rozmiar opon
Moderator: Mroczny
rozmiar opon
Witam! mam w swoim galloperku opony 265/70/15 troche zaspałem z wymianą i teraz nic nie mogę znaleźć w tym rozmiarze. Czy dobry będzie rozmiar 235/75/15??? Gdzieś znalazłem info że właśnie na takich z fabryki wyjeżdzał. Prosze o szybką odpowiedź bo chce zamówić opony.
-
- jestem tu nowy...
Re: rozmiar opon
235/75/15 miałem przy zakupie i używam nadal w swoim aucie więc pasują i sprawują się właściwie.
Galloper 3d '98 TDI
Twoje letnie mają nawet ciut większą średnicę - będzie OK, zwróć tylko uwagę na felgi - jak masz super szerokie (np. 10 cali) to opona 235 może być za wąska, ale istnieją felgi dobra dla obydwu rozmiarów (np. 7 cali)
Była Alfa 4x4, było Pajero, są Ssangyong i Subaru
rozmiar jest dobry
tylko auto wygląda trochę śmiesznie
miałem takie zimówki BFG na swoim długim i zachowywał się super
na węższych wychodziły diesle a w benzynie były szersze 

na wezszych wychodzily biedne wersje a nie dizle. moj wyszedl na 265. dizel, wersja max.
- Cromik
- jestem tu nowy...
Oj chyba nie do końca. Moja wersja bryndza z nyndzą z 2.5 TD a ma 265.
Ostatnio zmieniony pt sty 06, 2012 4:25 pm przez Cromik, łącznie zmieniany 1 raz.
Cromik Twoja wersja to max lift
i oponki 32 cale to minimum

Felgi mam fabryczne. Jednak znalazłem 265/70 . Dzięki za podpowiedzi panowie. A nie jest tak że lepsza by była zimówka 235
?

31/10,5R15 to minimalny sensowny wymiar. Po jakiego diabła duże terenowe auto z kołem jak w Samuraju 

Była Vitara, Jimnik, Terrano II, Terracan, KIA Sportage Grand a teraz SS Kyron.
żeby się lepiej prowadziło na czarnymMasmo pisze:31/10,5R15 to minimalny sensowny wymiar. Po jakiego diabła duże terenowe auto z kołem jak w Samuraju

Po czarnym to lepiej sie prowadzi Porsche 911Flor pisze:żeby się lepiej prowadziło na czarnymMasmo pisze:31/10,5R15 to minimalny sensowny wymiar. Po jakiego diabła duże terenowe auto z kołem jak w Samuraju![]()

Auta terenowe są do jeżdzenia poza czarnym

zimówki są na czarne , AT jest na czarne , MT w połowie na czarne czyli jakoś większość jest mimo wszystko na czarneMasmo pisze: Auta terenowe są do jeżdzenia poza czarnym.

W Karakanie mam 265/70R16 to na moje to optymalny rozmiar na zimę. Zawsze te 2 cm w śniegu więcej prześwitu
I z 1,5l/100 ON więcej ...

Witam poszukuje opony GRABBER GENERAL AT2 255/65/16 mam nową na zapasie i poszukuje drugiej do kompletu w miare rozsądnych pieniądzach.Pozdrawiam i licze na pomoc
Pajero 2,5TD,87r 100KM
Niestety juz sprzedane, ale napewno jeszcze bedzie miś ale już II
Niestety juz sprzedane, ale napewno jeszcze bedzie miś ale już II
-
- jestem tu nowy...
Witam
Co Panowie myślicie o BFGOODRICH MUD TERRAIN T/A KM2 33x12,5 R15 do gallopera wersja krótka? Czy wejdą bez dodatkowego przerabiania?
Pozdrawiam
Co Panowie myślicie o BFGOODRICH MUD TERRAIN T/A KM2 33x12,5 R15 do gallopera wersja krótka? Czy wejdą bez dodatkowego przerabiania?
Pozdrawiam
NieGALLOPERDA pisze:Witam
Czy wejdą bez dodatkowego przerabiania?