobry wybór do nauki i doświadczenia ale też do walki co udawadniają nasze chłopaki na chwile obecną w CEZIE dominują jak i w Polskich rajdach .Gotową rajdówkę kupić można za 50 -60 tysi super opcja 

-
-
- Kontaktowanie:
A przepraszam.. ale z jakimi T2 oni rywalizują w tym Cezie i polskich rajdach?Darek T1 pisze:Stary Pajerak to dobry wybór do nauki i doświadczenia ale też do walki co udawadniają nasze chłopaki na chwile obecną w CEZIE dominują jak i w Polskich rajdach .Gotową rajdówkę kupić można za 50 -60 tysi super opcja
Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 

- pajero.v60
-
- Kontaktowanie:
Chyt maketingowy Panie
chyt maketingowy Panie
poz
Tolo
chyt maketingowy Panie
poz
Tolo
- Trzebież4x4
-
GAZFAN pisze:A przepraszam.. ale z jakimi T2 oni rywalizują w tym Cezie i polskich rajdach?Darek T1 pisze:Stary Pajerak to dobry wybór do nauki i doświadczenia ale też do walki co udawadniają nasze chłopaki na chwile obecną w CEZIE dominują jak i w Polskich rajdach .Gotową rajdówkę kupić można za 50 -60 tysi super opcja
W tym sezonie mozna bedzie zobaczyc m.in. Toyota VDJ 200 V8 4.5L po za tym pewnie 120tki czeskie czy slowackie. Pajero wloskie v80 ale to na rajdach FIA.
rozumiem,że Pajera V60 nie będą klasyfikowane,chyba że w TH ,?