Jak poznać, czy tylny most jest z LSD?
Moderator: Mroczny
-
Jak poznać, czy tylny most jest z LSD?
Jak sprawdzic, czy dany egzemplarz Gallopka ma most z LSD?
W VIN-ie chyba tego nie ma? Sam most jest jakos oznaczony?
Czy da sie jakos przetestowac obecnosc/dzialanie szpery bez podnoszenia calej dupy samochodu?
W VIN-ie chyba tego nie ma? Sam most jest jakos oznaczony?
Czy da sie jakos przetestowac obecnosc/dzialanie szpery bez podnoszenia calej dupy samochodu?
...gonimy kroliczka...
Re: Jak poznać, czy tylny most jest z LSD?
Jak otworzysz drzwi kierowcy to w dolnej części powinna być naklejka informująca że most ma LSD. U mnie tak było w SWB
Galloper LWB - turysta
A były wersję bez LSDzielony_rog pisze:Jak sprawdzic, czy dany egzemplarz Gallopka ma most z LSD ...

Była Vitara, Jimnik, Terrano II, Terracan, KIA Sportage Grand a teraz SS Kyron.
-
Z tego co czytalem w sieci, to byly...
...gonimy kroliczka...
były raczej chyba te na maxa ubogie. Np. Najsłabszy diesel LWB na resorze zz tyłu.
Galloper LWB - turysta
-
- jestem tu nowy...
To, że jest LSD na drzwiach od kierowcy to jedno
Trzeba sprawdzić czy LSD działa
Jedź na muldy i gaz do dechy to pokaże ci czy 2 koła sypią piachem
Pozdro Jack
Trzeba sprawdzić czy LSD działa
Jedź na muldy i gaz do dechy to pokaże ci czy 2 koła sypią piachem

Pozdro Jack
Ale kolega się pytajak spawdzić czy jest a nie czy działa 

Galloper LWB - turysta
-
No dobra, a jak sie okaze ze nie ma i nie dziala
to co mozna z tym poczac - da sie przeszczepic caly dyfer od Pajero albo innego Gallopera?

...gonimy kroliczka...
Mam Gallopka Full Wypas wersja Exxed 2000r,jest skóra ,automat ,plastikowe drzewo na wykończeniu wnętrza ,oczywiście klima,webasto ,pełna elektryka a LSD nie było i nie ma a nawet wzmianki na ten temat na żadnej naklejce czy na tabliczce znamionowej mostu.
Kolega ma podobną wersję 2001r i też niet. Mówimy o Longu 2.5TDi na sprężynie z tyłu.
Kolega ma podobną wersję 2001r i też niet. Mówimy o Longu 2.5TDi na sprężynie z tyłu.
Grand Viertarka 2.0i śliczna blaszanka już nie seria,Galloper 2.5TCI AT BFG 32'',Lift 2''
Bo prawdopodobnie producent nie przewidywałże akurat taka wersja będzie zjeżdżać z czarnego. Tak jak niektóre pick-up'y (bodajże L200 czy inna Navara) w full wersjach mają LSD a w tych uboższych lub bardziej do pracy jest pełna blokada, wiec tutaj moze być podobnie
No chyba że LSD poprostu było za dopłatą i nabywca zrezygnował z tego na koszt innego szpeju z zakresu komfortu

No chyba że LSD poprostu było za dopłatą i nabywca zrezygnował z tego na koszt innego szpeju z zakresu komfortu

Galloper LWB - turysta
witam . podnieść tył żeby koła były w gorze i pokręcić kołem , jeśli drugie kręci się w tym samym kierunku to jest lsd , jeśli nie to niema
A tak z ciekawości na włączonym biegu czy na luzie kręcić?Mavv pisze:witam . podnieść tył żeby koła były w gorze i pokręcić kołem , jeśli drugie kręci się w tym samym kierunku to jest lsd , jeśli nie to niema
- Cromik
- jestem tu nowy...
Na luzie. Podniesione dwa koła.
a tak na marginesie, to więcej nie miało, niż miało LSD.
a tak na marginesie, to więcej nie miało, niż miało LSD.
na moim jest zolta naklejka z napisem ls oil czy jakos tak
- rus_one
-
- Kontaktowanie:
Mavv pisze:witam . podnieść tył żeby koła były w gorze i pokręcić kołem , jeśli drugie kręci się w tym samym kierunku to jest lsd , jeśli nie to niema
Lepiej jedno podnieść i pokręcić jak idzie ciężko to lsd jest i nawet działa.
miasto WOODSTOCKu
Disco 200 tdiPlug & przyspawaj & Play
Mitsumaniaki
Disco 200 tdiPlug & przyspawaj & Play
Mitsumaniaki
Informacja o obecności LSD ponoć znajduje się na naklejce na klapce od wlewu paliwa - ja jej tam nie mam ale wyczytałem to na jakimś forum.
Na pewno jednak jest ostrzeżenie na korku wlewu oleju do mostu - lsd oil only - u mnie znalazło się pod warstwą błota
Po zakupieniu "porządnego oleju" od kolegi Escapada LSD zaczęło pracować właściwie
Na pewno jednak jest ostrzeżenie na korku wlewu oleju do mostu - lsd oil only - u mnie znalazło się pod warstwą błota

Po zakupieniu "porządnego oleju" od kolegi Escapada LSD zaczęło pracować właściwie

- maciek ttl
-
podnieś auto na podnośniku i pokręć tylnym kołem (auto na luzie) a drugi powinno tez się kręcić.
Pozdrawiam
Maciek
Maciek