Witam kolegów po dłuższej przerwie
Mam trudne pytanie. Zastanawiam sie nad lizingiem nowej Nivy na firme. Widze, ze pojawily sie na rynku z homologacja ciezarowa. Moze ktos by sie wypowiedzial czy warto, bo... Po pierwsze auto jest tanie, a nie widac nowych Nivek na ulicach, narod jakos sie na to nie rzuca. Na forum tez nikt za bardzo nie pisze o egzemplarzach po 2010r, a juz tym bardziej o nowych. Może nie ma z nimi zadnych problemów....?

Po drugie, rozmyslam jeszcze nad Dusterem 4x4, lub po prostu np Berlingiem. Mowia ludzie, ze komfort w Dusterze, bedzie inny, ja powiem tak; jezdziłem Ferozą, przesiadłem sie do Forda Mavericka i tesknie za Feroza, choc komfort mam zupelnie inny. Podobno ostatnio wyciszyli cokolwiek Nivy i lepiej zabezpieczyli podwozie, nie wiem ile w tym prawdy. Jestem lek. wetem na wsi i jezdze po roznych drogach, wiec Berlingo np minusuje przeswitem, brakiem 4x4 (rzadko juz potrzebny, bo buduja jednak drogi ale lubie czasem wyskoczyc na jakis lekki off road) Od razu zapytam, czy w Nivie nie mozna włozyc butli lpg pod maske w miejsce koła? Wszyscy widze motaja wydech i wciskaja pod podłoge.
Dzieki za wszelka pomoc.