mql pisze:Wg ruskiej książki z 83 r ....
Niva'94 pisze:O jakiej ruskiej książce z 1982r piszesz?
Zaraz się okaże że to książka z 2001 o nowej nivie 2mql pisze:A książka? "Od Russo-Bałta do Kamaza", B. I. Pustowałow, Mińsk 1984.

Moderator: Albert_N
Moja Niva 1.9 D pali w porywach (w zimie, po mieście i autostradzie) do 8 l/100 km. Twoje Disco pali mniej ?...petercapri pisze:Nie mowie, ze Niva jest zla. Przeciez nia jezdze i zadowolony jestem
Disko na czarnym spali tyle ON co Niva albo i mniej (bo ma wtrysk bezposredni), a jest wieksze i szybsze
widziałem wiele nivek . Zawiecha jest do zrobienia ,tulejki i końcówki drążków,wahaczy ,ale części są tak śmiesznie niskie,że tylko robocizna się ceni bardziej . Ja bym zwrócił uwagę na stan samonośnej karoserii... Jeśli była katowana w ostrym trenie ,na dużych wykrzyżach to będzie mogła mieć problemy,ale to raczej starsze roczniki . '95-98 nie powinny mieć takich problemów. Nie wiem czy w nivach nie występuje ten sam problem co w polonezach z silnikami Rudolfa D. Karoserie nie wytrzymywały wibracji i masy tych silników ,bo zostały stworzone do lżejszych benzyniaków. Ale to tylko moje domysły...Robal30 pisze:mmb poopowiadaj mi plizzz o Twojej nivce, bo domyslam sie, ze uzytkujesz ja w wiekszosci w normalny sposób. Co jest fajne, co Cie wkurza, czy to prawda z ta awaryjnoscia?? Na co zwrócic uwage kupujac auto? Mysle, ze bedzie to 95-98r i mam nadzieje, do 100 000km. Dzieki za wszelkie uwagi.
ta która jeżdżę od tygodnia też ma pare wad... Wszędzie ślady krwi.mql pisze:Zanim ją posiądziesz, zarezerwuj sobie tydzień na grę wstępną. Może cos z przegubami, jakieś drobiazgi w oświetleniu, zacinające się zamki itd. Tak, żeby po tym można było spokojnie wsiąść i bezstresowo pędzić leczyć krówki i inne kanarki.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości