Weekendowe spotkanie w Kościerzynie 12-13.06.
Moderator: Misiek Bielsko
- martaa1311
- jestem tu nowy...
Re: Weekendowe spotkanie w Kościerzynie 12-13.06.
Brusy dziękują za wspaniałą zabawę i trzydniową integrację :]
Integracja pełną parą!
Integracja pełną parą!
Suzuki Vitara 1.6
- daniel sto
-
Witam wszystkich.
W imieniu wszystkich organizatorów i osób wspierających chciałbym serdecznie podziękować za przybycie i udział w Weekendowym Spotkaniu Samochodów Terenowych.
Przepraszam za niedociągnięcia, które zdarzały się niekiedy.
Wszystkie wątpliwości postaram się wyjaśnić jak najszybciej.
Pozdrawiam i dziękuję!
Danielo
W imieniu wszystkich organizatorów i osób wspierających chciałbym serdecznie podziękować za przybycie i udział w Weekendowym Spotkaniu Samochodów Terenowych.
Przepraszam za niedociągnięcia, które zdarzały się niekiedy.
Wszystkie wątpliwości postaram się wyjaśnić jak najszybciej.
Pozdrawiam i dziękuję!
Danielo
4x4 FULL-GAZ KASZUBY
DAIHATSU ROCKY na mostach PATROLA
"DANIELO"
"DANIELO"
hej,
kiedy można się spodziewac wstawienia gdzieś wyników
kiedy można się spodziewac wstawienia gdzieś wyników

Jeep ZJ 96' 5.2 lift 4,5", 33" był
pisane po 23 nie jest pawdziwe

-
-
Postaramy się to zrobić jak najszybciej, myślę że jutro lub najpóźniej pojutrze będą na stronie Amokparku.
Kaszuby 4x4 też są zadowoleni.
A tu kilka fotek
http://www.kaszuby4x4.pl/index.php?opti ... 0&Itemid=9
A tu kilka fotek
http://www.kaszuby4x4.pl/index.php?opti ... 0&Itemid=9
Super impra,mam nadzieję że we wrześniu jedziemy dalej!!! Kołek Gdańsk
Samurai 1.6 16v
- czarnypiotruś
-
A we wrześniu też będzie coś podobnego ? To chyba już się zapiszemy 

LC LJ70 - z nowym sercem : silnik 2JZ-GE
-
-
Pożycze od ojca Rav 4 i też pojade 

DAIHATSU ROCKY
PARCHATY ROPUCH
PARCHATY ROPUCH
- czarnypiotruś
-
No to my służbowym Lanosem - może być zabawnie
A poważnie mówiąc do września tojka będzie gotowa i no i trzeba będzie wypróbować nowy silnik
Bardzo nam się podobały Wasze zmagania w ubiegłą sobotę -więc jak najbardziej piszemy się na wrzesień.

A poważnie mówiąc do września tojka będzie gotowa i no i trzeba będzie wypróbować nowy silnik

Bardzo nam się podobały Wasze zmagania w ubiegłą sobotę -więc jak najbardziej piszemy się na wrzesień.
- daniel sto
-
Plany na wrzesień są
Jeszcze więcej terenów, jeszcze więcej oesów, jeszcze więcej prób obserwowanych, jeszcze szybszy trial i jeszcze lepsza impreza
Ale na to założymy nowy temat

Ale na to założymy nowy temat

4x4 FULL-GAZ KASZUBY
"DANIELO"
"DANIELO"
skad ja tyle dachów na wymiane wezmedaniel sto pisze:jeszcze więcej oesów,

- czarnypiotruś
-
No to już wiem kogo widzieliśmy...zielone autko z "ała" na dachu ? My tak sobie szliśmy dookoła żwirowni z aparatem w ręku ... Miło poznac 

Wyniki na Amok Parku do pobrania.
Super Patrol Super 
Blue Jimny 1.3

Blue Jimny 1.3

- tomek.s
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Może mi ktoś objaśnić wyniki
Pierwsze punkty w tabeli to uzyskane pieczątki a druga próby obserwowane ?
Jechaliśmy w team'ie z drugim samochodem.. My zrobiliśmy 4 pieczątki więcej (komplet) , na próbie obserwowanej nasi koledzy potrzebowali naszej pomocy..my przejechaliśmy bez pomocy z zewnątrz i łącznie mają 5 pkt mniej od nas... Mało tego spotkaliśmy w pierwszym bagienku znajomych którzy odpuścili 1pkt ,w drugim bagnie też,a my braliśmy wszystko i mamy łacznie 2 pkt mniej. Wyniki czasówki też są dość dziwne... Na trzecim oesie mieliśmy 10 sekund lepszy czas niż nasi team'owi koledzy a w tabeli wyników mamy...10 sekund GORSZY mimo ze nie dostaliśmy kary...

Jechaliśmy w team'ie z drugim samochodem.. My zrobiliśmy 4 pieczątki więcej (komplet) , na próbie obserwowanej nasi koledzy potrzebowali naszej pomocy..my przejechaliśmy bez pomocy z zewnątrz i łącznie mają 5 pkt mniej od nas... Mało tego spotkaliśmy w pierwszym bagienku znajomych którzy odpuścili 1pkt ,w drugim bagnie też,a my braliśmy wszystko i mamy łacznie 2 pkt mniej. Wyniki czasówki też są dość dziwne... Na trzecim oesie mieliśmy 10 sekund lepszy czas niż nasi team'owi koledzy a w tabeli wyników mamy...10 sekund GORSZY mimo ze nie dostaliśmy kary...

Ostatnio zmieniony pt cze 18, 2010 1:02 pm przez tomek.s, łącznie zmieniany 1 raz.
WoW
5 miejsce w próbach i pieczątkach
ale jestem zdziwiony i przemile zaskoczony

5 miejsce w próbach i pieczątkach

ale jestem zdziwiony i przemile zaskoczony

- daniel sto
-
tomek.s pisze:Może mi ktoś objaśnić wyniki![]()
Kolego, podaj numer załogi, bo bez tego nic nie znajdę.
Postaram się o wyjaśnienie sprawy jak najszybciej.
4x4 FULL-GAZ KASZUBY
"DANIELO"
"DANIELO"
gratulacje dla Rafała i Kasi - co za wynik 

- daniel sto
-
A ty to masz przyjechać i pomóc w organizacji i sędziowaniu-mówiłem ci!!SOLTYS 2.8TD pisze:Pożycze od ojca Rav 4 i też pojade
4x4 FULL-GAZ KASZUBY
"DANIELO"
"DANIELO"
-
-
- tomek.s
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
My numer 18 a Jumbo 25
Mój "przedmówca" Tomek, który był zresztą również moim kierowcą zapomniał dodać, że zaliczyliśmy wszystkie próby, załoga jadąca razem z nami nie zaliczyła jednej, my wzieliśmy wszystkie pieczątki z pierwszego bagienka, oni żadnej, bo akurat mieli awarię samochodu. My zaliczyliśmy wszystkie pieczątki na wszystkich próbach ( znaczy się - mieliśmy komplet, z zaznaczonymi czasami każdej), jednak wiem że załogi, które są wyżej na liście wyników nie miały wszystkich pieczątek, gdyż przy nas podejmowali próby zdobycia takowych, ale mieli z tym problemy i odjeżdżali bez podbicia pieczątek. My spędziliśmy trochę dużo czasu na pierwszym bagienku i mieliśmy możliwość zaobserwowania kto co zdobył - chyba, że wracali póżniej i w ciągu kilku minut robili pieczątki, które innym zajmowały znacznie więcej czasu.
Jeżeli chodzi o czasówki byliśmy na 3 OS-ie jednym z ostatnich samochodów i sędzia był zdziwiony dynamiką przejazdu Tomka i stwierdził, że mamy drugi czas, mieliśmy około 10 sekund lepiej niż załoga jadąca z nami. Na liście wyników wygląda to inaczej.
Jeżdzimy od kilku lat na imprezy w Kościerzynie (wcześniej długim Patrolem, teraz Jimnikiem), zawsze jeżdziliśmy dobrze się bawić, atmosfera zawsze jest sympatyczna, ale ZAWSZE są problemy organizacyjne, a przede wszystkim wyniki zawsze są DZIWNE.
Kończąc optymistycznym akcentem: było fajnie.
Pozdrawiam organizatorów(również tych liczących wyniki).
MareK S (Szupryk)
Jeżeli chodzi o czasówki byliśmy na 3 OS-ie jednym z ostatnich samochodów i sędzia był zdziwiony dynamiką przejazdu Tomka i stwierdził, że mamy drugi czas, mieliśmy około 10 sekund lepiej niż załoga jadąca z nami. Na liście wyników wygląda to inaczej.
Jeżdzimy od kilku lat na imprezy w Kościerzynie (wcześniej długim Patrolem, teraz Jimnikiem), zawsze jeżdziliśmy dobrze się bawić, atmosfera zawsze jest sympatyczna, ale ZAWSZE są problemy organizacyjne, a przede wszystkim wyniki zawsze są DZIWNE.
Kończąc optymistycznym akcentem: było fajnie.
MareK S (Szupryk)
Jeep też samochód, tylko nie terenowy 

-
-
Wyniki zawsze będą "dziwne". Oglądaliśmy wczoraj z Danielem wczoraj karty i jak zawsze znajują się na nich pieczątki rozmazane i nieczytelne a takich nie bierzemy pod uwagę.
Jeżeli chodzi o omijanie pieczątek to sami radziliśmy, żeby nie czekać na pierwszym bagienku i zaliczyć najpierw żwirownię i drugie bagno a potem wrócić, co też wiele załóg uczyniło. Jeżeli chodzi o czasówki to nie wiem, to nie moja działka.
Jak można zauważyć naszej imprezy nie ma w kalendarzu Mistrzostw Świata ani Pucharu Polski i pomyłki zawsze mogą się zdarzyć, ale nie wynika to z celowego działania organizatorów. A po za tym liczy się dobra zabawa.
Jeżeli chodzi o omijanie pieczątek to sami radziliśmy, żeby nie czekać na pierwszym bagienku i zaliczyć najpierw żwirownię i drugie bagno a potem wrócić, co też wiele załóg uczyniło. Jeżeli chodzi o czasówki to nie wiem, to nie moja działka.
Jak można zauważyć naszej imprezy nie ma w kalendarzu Mistrzostw Świata ani Pucharu Polski i pomyłki zawsze mogą się zdarzyć, ale nie wynika to z celowego działania organizatorów. A po za tym liczy się dobra zabawa.

krótki film z soboty - przepraszam za jakość ale to moja 2 próba zrobienia filmu w życiu
http://www.youtube.com/watch?v=D12SleAxIEo
pozdrawiam
http://www.youtube.com/watch?v=D12SleAxIEo
pozdrawiam
fajny filmik 
trasa była krótka, warto było nie tracić czasu na bagnach, gdzie wszyscy się ciągnęli gdzie popadnie, lub mieli pretensje że wjeżdża się na trzeciego.
lepiej było pojechać na dobry obiad i wrócić sobie spokojnie i dokończyć pieczątki
chociaż i tak nie które załogi po zaliczeniu pieczątek zwijały sprzed 10min plus myci rak następne 10min oczywiście zastawiając wjazd do pieczątki 
i mieliśmy okazje w końcu przetestować nowy sprzed do wyciągania
który spisał się na medal
a właściwie na podium
http://picasaweb.google.pl/buuurz/Kosci ... 3345120290
http://picasaweb.google.pl/buuurz/Kosci ... 9907187810
niestety ale w wyścigu na dochodzenie super zamieszanie
liczymy na to, że we wrześniu będzie już wszystko ok
i zawodnicy nie będą sobie zmieniać samochodów w czasie rajdu!!!
pozdrowienia i do zobaczenia na następnej edycji.

trasa była krótka, warto było nie tracić czasu na bagnach, gdzie wszyscy się ciągnęli gdzie popadnie, lub mieli pretensje że wjeżdża się na trzeciego.
lepiej było pojechać na dobry obiad i wrócić sobie spokojnie i dokończyć pieczątki

i mieliśmy okazje w końcu przetestować nowy sprzed do wyciągania

http://picasaweb.google.pl/buuurz/Kosci ... 3345120290
http://picasaweb.google.pl/buuurz/Kosci ... 9907187810
niestety ale w wyścigu na dochodzenie super zamieszanie

liczymy na to, że we wrześniu będzie już wszystko ok

pozdrowienia i do zobaczenia na następnej edycji.
- daniel sto
-
Marek S pisze:
MareK S (Szupryk)
Witam. Panie Marku, Panie Tomku: wyniki liczyłem ja wraz z dwoma postronnymi osobami. Sprawdzając karty, nie wiem do kogo należy nie znając numeru startowego. Na prawdę nie zależy nam kto wygra u nas impreze. Najważniejsze jest aby Wszyscy uczestnicy dobrze się bawili, a wynik u nas to sprawa drugorzędna. Oczywiście sprawdze Wasze karty i mogę je dla Was zeskanować i wszystko wyjaśnić co i jak było liczone.
Z tego co wiem sędziowie na odcinkach czasowych pokazywali stopery z czasem przejazdu pilotom i zainteresowani notowali sobie wynik.
Na następnej imprezie, na którą Was serdecznie zapraszam, zaprosimy do liczenia punktów osoby, którym się wydaję że jest to "bułka z masłem".
Co do wyścigu na dochodzenie: został on reaktywowany po latach! Więc proszę wszystkich o wybaczenie pewnych niedociągnięć.
4x4 FULL-GAZ KASZUBY
"DANIELO"
"DANIELO"