zaparowane szyby podczas deszczu
Moderator: Albert_N
zaparowane szyby podczas deszczu
witam kolegow mam problem z parujacymi szybami podczas duzej ulewy i wiechania w gleboka kaluze gdy woda poleci na maske. jak rozwiazac ten problem. macie tez takie problemy jesli tak to jaki patent macie na ten problem
niebieska lada niva byla
mitsubishi pajero1 jest
mitsubishi pajero1 jest
Re: zaparowane szyby podczas deszczu
Prawdopodobnie woda dostaje Ci się do wlotu powietrza i na nagrzewnicę. We wlocie powietrza pod maską powinna być wstawka, która uniemożliwia wlatywanie tam wody. No chyba że przecieka Ci nagrzewnica.bmw1705 pisze:witam kolegow mam problem z parujacymi szybami podczas duzej ulewy i wiechania w gleboka kaluze gdy woda poleci na maske. jak rozwiazac ten problem. macie tez takie problemy jesli tak to jaki patent macie na ten problem
Niva `88 1.6 zagazowana
jak ta wstawka wyglada??
niebieska lada niva byla
mitsubishi pajero1 jest
mitsubishi pajero1 jest
jak wjeżdżasz w kałużę to zamknij bodajże środkowe suwadło od nawiewów , bo najzwyczajniej świecie parę z kolektorów ciągniesz do środka. Polecam też otwarcie okna
U mnie po prawej stronie skrzynki wlotu powietrza jest odpływ który był zatkany syfem przez co zbierała się woda i wlewała do kabiny. Odpływ wyczyściłem, wywaliłem gumową zaślepkę z niego i na skrzynkę założyłem kawałek siatki żeby się większy syf do niej nie dostawał. Od tego czasu problem parowania szyb w deszczu zniknął.
Niva 1.7i '96
Wymień filtr przeciwpyłkowy 

Svenson pisze:Wymień filtr przeciwpyłkowy

Niva 1,7 94r - LPG - była ;((
Niva bez rdzy, to nie oryginalna niva.
Kierowca kat: A, B, B+E, C.
No przecież napisałem że wymieniłemSvenson pisze:Wymień filtr przeciwpyłkowy
Te pyłki ostatnio jakieś takie większe się zrobiłyttr pisze: na skrzynkę założyłem kawałek siatki
Niva 1.7i '96
Czasem ludzie zapominają też wyłączyć wewnętrzny obieg
Albo są też auta jak Lanos gdzie parowanie jest opcja fabryczną 

A polska wódka smakuje mi niezmiennie czego i Państwu życzę.Cherokee XJ+graty,Gelenda W460+graty;)
Mam lanosa i potwierdzamrocco pisze:Czasem ludzie zapominają też wyłączyć wewnętrzny obiegAlbo są też auta jak Lanos gdzie parowanie jest opcja fabryczną

Niva 1,7 94r - LPG - była ;((
Taak niestety, jeździłem kiedyś nim i próbowałem coś z tym parowaniem zrobić ale wziąłem się za wprowadzanie pokoju w Czeczenii bo szanse były większe 

A polska wódka smakuje mi niezmiennie czego i Państwu życzę.Cherokee XJ+graty,Gelenda W460+graty;)