kacper97 pisze:Może gdybym miał troche bardziej agresywny bieżnik to pewnie zjazd z Grani Żuka została by tylko miłym wsponieniem a tak ... [/quote pisze:
Widzę, że mamy podobne wspomnienia![]()
![]()
Czy wejdzie 205/60 R15?
Moderator: Albert_N
-
- kacper97
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
też nie miałes przoduWojtek pisze:
Widzę, że mamy podobne wspomnienia![]()
![]()

Przemku wspomnienia mam bardzo miłe

do końca życia będe to pamiętał

Mam nadzieje że kasa pozwoli i w przyszłym roku pojedziemy w Bieszczady ... Grań Żuka trzeba odwiedzić ...tym razem na piechote

Pozdrawiam
Paweł / kacper97 / Warszawa
NIVA '88 Była
Discovery '93 2.0MPI Był
Vitara '97 2.0 Jest
Paweł / kacper97 / Warszawa
NIVA '88 Była
Discovery '93 2.0MPI Był
Vitara '97 2.0 Jest
-
- Damian21214
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
-
Eee ... , raz sie tylko tak zdarzylo i to w Rzeszowie na skrecie na Wawe. Ale Kacprus spal wtedy w drugiej klasiea ja slyszalem plotki ze jednak troche sie obijaliscie razem tnac na przelaj po pasach zieleni ... ale to tylko plotki pewnie

i to mnie wtedy bardzo cieszylo ...nie bardzo mogłem odbic w bok

pozdrawiam,
YJ 4.0
YJ 4.0
-
No. Qpione.
Więc obułem Łaciatą w 195/80R15 zimówki Michelina (używane, ale w stanie - wg mnie - dobrym). Troszkę mniej będę się bał wyjechać na oblodzoną drogę
.
Aaa... a na przód założyłem (nooo nie ja, ale PW/Pan Wulkanizatorrr) dodatkowo dętki. Bardziej DOŚWIADCZENI GOŚCIE tak podobno doradzają (no z tymi dętkami, bo to niby mniej podatne na rozszczelnienuia i takietam...
).
Stare opony uniwersalne Bridgestone'a w stanie dobrym ... eee... wyrzuciłem, bbbo... bo zaczęły one samoistnie ewoluować w strone zimowych opon (w gumie zaczynały się pojawiać lamelki, takie pęknięcia znaczy). Ja nie lubię samowolki i się zezłościłem na te oponki, i je kazałem zdjąć, i wystawić na dwór; niech się same bawią na śniegu
Ale bieżnik miały jeszcze OK.
Tak więc na wiosnę będę znowuż szukał nowych opon; tym razem letnich

Więc obułem Łaciatą w 195/80R15 zimówki Michelina (używane, ale w stanie - wg mnie - dobrym). Troszkę mniej będę się bał wyjechać na oblodzoną drogę

Aaa... a na przód założyłem (nooo nie ja, ale PW/Pan Wulkanizatorrr) dodatkowo dętki. Bardziej DOŚWIADCZENI GOŚCIE tak podobno doradzają (no z tymi dętkami, bo to niby mniej podatne na rozszczelnienuia i takietam...

Stare opony uniwersalne Bridgestone'a w stanie dobrym ... eee... wyrzuciłem, bbbo... bo zaczęły one samoistnie ewoluować w strone zimowych opon (w gumie zaczynały się pojawiać lamelki, takie pęknięcia znaczy). Ja nie lubię samowolki i się zezłościłem na te oponki, i je kazałem zdjąć, i wystawić na dwór; niech się same bawią na śniegu

Tak więc na wiosnę będę znowuż szukał nowych opon; tym razem letnich

- Wojtek
Ja pyciłem od drugiej strony, od "zorbingu" .kacper97 pisze: ... Grań Żuka trzeba odwiedzić ...tym razem na piechotepiękny taras widokowy tam jest
... WC drewniane i miejsce na ognisko
Przód się trzymał, ale z tyłu pękł drązek Panharda

Generalnie: NISSAN
..jeszcze tylko parę wiosen, jeszcze parę przygód z losem..
No własnie takich do garażu (Łaciata stoi w większości w garażu - hali garażowej dokładnie - i jest wyprowadzana przez Pana od Wielkiego Święta)Wojtek pisze:A na trawę? a na błoto? a na piasek? a do lasu? a do garażu?Mario pisze:No. Qpione.![]()
Tak więc na wiosnę będę znowuż szukał nowych opon; tym razem letnich![]()
![]()

-
Dzięki "Miszczu". W takim tonie, to sobie możesz prowadzić konwersację z kolegami z piaskownicy.Przemek wawa pisze:No teraz to poczulem sie jakbym zakladam "gumke", ale jedynie do polowy. ...Aaa... a na przód założyłem (nooo nie ja, ale PW/Pan Wulkanizatorrr) dodatkowo dętki.. Musze to jednak definitywnie i glebiej przemyslec
!
Niektórym to przydałoby się wymienić opony... mózgowe.
Jak zbierze Ci się na złośliwości, to sobie pooddychaj głęboko z 5 min., a dopiero potem zabieraj się za pisanie.
- Wojtek
Mario, nie bądź ciśnieniowcem...
Przemek ma rację, dętki zakłada się aby nie mieć kapcia, jak zsunie się guma z felgi - rozszczelni rant. To się zdarza w terenie i przy obniżonym ciśnieniu w oponie. Na normalne jazdy po czarnym to jest bez sensu, a tym bardziej dać szlauchy na dwie gumy a na dwie nie. Chyba Cię WP Wulkanizator zrobił w balona. Weź to z uśmiechem
Przemek ma rację, dętki zakłada się aby nie mieć kapcia, jak zsunie się guma z felgi - rozszczelni rant. To się zdarza w terenie i przy obniżonym ciśnieniu w oponie. Na normalne jazdy po czarnym to jest bez sensu, a tym bardziej dać szlauchy na dwie gumy a na dwie nie. Chyba Cię WP Wulkanizator zrobił w balona. Weź to z uśmiechem

Generalnie: NISSAN
Na Przemka jestem "ciśnieniowcem", bo sobie nagrabił u mnie (i u kilku jeszcze osób z ŁadaKlubu) właśnie takimi odzywkami. W Jego ustach (klawiaturze
) ma to charakter obraźliwie-złośliwy, a nie żartobliwy. Na Jego miejscu albo bym się w ogóle nie wypowiadał, albo opanował trochę infantylno-podwórkowy styl (przynajmniej w odniesieniu do mnie
).
Co do merytorycznej zawartości -> nie miałem w planie tych dętek, a u PW nie można było płacić kartą, więc założyłem sobie tylko 2, bo... na więcej nie miałem akurat gotówki
Przy jakiejś okazji dołożę kolejne 2. Mi się rozszczelniła opona przy podjeździe pod duuuży krawężnik przy okazji parkowania w mieście ( a zwykle podjeżdża się przodem, więc dlatego też ten przód sobie zrobiłem w pierwszej kolejności). W każdym zrazie te dętki raczej chyba nie zaszkodzą, a pomóc mogą, więc nie rozumiem za bardzo problemu
.

Co do merytorycznej zawartości -> nie miałem w planie tych dętek, a u PW nie można było płacić kartą, więc założyłem sobie tylko 2, bo... na więcej nie miałem akurat gotówki

-
-
Wlasnie, wlasnie. ... I ta naklejka LKP jeszcze jezdzi ze mna. Cholera i nie chce sie odkleic, chyba ze z lakierem ... Nic to, umyje auto w koncu w weekend i "zaatakuje" naklejke LKP suszarka do wlosow, jak radzil Boreg ...Na Przemka jestem "ciśnieniowcem", bo sobie nagrabił u mnie (i u kilku jeszcze osób z ŁadaKlubu) właśnie takimi odzywkami.

pozdrawiam,
YJ 4.0
YJ 4.0
-