Oddam - zamienie
Moderator: Albert_N
Re: Oddam - zamienie
"łajdaczka" - szukam trzech kółek do nivy stan obojętny byle powietrze trzymały, mogą być od żuka.
Mam 2 koła z jeszcze dobrym bieżnikiem i powietrzem
Mam 2 koła z jeszcze dobrym bieżnikiem i powietrzem
Witam
na wymianę mam silnik oraz cały osprzęt silnika 1.6 ladowskiego.
Pozdrawiam DSP
na wymianę mam silnik oraz cały osprzęt silnika 1.6 ladowskiego.

Pozdrawiam DSP
RIP - Łada Niva - symfonia zaworów z nutką rozrządu
Live - Kia Asia Rocsta - skośnooki Jeep
mam 4 alusie do nivki jak by ktos chcial wymienic
mam tez kilka smieci do silnika 1,7 gaznikowego
mam tez kilka smieci do silnika 1,7 gaznikowego
Mitsubishi Pajero Sport 2.5
Poszukuję tylnej klapy w stanie dobrym. Może być bez szyby. Nivka jest z 2005 roku-piszę rok ponieważ nie wiem czy były jakieś zmiany konstrukcyjne.
Śniadanie na kacu jest jak przeszczep. Przyjmie się, albo nie.
Zippo były, ty potrzebujesz długiej (nowy typ)zippo68 pisze:Nivka jest z 2005 roku-piszę rok ponieważ nie wiem czy były jakieś zmiany konstrukcyjne.

a stary typ ma tak

Лада Нива 84r., 1,6B
Stary typ jest
buda nie pracuje tak w terenie

zawsze można zaspawaćSvenson pisze:Stary typ jest![]()

Nooo, pod warunkiem , że ślady blachy ma jeszcze a nie tylko rdzę...Svenson pisze:Stary typ jest![]()
UAZ 78 r (dawno temu)>czerwona niva 91r>biała niva 98 r >Disco 300, 98 r
Ceownik i spawarka potrafi dokonać cudów. Gdzieś się zawsze znajdzie kawałek metalu bez rdzy.
Niva `88 1.6 zagazowana
Mam do zamiany na plny trochę gratów do nivy. mianowicie:
- Koła BFG MT 215/75/15 na trójkątach od suzuki, bierznika sporo
- silnik 1,7 mono wtrysk (nowy rozrząd)
- most przedni
- most tylny
- reduktor
- zawieszszenie, drążki, itd wszystko na polibuszach
- mikser do gazu abimeksa
- zestaw do liftu, tuleje i podkładki pod sforznie + przerobione wahacze
- zawias przedni z wahaczami itd
- wały ( powyważanie, z nowymi krzyżakami )
- cewki 2szt,komputery 2szt, i inne elektryczne graty
- zderzak przedni
- zderzak tylny
- zderzak jak na foto
- chłodnica
- rozrusznik
Wszystko poza silnikiem ( choć ten ma kompresje 10-11 atm, ale przytarł sie na panewach i odpala) jest w bdb stanie, nie ma żadnych luzów, reduktor i mosty są 100% sprawne, zawais cały na polibuszach był zrobiony i przejechane może ze 200km. oleje w mostach wymienione razem z polibuszami. Jeszcze parę dni łada ma to wszysko założone, choć dzis wytargałem już jej silnik i skrzynie. Jak coś komuś potrzeba to pisać na PW zanim wszystko na allegro wyląduje, będziemy się dogadywać . Stawiam te moje nieszczęście na ramie
stąd tyle rzeczy się zrobiło niepotrzebnych.
- Koła BFG MT 215/75/15 na trójkątach od suzuki, bierznika sporo
- silnik 1,7 mono wtrysk (nowy rozrząd)
- most przedni
- most tylny
- reduktor
- zawieszszenie, drążki, itd wszystko na polibuszach
- mikser do gazu abimeksa
- zestaw do liftu, tuleje i podkładki pod sforznie + przerobione wahacze
- zawias przedni z wahaczami itd
- wały ( powyważanie, z nowymi krzyżakami )
- cewki 2szt,komputery 2szt, i inne elektryczne graty
- zderzak przedni
- zderzak tylny
- zderzak jak na foto
- chłodnica
- rozrusznik
Wszystko poza silnikiem ( choć ten ma kompresje 10-11 atm, ale przytarł sie na panewach i odpala) jest w bdb stanie, nie ma żadnych luzów, reduktor i mosty są 100% sprawne, zawais cały na polibuszach był zrobiony i przejechane może ze 200km. oleje w mostach wymienione razem z polibuszami. Jeszcze parę dni łada ma to wszysko założone, choć dzis wytargałem już jej silnik i skrzynie. Jak coś komuś potrzeba to pisać na PW zanim wszystko na allegro wyląduje, będziemy się dogadywać . Stawiam te moje nieszczęście na ramie

jeszcze drążki tylne z polibuszami nowymi, i 5 szt 16" koł z vilami5 .
kol juz nie ma, jada do mnie:)dzieki:)jolo-bolo pisze:jeszcze drążki tylne z polibuszami nowymi, i 5 szt 16" koł z vilami5 .
nie po to kupilem sobie terenowe auto, zeby w teren jezdzic;)
Jako, iż nivki wpiernicza rdza mam na wymianę 5 kg superextramadafaka farby epoksydowej interplusa (3,75 + 1,25 kg) razem z 1l rozpuszczalnika
Druga beczka okazała się niepotrzebnie kupiona.
Propozycja zamiany na banknoty nbp lub inne ciekawe rzeczy proszę zgłaszac na PW. Dziękuję

Druga beczka okazała się niepotrzebnie kupiona.
Propozycja zamiany na banknoty nbp lub inne ciekawe rzeczy proszę zgłaszac na PW. Dziękuję

RIP - Łada Niva - symfonia zaworów z nutką rozrządu
Potrzebuje budy do nivy, jak najmniej zjedzonej przez ruda, zreszta gorsza od mojej i tak nie bedzie
wymienie na bilety NBP, info na priv

sj 425 606468554
meenia pisze:Potrzebuje budy do nivy, jak najmniej zjedzonej przez ruda, zreszta gorsza od mojej i tak nie bedziewymienie na bilety NBP, info na priv
Szybciej złote runo znajdziesz niz budę bez rudej

Mam do oddania nową długą płozę napinacza rozrządu, a potrzebuję włącznik dmuchawy. Plastikowa obudowa pękła i włącznika długo muszę szukać gdzieś wśród innych kabli.
Jak najmniej tzn nie taka jak moja, moja nie ma podluznic, podlogi, mocowan zawieszenia itpłajdaczka pisze:meenia pisze:Potrzebuje budy do nivy, jak najmniej zjedzonej przez ruda, zreszta gorsza od mojej i tak nie bedziewymienie na bilety NBP, info na priv
Szybciej złote runo znajdziesz niz budę bez rudej

sj 425 606468554
Poszukuje 2 szt opon VLI-10 (zwykle wystepujace pod maska w postaci kola zapasowego). Na wymiane mam VLI-5 (1:1) lub banknoty NBP.
Zamienie 4szt opon zimowych Bridgestone 175R16C (http://tablica.pl/oferta/komplet-zimowe ... DANVW.html) na banknoty NBP. W rozliczeniu moga byc VLI-10 jw.
Zamienie 4szt opon zimowych Bridgestone 175R16C (http://tablica.pl/oferta/komplet-zimowe ... DANVW.html) na banknoty NBP. W rozliczeniu moga byc VLI-10 jw.
- silverstone
-
Te Twoje Brigestony to zimówkami były kilka milimetrów temu, jak jeszcze miały jakieś lamele. Teraz to już uj wie co 

1,6 '92, 1,7i '98.....
A teraz beda blizniakami na starym dostawczym Mercedesie - wczoraj wieczorem przyjechal po nie jakis dziadek i wzial bez gadania:) Strasznie nikla podaz jest waskich szesnastek...silverstone pisze:Te Twoje Brigestony to zimówkami były kilka milimetrów temu, jak jeszcze miały jakieś lamele. Teraz to już uj wie co
Poszukuje miksera, klosza tylnej lampy prawej oraz obudowy filtra powietrza najlepiej wraz w filtrem.. Wszystko do starej 1.6.
- bartekbp01
-
niewykluczone ze klosz mam używany pewnie troche wyblakły ....sprawdzę pisz napw:)oskar990 pisze:Poszukuje miksera, klosza tylnej lampy prawej oraz obudowy filtra powietrza najlepiej wraz w filtrem.. Wszystko do starej 1.6.
JEST WOJNA-SĄ STRATY była NIVdzięcznica 1.6 91r==>Granda Viertara 2,0HDi
CHREATIW TECHNOLOŻI
CHREATIW TECHNOLOŻI

Potrzebuje kolo talerzowe i walek atakujacy z przelozeniem 3,909, czyli 11/43, zamienie na bilety nbp, talerz i atak 10/43, ewentualnie lekko szczerbaty przedni most z dobrym dyfrem, obudowa i marnymi przegubami, nowe lozyska przednie, zaciski przednie z jarzmami i multum innego badziewia prosto z lady. Jakby co to info na priv
sj 425 606468554
.
Ostatnio zmieniony pn sty 23, 2012 9:58 pm przez Ivul, łącznie zmieniany 1 raz.