Fabryczna???

wszystko o niwce

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
Bart03

Post autor: Bart03 » czw lis 10, 2005 10:15 pm

eeee te to ja akurat znam. Ciekawi mnie tylko ten pickup od Stasia- to jest swego rodzaju ciekawostka Dropsa :)21
UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień

Awatar użytkownika
Sniper
Kontaktowanie:

Post autor: Sniper » pn lis 14, 2005 4:38 pm

mentor pisze:... orginalne robione przez Ruskich do Finlandi miały całkiem prosty dach tzn. od szyby do samego tyłu był płaski, a ta ma podniesiony w miejscu pałąka nad przednimi fotelami.
Nie ma podniesionego dachu, jedynie sposób mocowania plandeki nie jest oryginał. Dach idzie tak samo jak w oryginalnej nivie cabrio...

Obrazek
Ręce precz od GENERAŁA!...
Obrazek

mentor

Post autor: mentor » pn lis 14, 2005 8:40 pm

Takiej nie widziałem, zupełnie jak moja - identyczna. Faktycznie dach podniesiony na pałąku. Jednak mocowanie zupełnie inne :lol: , obstawiam dalej, że motana. A ta ze zdięcia to Rosyjska, czy robiona we Francji w latach 80?[/img]

Awatar użytkownika
Sniper
Kontaktowanie:

Post autor: Sniper » pt lis 18, 2005 12:20 pm

Trudno powiedzieć na 100% gdzie była robiona orginalna cabrio bo mało informacji na temat jej produkcji - ale ja bym wykluczył Rosję i raczej skłonił się do DDR-u gdzie montowane były w większości wersje exportowe nivki - tam np. składali wersje California. A co do tamtej na giełdzie to moim zdaniem to oryginał jedynie plandeka i jej mocowanie mogło (właściwie przez te lata musiało) się zużyć i zostało zastąpione przez nową z innym systemem mocowania 8)
Ręce precz od GENERAŁA!...
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Łada Niva”