Terenowa Integracja "Dla Choinki" wawa4x4 i Warka Team!

Moderator: Kosiarz

Awatar użytkownika
She

Re: Terenowa Integracja "Dla Choinki" wawa4x4 i Warka Team!

Post autor: She » ndz gru 08, 2013 7:40 pm

Od lat ta impreza polega na tym, żeby ludzie mogli pojeździć w koło komina nawet bulwarówkami, ciśnieniowcy żeby mogli poszaleć na OS-ach, a rodziny z dzieciakami poszukać kapliczek w polu (i innych punktów foto) - bo to IMPREZA INTEGRACYJNA kolego!
A to, że ktoś kombinuje albo nie umie się bawić to co? mamy pozbierać zabawki i się obrazić na podły świat? ;-)

ps. Syncron - a Ciebie co z kolei w tyłek uwiera..? 8)

fajne fotki z imprezy na facebookowym profilu Sport4x4:
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 742&type=1
Ostatnio zmieniony ndz gru 08, 2013 7:55 pm przez She, łącznie zmieniany 3 razy.
SAMIK LILA-LONG - very special edition ;-)
WARKA-TEAM

Awatar użytkownika
tyran77

Post autor: tyran77 » ndz gru 08, 2013 7:42 pm

Choinka to nie Magam czy Drezno, to jest impreza bardzo specyficzna. Jeżdżę na nią od kilku lat i mam w d… OS-y (choć depczę z sieczkobrzęka ile się da). Przejechanie tych kilku km z przyjaciółmi to jest to o co chodzi. Dla mnie jest pycenie na odcinkach, foto zagadki i roadbook dla żony i czortów. Bawimy się zawsze przednio i żadne narzekanie tego nie zmieni. Nam się podobało, Warka i Pilica są piękne, a co najważniejsze losy dla dzieciaków zakupione.
Ps. Pozdrawiam organizatorów odpowiedzialnych za dojazdówki, Ania i Kosa „gazeta była rozpisana co do metra”, można kalibrować metromierz :)21 !!
W kolejnych edycjach też będziemy brali udział, niezależnie od tego gdzie będą się odbywać.
Pozdrawiam orgów, uczestników no i prze wszystkim @klosa
No Mud No Fun

Awatar użytkownika
Iceman

Kontaktowanie:

Post autor: Iceman » ndz gru 08, 2013 7:58 pm

GAZFAN pisze:Że też chce się Wam tłumaczyć po co są dojazdowki :)

:)2 :)2 :)2

Awatar użytkownika
Kwadrat

Kontaktowanie:

Post autor: Kwadrat » ndz gru 08, 2013 8:14 pm

Karol L pisze:Wyszperane na youtube

http://www.youtube.com/watch?v=mdQI9IAEjuA

I nawet twój ropojad sie załapał :) :) :)2

Awatar użytkownika
Zielony&Załoga
Kontaktowanie:

Post autor: Zielony&Załoga » ndz gru 08, 2013 8:42 pm

klos pisze:Wielkie dzięki, ale za rok to pojadę na integrację bo idea jest super , i dla niej bylem kabrioletem dla tej imprezie i marzłem cały dzień ale na pewno nie do Warki
to będzie niewielka strata jeśli za rok dotrzymasz obietnicy :)2

My natomiast bardzo gorąco dziękujemy Organizatorom za przygotowanie wspaniałej imprezy oraz sędziom za to, że odmrażali sobie to i owo żebyśmy mogli miło spędzić tak piękny sobotni dzień. Specjalne podziękowania dla loży szyderców z najfajniejszej błotnej dojazdówki :)21 Dla nas była to piąta Integracja jednak wyjątkowa ponieważ pierwszy raz zaliczyliśmy wszystkie OEsy :)21
Do zobaczenia za rok
PIMPEK albinos - brudna świnia :)21

Awatar użytkownika
gri74

Post autor: gri74 » ndz gru 08, 2013 9:36 pm

klos pisze:
alfik pisze:Super fajna impreza i idea i organizacja i sędziowie i nagrody i nawet mi nie przeszkadza, że nic nie wygrałem :D wielkie brawa.
Zgadzam się ze wszystkim oprócz dojazdówek do oesów , zastanawiałem po co jechać godzinę do miejsca do krórego można dojechać w pięć minut ale jeden z sędziów mi wytłumaczył, że jeżdżą tylko ci co nie znają terenu i przyjechali pierwszy raz, ci co znali pojechali od razu na oesy. No dobrze a punkty foto? Po koleżeńsku jeden drugiemu przekazuje i po co jeździć bez sensu. Resztę sobie sam dopowiedziałem --- Ci co omineli dojazdówki zaliczyli wszystkie oesy i to kiedy były przejezdne a Ci co jechali zgodnie z regułami fer pley wiadomo, zamiast się integrować psuli miejscowe drogi szutrowe. Wielkie dzięki, ale za rok to pojadę na integrację bo idea jest super , i dla niej bylem kabrioletem dla tej imprezie i marzłem cały dzień ale na pewno nie do Warki. Po co więc piętnaście minut przestrzegać by nie wjeżdżać na pola, nie lepiej poprowadzić dojazdówki najbliższą drogą do oesów ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Pozdrawiam organizatorów ale osobę odpowiedzialną za dojazdówki nie !!!!!!!!!!!!!!
Tak , koniecznie nie przyjeżdzaj ... zresztą pewnie już miejsc zabrakło dla ciebie .
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl

i wiele innych )

Awatar użytkownika
klos
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: klos » ndz gru 08, 2013 10:45 pm

Widzę że nie czytacie ze zrozumieniem !! To może z ręką na sercu niech potwierdzą Ci którzy przejechali wszystkie dojazdówki dokładnie z roadbookiem. Myślę że nie będzie więcej niż 20 załóg. Jak byście ustawili dwa ukryte punkty kontroli na dojazdówkach, to pewnie tylko 20 załóg było by sklasyfikowanych.
Napisałem że rajd mi się podobał i wszystko na nim łącznie z perfekcyjnym roadbookiem oprócz dojazdówek trochę za długich bo za ich przyczyną nie wszyscy mieli równe szanse !!!! :D :D :D :D :D
Z GÓWNA MIODU NIE ZROBISZ

ramzes

Post autor: ramzes » ndz gru 08, 2013 10:49 pm

:zmniejsz ciśnienie .... to nie rajd o punkty Pucharu Polski
ani zadne Drezno czy Magam jak pisali ... w 70 % byly zalogi z dziecmi które przyjechaly na rodzinny lekki offroad
bez zamiaru topienia auta po klamki i walki o kazdą pieczątke wiec ciskanie sie o ilość punktów czy klasyfikacje jest słabe :)3
:)chyba raz w roku mozna poprostu milo spędzić czas w terenie a nie walczyc o kazdą sekunde .....
era Hdi :)21

BYŁ-> Samurai, Y60 ..

Awatar użytkownika
JANUS

Post autor: JANUS » ndz gru 08, 2013 10:57 pm

klos pisze:
alfik pisze:Super fajna impreza i idea i organizacja i sędziowie i nagrody i nawet mi nie przeszkadza, że nic nie wygrałem :D wielkie brawa.
Zgadzam się ze wszystkim oprócz dojazdówek do oesów , zastanawiałem po co jechać godzinę do miejsca do krórego można dojechać w pięć minut ale jeden z sędziów mi wytłumaczył, że jeżdżą tylko ci co nie znają terenu i przyjechali pierwszy raz, ci co znali pojechali od razu na oesy. No dobrze a punkty foto? Po koleżeńsku jeden drugiemu przekazuje i po co jeździć bez sensu. Resztę sobie sam dopowiedziałem --- Ci co omineli dojazdówki zaliczyli wszystkie oesy i to kiedy były przejezdne a Ci co jechali zgodnie z regułami fer pley wiadomo, zamiast się integrować psuli miejscowe drogi szutrowe. Wielkie dzięki, ale za rok to pojadę na integrację bo idea jest super , i dla niej bylem kabrioletem dla tej imprezie i marzłem cały dzień ale na pewno nie do Warki. Po co więc piętnaście minut przestrzegać by nie wjeżdżać na pola, nie lepiej poprowadzić dojazdówki najbliższą drogą do oesów ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Pozdrawiam organizatorów ale osobę odpowiedzialną za dojazdówki nie !!!!!!!!!!!!!!

Ja dla tych dojazdówek,kolejek na OS-ach przejechałem 160 kilometrów w podłych warunkach i Bardzo Dziękuję Organizatorom,Sędziom na os-ach,którzy dla nas stali na tym zimnie oraz Ani i Krzysiowi za dokładną trasę i zajefajne dojazdówki :D

ps.jak masz ciśnienie jedz na Dakar jeszcze nie wystartowali,a tam jeden wielki OS :wink:
de opresso liber

Awatar użytkownika
Paszczak

Post autor: Paszczak » ndz gru 08, 2013 11:06 pm

Dodam, że jedna załoga przyjechała specjalnie z Krakowa na Integrację :wink: oni mieli zdecydowanie najdłuższą dojazdówkę :)21
po zakończeniu ok 19 pojechałem jeszcze z nimi na trasę po roadbooku bo urwali na którymś podjeździe zderzak, odnaleźliśmy i zabraliśmy cały z powrotem :wink:
Ostatnio zmieniony ndz gru 08, 2013 11:07 pm przez Paszczak, łącznie zmieniany 1 raz.
spoko luzik
www.wawa4x4.pl

Awatar użytkownika
szymon077
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: szymon077 » ndz gru 08, 2013 11:07 pm

Karol L pisze:Wyszperane na youtube

http://www.youtube.com/watch?v=mdQI9IAEjuA
Filmik rewelacja, szczególnie że w 5:43 pokazane jest moje bohaterskie przebicie się przez sławetne błoto, i tym bardziej szczególnie, że cały filmik kończy się zdjęciem moich 2 piękności; mojej żony oraz vitarki.

Zlot był super, wielkie dzięki za świetną zabawę i przyłączam się do pozdrowień dla loży szyderców z zapory błotnej. W zeszłym roku charakterystycznym punktem imprezy był oes "Ja brzoza" gdzie niektórzy tracili lusterka a niektórzy reflektor, w tym roku chyba wiele osób zapamięta bagienko wraz z jego wesołą obsadą i ich "Można? Można!" :D
jest: Toyota LC 90 3.0TD
było: Suzuki Vitara 1.6 8V

Awatar użytkownika
dardes

Post autor: dardes » ndz gru 08, 2013 11:23 pm

klos pisze:To może z ręką na sercu niech potwierdzą Ci którzy przejechali wszystkie dojazdówki dokładnie z roadbookiem. Myślę że nie będzie więcej niż 20 załóg. Jak byście ustawili dwa ukryte punkty kontroli na dojazdówkach, to pewnie tylko 20 załóg było by sklasyfikowanych.
Hej nie krytykujcie szanownego Klosa bo każdy ma prawo do swojej oceny nawet jeśli argumenty są co najwyżej słabe. Szczere uwagi od uczestników są potrzebne więc nie odstraszajmy innych od słów krytyki.

Przejechaliśmy dziś całego roadbooka aby sprawdzić ew. straty w drogach i było widać że przejechało nimi duuuużo więcej niż 20 aut. Polecam szanownemu Klosowi sprawdzić zapytać i upewnić niż wyciągać pochopne wnioski od sędziego żartownisia (jeśli faktycznie taka sytuacja w ogóle miała miejsce).

Awatar użytkownika
Klamer

Post autor: Klamer » pn gru 09, 2013 1:29 am

Darek - Sędziowe z tych, którzy jadą tylko po wynik na Integracji zawsze "Darli łacha" i będą to robili nadal :) Ba, wielokrotnie tacy uczestnicy są wyśmiewani i wskazywani palcami na scenie :)
@Klos - Zapewniam Cię, że Ci którzy stanęli na podium jechali na pewno cały roadbook, sami odnaleźli fotopunkty i przejechali najszybciej OESy. Jedna z tych pięciu załóg była tak bezciśnieniowa, że przyjechała na imprezę i zarejestrowała się dobrze po dziesiątej.
Oczywiście jako sędziowie prosimy o słowa krytyki, wszystko, to na co nam zwrócicie uwagę, będzie poprawione w kolejnej edycji, jednakże na pewno nie zmienimy formuły imprezy - To nigdy nie był, nie jest i nie będzie rajd - to jest Integracja, gdzie mamy się dobrze bawić w terenie, nawiązywać nowe znajomości i zacieśniać stare, ale przede wszystkim mamy POMÓC DZIECIAKOM.
Nadal ześwirowany...

Awatar użytkownika
korzenny

Post autor: korzenny » pn gru 09, 2013 10:34 am

Do kolegi malkontenta... Klosa... A nie myślałeś kolego.żeby podczas jazdy spojrzeć przez okno w lewo, prawo...? Trasa była bardzo malownicza i zapewniam Cię (bo sam to słyszałem nausznie, w rozmowie), że są załogi, dla których ważniejsze jest przejechanie całej trasy niż zaliczenie najlepszych czasów. A o tym, że trasa była w tym roku śliczna słyszałem od wielu załóg. Nie ma co się denerwować, jak już koledzy pisali to rajd dla wszystkich, także (a może przede wszystkim) dla rodziny z dzieckiem (dziećmi) w "niedzielnym" na co dzień błyszczącym Land Cruiser'ze, Ryndżu czy dżipie... Jedyne co możemy zrobić to starać się aby część turystyczna imprezy (nazwana trochę ignorancko dojazdówkami) na kolejnych edycjach była nie mniej urokliwa, a jeżeli da radę, to bardziej...

Do kolegi mojego drogiego, sympatycznego meteomalkontenty, Ramzesa w sensie.... Nie przesadzaj z tą pogodą ja ciągle czuję w kościach sławną pamiętną integrację w Serocku z delikatnym "przymrozkiem" (-25°C), a stałem wtedy calutki dzień na powietrzu... W porównaniu z tamtą w tym roku mieliśmy delikatny kojący chłodek doprawiony rześkim ożywczym wiatrakiem :)21

Dziękujemy wszystkim uczestnikom... To Wy tworzycie po części (dużej bym powiedział) klimat tek imprezy. wasze uśmiechy, zadowolenie z imprezy, ciepłe słowa po, oraz oczywiście cel jaki nam przyświeca, sprawiają, że co roku chcemy robić ten rajd i staramy się aby każda kolejna edycja przynajmniej nie była gorsza od poprzedniej...
Brave Disco 300 ;-) No bo... Wszystkie Dżipki fajne so...
korzenny@interia.pl t.603520630

Awatar użytkownika
korzenny

Post autor: korzenny » pn gru 09, 2013 10:40 am

A... Zdjęcia, głównie z 3 OSów (przy chałupach) wrzucę niebawem. Jest ich kilkaset i większość startujących tam załóg powinna siebie na kilku odnaleźć...

Awatar użytkownika
Didymos

Post autor: Didymos » pn gru 09, 2013 11:35 am

Podziękowania dla orgów - dobra robota, jak zwykle z resztą :)2
Ja do dojazdówek nie mam najmniejszych zastrzeżeń, malowniczy odcinek nad Pilicą bardzo mi się podobał, kompletnie nie rozumiem chęci pomijania trasy i dojazdu do os-ów po czarnym :roll:
Mimo drobnych problemów z niesforną sprężyną :)21 udało nam się wszystko objechać.
SJ416
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.

Awatar użytkownika
pararadek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: pararadek » pn gru 09, 2013 4:51 pm

Było bardzo sympatycznie! Rodzinka zadowolona, ja również wyluzowany. Dzięki wielkie dla wszystkich, którym się chciało i zrobili tą imprezę!
Jeśli mógłbym coś dodać, to 3-5 pieczątek do wklepania w roadbooku. Tak, żeby mój 6latek miał satysfakcję, że na "rajdzie" zdobył wszystkie pieczątki! ;)

Awatar użytkownika
Wujek Catkiller

Post autor: Wujek Catkiller » pn gru 09, 2013 5:11 pm

Ale jaja. Obśmiałem się jak norka. Klient wykrył spisek i jeszcze się sfochował :) :)

A myśmy wyjechali przed 11-ą na dwa samochody. W Patrolu za kierownicą Bańka, która ma od tygodnia prawko i pierwszy raz Parchem robiła dłuższą trasę. Przejechane wszystko, cała trasa i wszystkie OSy :) :) :)

Trasa zajeżysta. Ania z Kosą bardzo zgrabnie to ułożyli i było co pooglądać. Na OS-ach sporo ludzi , z którymi się fajnie pogadało. Było OK i oby tak dalej :)2
Parchy & Miśki & Yayo Kogielmogiel

Awatar użytkownika
korzenny

Post autor: korzenny » pn gru 09, 2013 5:29 pm

@szymon077 dzięki za docenienie naszego zeszłorocznego odcinka, w tym roku niestety nie starczyło czasu i wyłamał się główny współtwórca, aby zorganizować podobny odcinek.

Sprawa dwa, obiecane fotki.... Proszę dajcie mi chwilkę, aż mnie zatkało jak po odrzuceniu tych nieostrych i nie nadających się do niczego pozostało 743 zdjęcia !! !! !!

BIURO RZECZY ZNALEZIONYCH:
-okulary Wagner + Kuhner czarno-bursztynowe w czarnym sztywnym etui, damskie (chyba).
-bransoletka z bursztynów na elastycznej gumce
-2 całkiem sprawne trytytki :)21

Awatar użytkownika
Fergie

Post autor: Fergie » pn gru 09, 2013 9:31 pm

Serdeczne dzięki za super imprezę! Orgom - za kawał świetnej i bardzo potrzebnej roboty oraz za to, że przyjęli mnie z otwartymi ramionami. Bachusowi i Paszczakowi - za opiekę nad przybłędą z Olsztyna :wink: , obwiezienie po próbach i znalezienie mi roboty oraz za bardzo fajną atmosferę :D Kostuchowi i Łukaszowi - za "Ale byś się obejrzał", atakujące tyczki :)21 i miłą współpracę. Znajomym - za pogawędki (niektóre po latach!) i miłe spotkanie. Wszystkim - za świetny klimat i fajną zabawę :)2
Szacun dla Orgów i uczestników za to, że tworzą coś bardzo pożytecznego, a zarazem bardzo sympatycznego :)2
Dzięki, że mogłam być częścią tego fantastycznego przedsięwzięcia!
Pozdrawiam z zaśnieżonego Olsztyna!

Awatar użytkownika
syncron

Post autor: syncron » wt gru 10, 2013 10:11 am

@She
Spokojnie!!! fotorelacja jest poprostu skąpa ,a ośrodek znam i jestem ciekaw czy w sezonie będzie do użytku :wink:
VW T3 Syncro (Salamandra)

Awatar użytkownika
Paszczak

Post autor: Paszczak » wt gru 10, 2013 10:20 am

Tak będzie :)2
spoko luzik
www.wawa4x4.pl

GAZFAN

Kontaktowanie:

Post autor: GAZFAN » wt gru 10, 2013 10:35 am

syncron pisze:@She
Spokojnie!!! fotorelacja jest poprostu skąpa ,a ośrodek znam i jestem ciekaw czy w sezonie będzie do użytku :wink:
Nie będzie... pożoga, ruchawka, ruiny,... Istny lej po bombie :)21
Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 :)

Awatar użytkownika
dardes

Post autor: dardes » wt gru 10, 2013 2:16 pm

No szczególnie ten lej będzie przeszkadzał ale co zrobić w końcu bombowa impreza była :wink: :wink:

GAZFAN

Kontaktowanie:

Post autor: GAZFAN » wt gru 10, 2013 3:19 pm

Dziś w "Raport" na tvn turbo relacja z imprezy.
Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólnopolska Terenowa Integracja”