Niva-tylna pólka

wszystko o niwce

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
stef

Kontaktowanie:

Niva-tylna pólka

Post autor: stef » pt wrz 15, 2006 7:48 pm

Jestem kompletnym laikiem w sprawch nivy, jednak ostatnio zaczynam coraz czesciej rozumiez ze musze wymienic uaza na pojazd bardziej cywilizowany :)
W zwiazku z tym mam awiele pytan, ale w tych dotyczych spraw mechanicznych i bardziej zzwansowanych juz mi rozwiał znajomy ktory jezdzi lada od jakiegos czasu, jednak do forumowiczow mam takie laickie pytanie...
Czy lada niva posiada tylna polke?? Chodzi mi o polke za tylnymi siedzeniami zakrywajaca bagaznik od strony kabiny.
Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
teraz jest JEEP Choerokee 4.0, '90r

Awatar użytkownika
a-d-i-k

Post autor: a-d-i-k » pt wrz 15, 2006 9:14 pm

oczywiście posiada, chociaż ja musiałem takową dokupić, bo nie było. Półka to drogi bajer - dałem za nią 145zł i od razu podziurawiłem pod głośniki.

Awatar użytkownika
Sniper
Kontaktowanie:

Post autor: Sniper » sob wrz 16, 2006 11:36 am

Nowe modele > 1993 - posiadają tylne półki, lecz starsze jej nie miały (czasem była montowana roleta ale rzadko). Dopiero po modernizacji tyłu nivy (lampy, klapa itp.) dodano również zabudowe - boczki - na których opiera się półka w bagażniku.
Ręce precz od GENERAŁA!...
Obrazek

Awatar użytkownika
stef

Kontaktowanie:

Post autor: stef » sob wrz 16, 2006 8:53 pm

Sniper pisze:Nowe modele > 1993 - posiadają tylne półki, lecz starsze jej nie miały (czasem była montowana roleta ale rzadko). Dopiero po modernizacji tyłu nivy (lampy, klapa itp.) dodano również zabudowe - boczki - na których opiera się półka w bagażniku.
a czy ta nowa półka mocno halasuje podczas jazdy w ereni czy jest to raczej malo slyszalny szmer w porownaniu z innymi podzespolami auta??
Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
teraz jest JEEP Choerokee 4.0, '90r

Awatar użytkownika
Sniper
Kontaktowanie:

Post autor: Sniper » sob wrz 16, 2006 11:29 pm

Faktycznie trochę latała w miejscu styku z podparciem - zwłaszcza na wertepach - ale hałasu większego nie czyniła... trochę mnie takie pukanie sporadyczne zirytowało i dałem tam jakiś fragment taśmy piankowej i stukanie ustało... 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
a-d-i-k

Post autor: a-d-i-k » sob wrz 16, 2006 11:38 pm

u mnie jej nie słychać w ogóle :) zagłuszona przez tysiące różnych inych odgłosów, pisków, grzmotów, skuków, jęków (współpasażerów), radia i CB. Poza tym ją dociążyłem i jest ok :)

Awatar użytkownika
Sniper
Kontaktowanie:

Post autor: Sniper » ndz wrz 17, 2006 7:43 pm

A bagażnik tez dociążyłeś aby nie latał ?? :)21 jakieś dwa worki cementu i tył przestanie skakać :)2 :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
DeskorGR

Post autor: DeskorGR » czw wrz 28, 2006 12:28 am

kto chce to niech poda swojego meila to wysle foty jak zrobilem puleczke, jak ta maszyna jeszcze smigalem, i nic nielatalo ;]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Łada Niva”