VIL5

wszystko o niwce

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
Sniper
Kontaktowanie:

Post autor: Sniper » czw maja 31, 2007 12:48 pm

mentor187 pisze:... ale podejscie jest stricte polskie :)
Chyba stricte olsztyńskie - bądź precyzyjny :)23 :)21
mentor187 pisze:niva to nie bolid F1 jesli cały czas masz to na uwadze ze jezdzisz na smietniku to trzeba brac poprawke do predkosci z jaka sie jedzie...
Hmm ok niva to nie bolid - nie ma mocy i osiągów bolidów - ale dlaczego nie masz wykorzystywac w pełnii tych parametrów które daje moc/prędkość ?? jeśli jest dopuszczona do jazdy/ przeszła przegląd techniczny więc nie zagraża bezpieczęństwu to dlaczego niby nie ??
mentor187 pisze:a jak masz taka syfiasta oponke i strzeli to na kapciu mzesz spokojnie jechac dalje juz jej nic nie zaszkodzi :)
u mnie tak oponka to by nie wytrzymała pewnie nawet przejazdu przez torowisko w mieście , lub padła na pierwszym krawężniku a co dopiero wybierać się na nich w teren
:roll: :)3
Ręce precz od GENERAŁA!...
Obrazek

Awatar użytkownika
mentor187

Post autor: mentor187 » sob cze 02, 2007 12:51 am

sniper-szyderco-generalizując prostując nie jest dobrym pomysłem jezdzenie na kiepskich oponach. jak ktos nie ma kasy to trzeba go zrozumiec, a nie teksty jak na forum bmw o jezdzeniu po krawężnikach sypac bez urazy.

moc/predkosc? hehe to jest niva no chyba ze masz u siebie wsadzony stożek magnetyzer i turbinke kowalskiego to moze sie zbiera jakos.

olsztyn precyzyjnie ? współrzędne do gps-u podac?

mobutu-ja jezdze na nowiutkich vil 5 bo to zwieksza prawdopodobienstwo dojechania do celu zwieksza bezpieczenstwo i mam jeden temat z głowy na jakis czas . jedna mniej rzecz która moze "przestac działac poprawnie"
najlepiej zmienic lub dalej smigaj i zobaczysz ile wytrzymaja bedzie ciekawy temacki jakies fotki jeszcze

Awatar użytkownika
Sniper
Kontaktowanie:

Post autor: Sniper » sob cze 02, 2007 11:39 am

mentor187 pisze: jak ktos nie ma kasy to trzeba go zrozumiec, a nie teksty jak na forum bmw o jezdzeniu po krawężnikach sypac bez urazy.
Co niby mam zrozumieć?? że on chce ryzykowac jazdę z takimi oponami stwarzajac zagrożenie nie tylko dla siebie ale i dla innych ?? jak mu pierd... taka opona na drodze to konskwencje jakie moga byc?? masz wyobraźnię??
Nie wiem wogóle jak legalnie przeszedł przegląd z takimi zniszczonymi oponami. Bezpieczeństwo jest priorytetową sprawą a nie oszczędności jakiekolwiek - a jeśli kogoś nie stać by spełnić te wymogi to prostym rozwiązaniem jest korzystanie z transportu publicznego.
To nie Afryka dzika by jeżdzić po drogach byle czym i w jakimkolwiek stanie. Powinien kategorycznie je zmienić. :-?
I co to ma niby wspólnego według Ciebie z forum bmw ??
mentor187 pisze:olsztyn precyzyjnie ? współrzędne do gps-u podac?
Chodziło mi bardziej o mentalność i wynikające z niej podejście reprezentowane przez Ciebie do spraw o których tutaj piszemy - a nie o współrzędne gps bez urazy - dlatego nie ma co uogólniać jego do ogólno-polskiego 8)
Ręce precz od GENERAŁA!...
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Łada Niva”