V Międzynarodowy Zolot Pojazdów Militarnych Borne Sulinowo
Moderator: Misiek Bielsko
V Międzynarodowy Zolot Pojazdów Militarnych Borne Sulinowo
Termin zlotu 14-17 sierpień.Można przyjechać wczesniej.
Wjazd na tankodrom tylko pojazdy militarne.
Opłaty ;
poj.cywilne/motocykle i samochody - 50 zł.
poj.militarne o DMC do 3,5t. - 10 zł.
zwolnione z opłat poj.militarne o DMC pow.3,5t. oraz wszystkie zabytkowe/tablice historyczne oraz wyprodukowane pow.1945r.włącznie/
Uczestnicy - 10zł.
Na teren tankodromu nie będą wpuszczane qady oraz osoby pod wpływem alkocholu.
Na terenie obozowiska obowiązuje szybkość do 5 km/h. Osoby nie przestrzegajacy regulaminu będą usuwani z tereny zlotowiska/zatrudniamy 50 osób profesjonalnej ochrony/.
Opłaty ;
poj.militarne o DMC do 3,5t. - 10 zł.
zwolnione z opłat poj.militarne o DMC pow.3,5t. oraz wszystkie zabytkowe/tablice historyczne oraz wyprodukowane pow.1945r.włącznie/
Uczestnicy - 10zł.
Na teren tankodromu nie będą wpuszczane qady oraz osoby pod wpływem alkocholu.
Na terenie obozowiska obowiązuje szybkość do 5 km/h. Osoby nie przestrzegajacy regulaminu będą usuwani z tereny zlotowiska/zatrudniamy 50 osób profesjonalnej ochrony/.
- GikroV
-
Nie panikujmadeleine pisze:o matko! a czemu za auto tyle?? zbliżamy się cenami do zlotu w darłowie?:(

A tak poza tym to niema to tamto jak mieć wojskowego Uaza

UAZ 469B: Radiostacja WD-43 / RD-115ZT (uazy.pl)
Więcej na temat aut wojskowych było w dziale auta militarne
http://www.forum4x4.pl/forum/viewtopic. ... highlight=
tutaj znajdziesz odpowiedź
Gdyby tylko ja mógł decydować to opłaty by były.M151A1 pisze:Brawo Bosman! Niech Borneo nie będzie drugim Darłowem!! Samuraje i inne takie niech zostaną w domu, na campingu lub na parkingu przed terenem zlotu! Mam już dosyć jak PRAWDZIWE pojazdy wojskowe gubią się w tej cywilnej masie.
pozdrowienia od RECON29
Osoby - 25 zł.
Poj.woj. oraz zabytkowe - 0/zero/
Poj.cywilne - 100 zł.
Może za rok.
Wolę 3000 uczestników w tym 2000 militarnych zadowolonych aniżeli 6000 uczestników w tym tylko 1000 militarnych i jeszcze zawiedzionych.
Bosman, i jeśli nie chcesz krwawego mordu na swoim terenie to już na bramie zawracaj quady. Po Darłowie kilka osób ma na nie uczulenie...Niech chłopaki wracają cali do domciu.Bosman pisze:Więcej na temat aut wojskowych było w dziale auta militarne
Pozdrawiam
M
P.S.
Co z moim przewodnikiem? Nie czytamy PW?

- GikroV
-
Dołączam się do prośby. Quady wynocha !MartensGd pisze:Bosman, i jeśli nie chcesz krwawego mordu na swoim terenie to już na bramie zawracaj quady. Po Darłowie kilka osób ma na nie uczulenie...Niech chłopaki wracają cali do domciu.
UAZ 469B: Radiostacja WD-43 / RD-115ZT (uazy.pl)
- Jeszkin
- Kontaktowanie:
Bosman, nie chcę nic mówić, ale to naprawdę zaczyna przypominac Darłowo. Ja rozumiem że to zlot militarny, i dlatego przyjeżdzałem zawsze do Was Uazem, a osobówką, jak się uazy posprzedawały
W tym roku chyba znowu przyjade osobówką (chyba że zdąże coś nowego zakupić) i mam płacić 50zł za to że stoi ona na polu namiotowym, i robi za przechowalnię moich rzeczy, żeby nie pomokły/pogineły w namiocie. Eh...
Za namiot też opłaty będą jak w Darłowie?
A opłata 10zł powinna być dla uczestników którzy przyjadą np. w dresie, a nie w mundurze

A opłata 10zł powinna być dla uczestników którzy przyjadą np. w dresie, a nie w mundurze

Mało Ci było u WładkaM151A1 pisze:Brawo Bosman! Niech Borneo nie będzie drugim Darłowem!! Samuraje i inne takie niech zostaną w domu, na campingu lub na parkingu przed terenem zlotu! Mam już dosyć jak PRAWDZIWE pojazdy wojskowe gubią się w tej cywilnej masie.
pozdrowienia od RECON29

Def 110 SW 300tka i to nie jest ostatnie moje słowo
Jak byś przyjechał w dresie to bym Cię nie wpuścił.Jeszkin pisze:Bosman, nie chcę nic mówić, ale to naprawdę zaczyna przypominac Darłowo. Ja rozumiem że to zlot militarny, i dlatego przyjeżdzałem zawsze do Was Uazem, a osobówką, jak się uazy posprzedawałyW tym roku chyba znowu przyjade osobówką (chyba że zdąże coś nowego zakupić) i mam płacić 50zł za to że stoi ona na polu namiotowym, i robi za przechowalnię moich rzeczy, żeby nie pomokły/pogineły w namiocie. Eh...
![]()

[quote="Bosman
Gdyby tylko ja mógł decydować to opłaty by były.
Osoby - 25 zł.
Poj.cywilne - 100 zł.
Może za rok.
Wolę 3000 uczestników w tym 2000 militarnych zadowolonych aniżeli 6000 uczestników w tym tylko 1000 militarnych i jeszcze zawiedzionych.[/quote]
Idąc tym tropem poinniście także kasować za namioty cywilne. dzięki nim jest jeszcze bardziej kolorowo niż przez osobówki przykryte np siatkami...
Osoby - 25 zł.
Poj.cywilne - 100 zł.
Może za rok.
Wolę 3000 uczestników w tym 2000 militarnych zadowolonych aniżeli 6000 uczestników w tym tylko 1000 militarnych i jeszcze zawiedzionych.[/quote]
Idąc tym tropem poinniście także kasować za namioty cywilne. dzięki nim jest jeszcze bardziej kolorowo niż przez osobówki przykryte np siatkami...
Witam,
jeśli dobrze policzyłem, to obecnie wypada następująco:
Gaz 69 10 PLN
trzech uczestników 30 PLN
razem: 40 PLN to do przyjęcia
W innej przyszłościowej wersji wypada drożej, prawda?
Osoby - 25 zł.
Poj.cywilne - 100 zł.
Gaz 69 0 PLN
trzech uszstników 75 PLN
razem: 75 PLN czyli o 35 PLN drożej też do przyjęcia, ale promocji w tym nie widzę
Pozdrawiam,
K-68
jeśli dobrze policzyłem, to obecnie wypada następująco:
Gaz 69 10 PLN
trzech uczestników 30 PLN
razem: 40 PLN to do przyjęcia
W innej przyszłościowej wersji wypada drożej, prawda?
Osoby - 25 zł.
Poj.cywilne - 100 zł.
Gaz 69 0 PLN
trzech uszstników 75 PLN
razem: 75 PLN czyli o 35 PLN drożej też do przyjęcia, ale promocji w tym nie widzę

Pozdrawiam,
K-68
Jak by co, to leżę pod nim... czasami nawet na nim
- mały Kloss
- Kontaktowanie:
Jeszkin i kochana Aniu Z.Jeszkin pisze:Bosman, nie chcę nic mówić, ale to naprawdę zaczyna przypominac Darłowo. Ja rozumiem że to zlot militarny, i dlatego przyjeżdzałem zawsze do Was Uazem, a osobówką, jak się uazy posprzedawałyW tym roku chyba znowu przyjade osobówką (chyba że zdąże coś nowego zakupić) i mam płacić 50zł za to że stoi ona na polu namiotowym, i robi za przechowalnię moich rzeczy, żeby nie pomokły/pogineły w namiocie. Eh...
![]()
Organizatorzy, wydaje mi się że robią wszystko żeby nie było jak w Darłowie.
Opłata za militarne (darmowo) dla pow. 3,5t i 10 zł dla do 3,5 t to super ok.
50 zł dla nie militarnych też ok.
W końcu jest to zlot militarny i ktoś przykłada się do organizacji - mi by się za darmo nie chciało tego robić.
Strasznie mnie w Darłowie denerwują czerwone Samuraje i inne pseudo militarne pojazdy, których pełno w Darłowie i na czołgowisku i na polu namiotowym.
Niesamowicie miło by było gdyby obok sprzętu militarnego stał drugi militarny a nie przeplatanka z osobówkami lub off-roadowymi potworami.
Jak by sie pozbyć ryczących motocykli - super

Ja osobiście długo czekałem na moje militarne autko i teraz podwójnie dobijają mnie na zlotach kolorowe fury. Sam mam off Vitare ale nie pchałem się często na czołgowisko - oczywiście jak widziałem czerwone "mili" w błocie sam chciałem zrobić rundkę.
Opłata pobierana od kolorowych samochodzików przynajmniej pozwoli na opłatę tych co stoją i pilnują czołgowiska przed tymi samochodzikami.
Żebyśmy mogli oglądać na czołgowisku na zlocie tylko pojazdy militarne a nie wszelkiej maści.
W Darłowie chyba o tym zapomniano. Bo przy takiej kasie jak w Darłówku powinno się zapewnić chociaż 3 porządnych do pilnowanie militarności na czołgowisku.
Suzuki Vitara (odrobinkę off-roadowa), Volvo BV202
http://www.gdansk4x4.pl
http://www.gdansk4x4.pl
Re: V Międzynarodowy Zolot Pojazdów Militarnych Borne Sulino
Tak duzo za terenowki???Bosman pisze:Termin zlotu 14-17 sierpień.Można przyjechać wczesniej.
Opłaty ;
/.

Za ta kwote to organizator moglby chociaz o jakiejs czasowce pomyslec i jakims pucharku...
A bylo tak fajnie

Galloper LWB - turysta
Re: V Międzynarodowy Zolot Pojazdów Militarnych Borne Sulino
Człowieku czasówka była na "Inwazji Borne Sulinowo" a to jest zlot militarny!Jogi4x4 pisze: Tak duzo za terenowki???![]()
Za ta kwote to organizator moglby chociaz o jakiejs czasowce pomyslec i jakims pucharku...
A bylo tak fajnie
A nie legalne czasówki pod czas zlotu po lesie są bardzo nie opłacalne!

Jestem za żeby na zlocie militarnym były tylko pojazdy militarne

Pozdrowienia!!
Dwa lata temu podczas zlotu w BS byly organizowane czasowki przez pewnego pana.
Dla mnie to dziwne, interesuja mnie militaria, mam mundur z pelnym uposarzeniem ale wole japonskie auto niz Uaz czy Gaz przy ktorych trzeba spedzac dni a nie godziny w warsztacie i dlaczego z tego powodu mam byc poszkodowany? Tylko dlatego ze mam japonska terenowke a nie radziecka? A jesli ktos przyjedzie zalozmy UAZEM z mostami od Patrola, silnikiem 2.5l z BMW i skrzyniami od G, i wogole to nie bedzie przypominac UAZa tylko terenowe auto z naklejkami z rajdow,a bedzie miec wbite UAZ w dowod to tez go wposcicie jako pojaz militarny?????
Pozdrawiam
Dla mnie to dziwne, interesuja mnie militaria, mam mundur z pelnym uposarzeniem ale wole japonskie auto niz Uaz czy Gaz przy ktorych trzeba spedzac dni a nie godziny w warsztacie i dlaczego z tego powodu mam byc poszkodowany? Tylko dlatego ze mam japonska terenowke a nie radziecka? A jesli ktos przyjedzie zalozmy UAZEM z mostami od Patrola, silnikiem 2.5l z BMW i skrzyniami od G, i wogole to nie bedzie przypominac UAZa tylko terenowe auto z naklejkami z rajdow,a bedzie miec wbite UAZ w dowod to tez go wposcicie jako pojaz militarny?????
Pozdrawiam

Galloper LWB - turysta