Zbiornik paliwa Galloper II 3.0 V6
Moderator: Mroczny
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Re: Zbiornik paliwa Galloper II 3.0 V6
Jeszcze takie cuś znalazłem:
http://allegro.pl/renowacja-zbiornikow- ... 69981.html
Może lepsze to, niż używka z allegro za 800 stów, która za pół roku będzie znów przeciekać.
Może lepsze to, niż używka z allegro za 800 stów, która za pół roku będzie znów przeciekać.
XJ 4.0, 4,5 RC, 31''MT
-
-
A jaką masz gwarancję że ten nie będziePerun pisze:Jeszcze takie cuś znalazłem:

To jakaś reklama w której nie ma nic o gwarancji czy samym przebiegu tej "renowacji".
Zadzwoń, zapytaj bo oczyścić, zakleić poxiliną i pomalować na czarno to i ja mogę, za połowę tej ceny

-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Nie mogę jak na razie się dodzwonić, ale oczywiste, że bez gwarancji na tą naprawę i jakiejś faktury to nie ma co tego tematu ruszać.
XJ 4.0, 4,5 RC, 31''MT
-
-
Widzę, że popularna dolegliwość. U mnie też zaczyna się pocić bak. Ale ceny używanych zbiorników to jakaś porażka...
Niva 1.7i
zaczęła się... przygoda
zaczęła się... przygoda
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Najciekawsze jest to, że te w normalniejszych cenach (pułap 500-600 zł) są rozchwytywane i schodzą na pniu. U mnie jest takie z jednym odpowietrznikiem po środku i jest jeden na alleszicie, za 800 zł
Jest jeszcze kilka wyglądających identycznie (śruby, montaż, wielkość) w cenach ok. 600 zł, ale mają nasrane jakichś rurek odpowietrzających, po 6 szt., pewnie zbiornik ma przegrody, można by to razem jakoś połączyć.

Jest jeszcze kilka wyglądających identycznie (śruby, montaż, wielkość) w cenach ok. 600 zł, ale mają nasrane jakichś rurek odpowietrzających, po 6 szt., pewnie zbiornik ma przegrody, można by to razem jakoś połączyć.
XJ 4.0, 4,5 RC, 31''MT
-
-
Słuchaj, u mnie jak patrzyłem to też jest rurek kilka, nie wiem do czego są i wyglądają jak obcięte i zostawione
. Są mniej więcej na środku zbiornika a wyjście paliwowe jest obok i też są rurki. Tak jakoś tego tam za dużo. Poza tym mój zbiornik już chyba był wymieniany. Wygląda idealnie i nawet odkleiłem od niego gdy konserwowałem ramę metkę z jakimiś holenderskimi znaczkami - samochód sprowadzony z Holandii i czuję w kościach że zbiornik tam został wymieniony na nowy bo jest za nowy. Z tego co piszecie i słyszę to właśnie przeciekający bak jest bolączką Gallopera - u mnie nie dość że szczelny to wygląda jak nowy.
Postaram się nie zapomnieć i przy najbliższej okazji zrobię jakieś poglądowe zdjęcia byś mógł porównać ze swoim.

Postaram się nie zapomnieć i przy najbliższej okazji zrobię jakieś poglądowe zdjęcia byś mógł porównać ze swoim.
hm juz hultaja nie ma ale jka jeszzce był samurai i z baku leciałe jak z sita zrobiłem cus takiego
paliwo spuszczone do poziomy zeby nie leciało. miejsce pzrecieku oczyszczone z rdzi i wszystkiegono a potem " osmiorniczka" i letał az do smierci na tej osmiorniczce:)
paliwo spuszczone do poziomy zeby nie leciało. miejsce pzrecieku oczyszczone z rdzi i wszystkiegono a potem " osmiorniczka" i letał az do smierci na tej osmiorniczce:)
-
-
A może ktoś podpowie czy nie pasuje inny zbiornik? Ja szukam do 2.5 TD 99KM, ale nic nie ma w tej chwili godnego uwagi. Pomijam już ceny. A zbiornik zdjęty z auta do spawania okazał się strasznie pordzewiały, że aż szkoda go spawać i potem zakładać, bo za kilka miesięcy znów zacznie cieknąć.
Niva 1.7i
zaczęła się... przygoda
zaczęła się... przygoda
-
-
Może jednak ktoś coś wie? Nie mogę nic dopasować. Na innym forum ktoś pisał, że pasuje bez problemu od Pajero, ale pewnie też od 3d, a takich zbiorników w tej chwili nie mogę znaleźć.
Niva 1.7i
zaczęła się... przygoda
zaczęła się... przygoda
-
-
Na zbiorniku mam naklejkę ze znaczkiem Mitsubishi. Takie naklejki mam też na innych elementach i nie wiem czy bez problemu podchodzą elementy z Pajero do Gallopera.politolog16 pisze:Może jednak ktoś coś wie? Nie mogę nic dopasować. Na innym forum ktoś pisał, że pasuje bez problemu od Pajero, ale pewnie też od 3d, a takich zbiorników w tej chwili nie mogę znaleźć.
Pisałem wcześniej że mam wymieniany zbiornik - tak jest faktycznie

Może jutro oderwę naklejkę i zobaczę co na niej pisze.
-
-
Z Pajero 3d pasuje do Gallopera 3d. Wnioskuję po tym, że na e-pajero jest sprzedawany ten sam zbiornik do tych dwóch aut:-) Ale cena nowego zabija...
Niva 1.7i
zaczęła się... przygoda
zaczęła się... przygoda
-
-
Znalazłem używkę. Czekam na przesyłkę - zobaczymy co warta.
Niva 1.7i
zaczęła się... przygoda
zaczęła się... przygoda
-
-
Okazuje się, że można kupić używany w dobrym stanie. Dziś mechanik odebrał paczkę, mówi, że bak jak z fabryki. Jak by ktoś szukał, a nie było nic na portalach, to można dzwonić po ludziach co mają całe gallopery na części. Jakiś 10-ty taki telefon zakończył się sukcesem.
Niva 1.7i
zaczęła się... przygoda
zaczęła się... przygoda
-
-
No to w takim razie