Dodałem fotki ...Walis pisze:Upragniony artykuł Wojtka Walkowskiego do poczytania pod adresem:
http://www.walis.xnet.com.pl/index.php? ... ID=6&mID=2
2 litry w NIVIe
Moderator: Albert_N
Wreszcze znalazłem chwilkę żeby poskanowac ...pilmar pisze:Wracając do literatury ,to kiedyś miałem orginalnego poloneza 2,0 z 1989r chyba na fiacie 131 ,był to silnik na gaźniku, 2 wałki , 8 zaworów...
i była taka czarna instrukcja napraw POLONEZA ,a na końcu rozdział poświecony 2,0 na fiacie, były w niej dokładne opisy,dane i regulacje tego silnika. Rozdział 2,0 miałem zxerowany,być może że go gdzieś znajdę, jakby kogoś to zainteresowało...
Zamieszczone w dokumentacji na mojej stronie http://walis.no-ip.org do ściągnięcia >>>tutaj<<<
Jeśli to ten sam co zastosował Wojtek to dajcie znać.
PS:
WOJTEK i TIERI któremu z was bardziej potrzebna papierowa wersja tej dokumentacji

Dostałem zeskanowałem, jest mi już zbędna więc prześlę dalej, który chce

WALIS
już nie NIVA'84 ;-(
już nie NIVA'84 ;-(
- Wojtek
Przejechałem już 1000 km, po czarnym bo się przeprowadzam Łódź-Końskie. Chodzi zajebiście, wreszcie nie mam duszy na ramieniu przy wyprzedzaniu i przyprawiam innych o palpitacje, jak moim złomem jadę 130. Spod świateł też już mogę jechać z lewego pasa i równo z innymi. Odejście na drugiej gardzieli tak, jakby włączyło się turbo... Można ruszać z piskiem, tylko po co? Most wytrzymuje - jeżdżę dla oszczędności z odłączonym przodem (zdjęty wał). W terenie nie sprawdzałem, bo odrzucili mi na przeglądzie za dziury w błotnikach i dopiero wczoraj przeszło. W związku z tym minęły mnie Bieszczady, na które się szykowałem - a'propos : jest jakiś wyjazd niebawem? Prędkość przelotowa ok 100km/h, na gierkówce trochę lepiej.
Ma tylko jedną wadę - pijaczek.
Wyszło mi na 15l/100km. Ale to chyba u mnie wrodzone. Mam cegłę zamiast prawej stopy i nie mogę się opanować... Na zwykłym silniku wychodziłem na 12l/100
Ma tylko jedną wadę - pijaczek.
Wyszło mi na 15l/100km. Ale to chyba u mnie wrodzone. Mam cegłę zamiast prawej stopy i nie mogę się opanować... Na zwykłym silniku wychodziłem na 12l/100
Generalnie: NISSAN
..jeszcze tylko parę wiosen, jeszcze parę przygód z losem..
..jeszcze tylko parę wiosen, jeszcze parę przygód z losem..
-
-
-
Borciuchu? W lesie nie stawiaja. Ale po "grzybobraniu" z Toba zawsze liczyc sie trzeba, ze nalezy wymieniac klakson ...Myslisz, ze tak latwo policzyc te slupki przy drodze przy tej predkosci . Poza tym w lesie nie stawiaja...

I ... ? Ty masz inna skrzynie ... bo jak ja i Kacper jedziemy "stowka" to u Ciebie zawsze mniej ...

pozdrawiam,
YJ 4.0
YJ 4.0