"OSTRZECKA PLETA" - 12-13 sierpnia - zapraszamy

czyli wszytkie zloty i pikniki

Moderator: Misiek Bielsko

szczepan_
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: szczepan_ » pt sie 25, 2006 6:15 pm

zgadzam sie z tym panem powyzej :)
sedzia roznych takich imprez. nie strzelac do mnie :)

GG: 1513221

Awatar użytkownika
Irek

Post autor: Irek » pt sie 25, 2006 6:19 pm

I jeszcze ważna uwaga świadcząca o niewiedzy kolegów:
W Drezdenku tak często tu przytaczanym, "gapowicz" zabił swojego pasażera nie na próbie sportowej - bo na nią nie zostałby wpuszczony.

Awatar użytkownika
ryba
Kontaktowanie:

Post autor: ryba » pt sie 25, 2006 8:29 pm

a moim skromnym zdaniem był to najlepszy z dotychczasowych Zlotów z cyklu Ostrzecka Pleta - organizacja :)2 atmosfera :)2 porządek :)2 no i sędzia z 3-ciej próby :)2 :wink:
kiedyś bywało gorzej - browar za kólkiem, furmanka na torze - było minęło...
dziwi mnie tylko postawa co niektórych osób: złamałem zasady, zostałem ukarany, szukam winnych - bo zawsze można było... :o

opaopa :)3

Awatar użytkownika
mopar

Post autor: mopar » pt sie 25, 2006 8:46 pm

Impreza była super.atmosfera tez i ogólnie wszystko na 5.Ale niestety zawsze znajdzie się jakiś baran któremu coś nie pasuje.Mówiono o gapowiczach i "przyklejaniu" się do uczestników przynajmniej 10 razy.
Lubię zapierdalać.
Ropa do traktorów.

Awatar użytkownika
STAS

Kontaktowanie:

Post autor: STAS » sob sie 26, 2006 12:49 am

Dobra, faktycznie zkasztaniliśmy wątek. Ja w sumie nawet na tym rajdzie nie byłem dlatego nie mogę się bronić. Bo i nie mam przed czym. A z resztą ja nic złego na ten zlot nie powiedziałem, ryba skąd to :)3 ?. Ja tylko wdałem się w polemikę z Właścicielem Browaru dla beki. Bo jak nie poobrzucać się błotem z człowiekiem który używa takich słów? :wink: Z resztą chyba wiecie o co chodzi. Ale widzę że tu urażone poczuły się zupełnie nie związane osoby. Sory, jak kogoś obraziłem to nie chciałem (po za Właścicielem Browaru rzecz jasna ;) )
Ale nie ważne, końcżę z tym :)21

I tak na podsumowanie, ale to tylko w ramach wyjaśnienia. Nie chcę już psuć wątku.
Na pewno nie istnieje na świecie człowiek który nie łamie prawa, a w Polsce z ograniczeniem 90 km/h, z takimim drogami i brakiem konsekwencji przy stawianiu znaków i ograniczeń praktycznie wszyscy łamią przepisy i to z premedytacją. A dodatkowo większość off-roadowców jest na bakier z leśnikami bo jestem przekonany że prawie wszyscy wtargnęli kiedyś, albo robia to notorycznie 8) , na teren lasów. A takie napuszczanie aparatu władzy jakoś mi nie pasuje w tej sytuacji. Wiem że Niemcy mają zwyczaj napuszczać policję na sąsiadów za nie skoszony trawnik albo nie odścieżony chodnik przed domem.
Z resztą- leśnicy to często jest "wujek dobra rada" i ogólnie spoko kolesie. Oczywiście z wyjątkami.

Irek, nie przejmuj się nami- nie rezygnuj z organizowania zlotów bo to świetne imprezy. Ja pewnie się na nich nie zjawię bo często jestem "na gapę". W większości przypadków mam tak napięty budżet że wolę wydać te kilkadziesiąt złotych na przykład na paliwo niż na legalny pobyt. Chyba że się nie da, wtedy płacę. Ale przy twoim obwieszczeniu juz mogę ze sobą wziąć bloczek mandatowy.
(Tylko mam nadzieję że nie będziecie napuszczali Policji na osoby spożywające publicznie alkohol albo palące tytoń w toalecie)
Na szczęście prawie nikt tu na forum nie wie jak wygląda mój samochód, ani jak się nazywam więc nawet jak przybędę to może leśnik za mną nie będzie biegał z bloczkiem :)19
"[..] to trzeba kupic i uleczyc ..."

bodek1

Post autor: bodek1 » sob sie 26, 2006 7:39 am

Irek pisze:Przepraszam to niech powiedzą ci, którzy złamali prawo, popełnili wykroczenie a szukają winnych wśród wszystkich, ale nie w swoim gronie. Nie mam zamiaru kontynuować tego wątku bo robi się śmieszny.
Reasumując:
Jeśli kiedyś jeszcze zorganizuję zlot (a mam coraz bardziej dość) to tego typu służb będzie jeszcze więcej. Dla poprawienia bezpieczeństwa i samopoczucia uczestników oraz dla zlikwidowania do zera zjawiska "gapowiczów". Jeśli się to Wam podoba to zapraszam, a jeśli nie - to szerokiej drogi.
Pozdrawiam wszystkich!
Staram się nie mieszać w takie dyskusje bo po prostu są bez sensu!!!!!!!!!! Okresliłeś jasno zasady więc olej tych , którym te mandaty się nie podobały . Nigdy nikomu kary finansowe nie przypadły do gustu , ale są po to żeby dyscyplinować niepokornych , cwanych i tzw. mądralińskich . I bardzo dobrze!!!!!!!!!! Jak się nie podoba to jest fuul innych imprez :evil: Nie jest tak do końca , że off roadowcy to wspaniali , szlachetni i odpowiedzialni ludzie . Jestem zdruzgotany aktem wandalizmu u Seby! To co Irek napisał o piwku to też nie do końca jest wyplenione . Teraz piwko popija się w sposób konspiracyjny bo faktycznie JUŻ można za to wylecieć z imprezy .Na Ostrzycach bywały przypadki kradzieży z namiotów , samochodów . Na Magamie też kradną i na każdej imprezie są czarne owce . Jestem za jak najbardziej rygorystycznym przestrzeganiem zasad ustalanych przez organizatorów bo są po to żeby było bezpieczniej.
UAZ 5,9 V8 - rodzony w bólach - niestety SPRZEDANY

Awatar użytkownika
seba4x4

Kontaktowanie:

Post autor: seba4x4 » sob sie 26, 2006 8:02 am

Obrazek
OPAOPA, znamy Twoje auto, to to z tyłu :D
http://www.seba4x4.pl/
Escape 4WD '06
Santa Fe 4WD '04
GAZ 69 '70
Thunderbird 5,0 '84
CZ 350 '83

Awatar użytkownika
STAS

Kontaktowanie:

Post autor: STAS » sob sie 26, 2006 9:25 am

Skąd masz zdjęcie mojego orginalnego GAZika w kolorze khaki?? :o
No to jestem zdekonspirowany. Już teraz dzieci będą mnie pokazywały palcami, a mama będzie im mówiła:"Patrz, tak wygląda kapuś" (jak w Alternatywy 4).
Z resztą... i tak chciałem przemalować moją furę :)23

Awatar użytkownika
seba4x4

Kontaktowanie:

Post autor: seba4x4 » sob sie 26, 2006 10:03 am

opaopa pisze:Skąd masz zdjęcie mojego orginalnego GAZika w kolorze khaki?? :o
No to jestem zdekonspirowany. Już teraz dzieci będą mnie pokazywały palcami, a mama będzie im mówiła:"Patrz, tak wygląda kapuś" (jak w Alternatywy 4).
Z resztą... i tak chciałem przemalować moją furę :)23
I zmień numery rejetracyjne :wink: :D
http://www.seba4x4.pl/
Escape 4WD '06
Santa Fe 4WD '04
GAZ 69 '70
Thunderbird 5,0 '84
CZ 350 '83

Awatar użytkownika
Irek

Post autor: Irek » sob sie 26, 2006 10:03 am

A Seba to leśnik!!! :roll:
Chociaż bardziej "swój" niż "obcy".
Sebastian czytałem Twojego newsa i jest mi przykro.....
Musimy wyciągać wnioski z ostatnich wydarzeń na naszych imprezach bo nie powinniśmy dopuszczać do odpowiedzialności zbiorowej. Dlaczego mają cierpieć niewinni?

Awatar użytkownika
Irek

Post autor: Irek » sob sie 26, 2006 10:17 am

A ten z tyłu to naprawdę "oryginalny Gazik" tylko z Rumunii i kolor też khaki :lol: :wink:

szczepan_
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: szczepan_ » sob sie 26, 2006 11:30 am

no i juz sie zrobilo milo raźnie i wesolo :) no tak tacy :)2 sedziowie to podstawa ;) ale tacy :)2 :)2 uczestnicy to juz wogole bajka ;) czyli tacy jakich zawsze mamy na zlotach :)

Awatar użytkownika
STAS

Kontaktowanie:

Post autor: STAS » sob sie 26, 2006 12:04 pm

Cicho, numerów nikt nie zapamięta :wink:
A w ogóle Seba, skoro jesteś leśnik to może popytał byś się tam kolegów po fachu czy nie mają po piwnicach utkanych jakichś części do tego "orginalnego" Gazika? 8)

A tak na marginesie, to moje khaki jest tak trafionym kolorem że nie widać mnie w lasach. Już mi znajomi zwrócili uwagę i cały rok jeżdżę na światłąch, bo na polskich drogach, gdzie przeważa leśne otoczenie, zupełnie mnie nie widać. No! i dobrze, leśnicy też mnie nie widzą :) Przynajmniej bloczki się nie zużywają nie potrzebnie...

Szczepan, od początku było miło. Pokasztanić se nie pozwolą... :)18

Awatar użytkownika
ryba
Kontaktowanie:

Post autor: ryba » sob sie 26, 2006 12:05 pm

opaopa pisze:ryba skąd to :)3
bo juz za dlugo prowadziliscie ta dyskusje, a :)3 dlatego ze nie popieram twojej postawy w tej dyskusji
ale :)2 za to ze jako pierwszy ja urwales
opaopa pisze:Ja tylko wdałem się w polemikę z Właścicielem Browaru dla beki.
.. to zesta se pogadali :)21 - wypracowaliscie na forum 400% normy :wink:
internetowa droga komunikacji ma to do siebie, ze nie widzisz rozmowcy, jego twarzy, reakcji... no i nie mozna sie poklepac i powiedziec "spoko, wypijmy lepiej browca"
przy okazji Właściciel Browaru moglby chociaz jedna krate postawic na zgode no nie - w koncu ma browar :wink:

Awatar użytkownika
Irek

Post autor: Irek » sob sie 26, 2006 12:24 pm

Tak naprawdę Właściciel Browaru to młody człowiek z bardzo wysokimi uprawnieniami w sporcie samochodowym, ma na swoim koncie kilka stanowisk dyrektorskich w bardzo poważnych rajdach samochodowych. (nie mylić ze zlotami) Być może stąd dosyć poważny ton jego wypowiedzi.
Prawda jest też taka, że prowadząc z nim dyskusję w dość ..... tonie autorytetu sobie nie dodaliście! A szkoda, bo to chłopak którego warto mieć po swojej stronie.

szczepan_
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: szczepan_ » sob sie 26, 2006 12:50 pm

hehe :) no tak nie pozwalaja ;) jak on by byl wlascicielem browaru to na rajdach nikt by nie sedziowal bo bylby w stanie wskazujacym na spozycie ;) a jezeli chodzi o rajdy to tak jak mowil Irek chlopak zna sie na rzeczy. :)

Awatar użytkownika
Irek

Post autor: Irek » sob sie 26, 2006 1:21 pm

Z drugiej strony, jakby każdy z uczestników tej dyskusji postawił po piwie to byśmy się pewnie prędzej dogadali! Niezły pomysł.

szczepan_
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: szczepan_ » sob sie 26, 2006 1:34 pm

hehehehe :) to napewno :)

Awatar użytkownika
Irek

Post autor: Irek » sob sie 26, 2006 2:39 pm

Tym razem chciałbym zaprezentować oficjane stanowisko naszego klubu w sprawie o której tu tyle dyskutowaliśmy:
http://rajdy.korycki.pl/?action=show_news&news_id=78
Znaczny wpływ na taką decyzję miały wypowiedzi osób ukaranych na tym forum.

Awatar użytkownika
Właściciel Browaru
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Właściciel Browaru » sob sie 26, 2006 2:52 pm

Irek pisze:Z drugiej strony, jakby każdy z uczestników tej dyskusji postawił po piwie to byśmy się pewnie prędzej dogadali! Niezły pomysł.
Albo każdy po tyle piw, ile napisał postów w tym temacie !! A co tam !! ;)
Polemika - w zależności od interlokutora może to być wymiana zdań, ciosów lub ognia.

Awatar użytkownika
STAS

Kontaktowanie:

Post autor: STAS » sob sie 26, 2006 2:53 pm

ryba pisze:[..]internetowa droga komunikacji ma to do siebie, ze nie widzisz rozmowcy, jego twarzy, reakcji... no i nie mozna sie poklepac i powiedziec "spoko, wypijmy lepiej browca"[..]
Świeta prawda!! W zasadzie to ubolewam nad tym że z wieloma znajomymi zamiast spotkać się co jakiś czas, ja z nimi klepie na gg. Żenada... :)9
Ale zaletą internetu jest to, że wszyscy są równi.
Irku. Co do autorytetu, to w dyskusji o tym czy mandaty powinny być czy też nie raczej nikt nie zabłysnie. Na autorytet raczej powinny mieć wpływ czyny i wiedza w konkretnym temacie.
A Właściciel Browaru może być i prezydentem. Wpływ na to czy warto z nim się zadawać czy też nie, w moim przypadku, może mieć tylko to jakim jest człowiekiem... NA ŻYWO, nie w internecie.
Swoją drogą chyba go skutecznie zniechęciłem do tego forum, bo coś się nie udziela. :wink:

Awatar użytkownika
STAS

Kontaktowanie:

Post autor: STAS » sob sie 26, 2006 2:56 pm

Właściciel Browaru pisze:Albo każdy po tyle piw, ile napisał postów w tym temacie !! A co tam !! ;)
bezczelny! :)21

Awatar użytkownika
Irek

Post autor: Irek » sob sie 26, 2006 3:03 pm

A może i bezczelny, ale piwa więcej!!!!! I to o ile!

Awatar użytkownika
misman

Post autor: misman » sob sie 26, 2006 3:09 pm

Irek pisze:Tym razem chciałbym zaprezentować oficjane stanowisko naszego klubu w sprawie o której tu tyle dyskutowaliśmy:
http://rajdy.korycki.pl/?action=show_news&news_id=78
Znaczny wpływ na taką decyzję miały wypowiedzi osób ukaranych na tym forum.
Bardzo ciekawe stanowisko :
"Wiadomości z imprez samochodów terenowych

Nie udało sią nawiązac połaczenia"

:lol:
"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."

Awatar użytkownika
Irek

Post autor: Irek » sob sie 26, 2006 3:20 pm

Jest jakaś drobna awaria serwera niezależna od nas, już interweniowaliśmy i za kilkanaście minut powinno być dobrze.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zloty”