Nasze spotkanie 24/25 maja Pustynia Błędowska (informacje)

wszystko o niwce

Moderator: Albert_N

icelander

Kontaktowanie:

Post autor: icelander » ndz kwie 06, 2008 10:12 pm

Tomek przygotowuje zlot niezwykle poważnie, nie ma mowy o partyzantce. Mój wkład to prezentacja slajdów z miejsc gdzie niwką dojechać można - niestety tylko Islandia (w Rumunii, Pirenejach i na Ukrainie nie miałem M645)
Zdjęcia będą pokazywane na rzutniku średnioformatowym (w kinie odp imax). Trzeba wykazać że niwka to najlepszy wóz terenowy i tylko defendery mogą się z nami równać!

Awatar użytkownika
tomaszpi

Post autor: tomaszpi » ndz kwie 06, 2008 10:15 pm

icelander pisze:Tomek przygotowuje zlot niezwykle poważnie, nie ma mowy o partyzantce. Mój wkład to prezentacja slajdów z miejsc gdzie niwką dojechać można - niestety tylko Islandia (w Rumunii, Pirenejach i na Ukrainie nie miałem M645)
Zdjęcia będą pokazywane na rzutniku średnioformatowym (w kinie odp imax). Trzeba wykazać że niwka to najlepszy wóz terenowy i tylko defendery mogą się z nami równać!
staram się jak mogę nie ma co srać w papiery tylko zachowanie innych ludzi jeżdżących po pustyni sprawia taką a nie inną opinię ze szkoda dla Nas wszystkich. Dzisiaj mieliśmy tego przykład ludzie jeżdżą jak chcą i gdzie chcą a potem są z tego problemy.Nawet przez chwilę się nie zastanowią nad swoim postępowaniem. Ja jestem tego zdania, że nie jesteśmy sami i każdy by chciał z tej pustyni skorzystać jak najlepiej.Po prostu robiąc partyzantkę nie myślą o innych :)3 :)3 :)3 :)3
Tomaszpi

Łaciate szaleństwo Niva 1.7i 95 (było :( :( )
Teraz Kia Sportage

icelander

Kontaktowanie:

Post autor: icelander » ndz kwie 06, 2008 10:38 pm

jako geolog mogę tylko powiedzieć że jazda po pustynii jest tak potrzebna w zachowaniu tego terenu jak wspinanie w skałkach. oczywiście "zielone oszołomy" mnie by zatłukły, ale cenniejsza jest pustybia poorana oponami niż kolejny zagajnik brzozowo-sosnowy. Czy byliście w Borze Biskupim? Tam było tak super jeszcze dwa lata temu, a teraz - kicha!
tak było:
http://galeria.olympusclub.pl/displayim ... =822&pos=4

Awatar użytkownika
tomaszpi

Post autor: tomaszpi » ndz kwie 06, 2008 10:44 pm

według mnie święte słowa odnośnie pustyni a potem trzeba wyrywać chwasta z pustynnego krajobrazu
Tomaszpi

Teraz Kia Sportage

icelander

Kontaktowanie:

Post autor: icelander » ndz kwie 06, 2008 10:51 pm

popatrzcie na kilka piaskowni w okolicach Jaworzna - z powdu dopłat są bezkrytycznie zalesiane. Skoro tak to obsadźmy lasem wydmy w Łebie (wycięto tam sosnę w XVI wieku - obecnie prak narodowy) albo oplećmy bluszczem Maczugę Herkulesa. Niestety - ochrona "przyrody nieożywionej" jest u nas na zikomym poziomie a akcje wycinki drzew (np w Ojcowie i Kobyleńskiej) trafiają na odpór "pierdzistołków"
smutne...

Awatar użytkownika
grzegorzh

Post autor: grzegorzh » pn kwie 07, 2008 12:23 am

Tomaszpi, icelander, nie mam Wam nic do zarzucenia. Cieszę się, że wszystko jest na legalu :)
I też uważam, że lepiej się wspinać, niż, żeby rzęchy się zrobiły.

Awatar użytkownika
Jareksc
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Jareksc » pn kwie 07, 2008 5:02 pm

Ja jestem zachwycony tym co wczoraj zobaczylem i szczerze nie moge sie doczekac spotkania tam w docelowym gronie. Dziekuje za pomoc udzielona szczegolnie ze strony Tomka i Bartka. pozdrawiam. Ja osobiscie tak jak zreszta wspominalem wczoraj staram sie pozalatwiac koszulki dla kazdego z logiem "sponora" plus chemia samochodowa w ramach niby nagrody dla "mastera zlotu":)do tego mozna zorganizowac naszywki z akcentem nivoskim (pracuje nad tym), no i naklejki, ale na to wszystko potrzebuje jeszcze chwile czasu.mam nadzieje ze nie zapeszylem...

Awatar użytkownika
Krzysiek-74
Kontaktowanie:

Post autor: Krzysiek-74 » pn kwie 07, 2008 6:51 pm

Jareksc pisze:Ja jestem zachwycony tym co wczoraj zobaczylem i szczerze nie moge sie doczekac spotkania tam w docelowym gronie. Dziekuje za pomoc udzielona szczegolnie ze strony Tomka i Bartka. pozdrawiam. Ja osobiscie tak jak zreszta wspominalem wczoraj staram sie pozalatwiac koszulki dla kazdego z logiem "sponora" plus chemia samochodowa w ramach niby nagrody dla "mastera zlotu":)do tego mozna zorganizowac naszywki z akcentem nivoskim (pracuje nad tym), no i naklejki, ale na to wszystko potrzebuje jeszcze chwile czasu.mam nadzieje ze nie zapeszylem...
O. Widzę, że musimy sie zgadać co do tego, co załatwiamy. Ja też jestem "na fazie" załatwiania różnych czasoumilaczy, dla uczestników :wink: .
Mam wstępnie jednego sponsora !! :D Pod koniec tygodnia,obgadam z nim szczegóły.
Informację o zlocie, możemy zamieścić na stronie internetowej Rosyjskiego Ośrodka Nauki i Kultury pod adresem:http://www.ronik.org.pl, z którym jestem w kontakcie i z którym łączy się dość zabawna i ciekawa historia. Ale to opowiesć na zlotowe wieczory 8)
Czekam na odpowiedź od przedstawicielstwa VAZ w Polsce. ponieważ jest to firma prywatna, ktoś z zarządu, musi 'klepnąć" zgodę na wydanie gadżetów. A ponieważ atmosfera, sie trochę ostatnio "skwasiła", przez historię o której wyżej wspomniałem, więc - 3majcie wszyscy kciuki.
Jutro mam rozmawiać, z przedstawicielem firmy handlującej oponami.
Może jakieś manele typu; parasole, kurtki, i inne, uda się wyhaczyć ??
Mam jescze kilka pomysłów w zapasie i na dniach zacznę telefoniczne rozmowy.
O wynikach rozmów, oczywiście poinformuję, towarzyszy :)21
pozdrawiam - Krzycho

2Kółka

Post autor: 2Kółka » pn kwie 07, 2008 7:55 pm

Krzysiek-74 pisze: Może jakieś manele typu; parasole, kurtki, i inne, uda się wyhaczyć ??
A co ma padać :wink: ?? To może niech przed zlotem popada, coby błotko było :D Ma ktoś jakieś układy może :wink: ??

Awatar użytkownika
kugel2

Post autor: kugel2 » pn kwie 07, 2008 8:27 pm

Witam kolegów.
Szczęka mi opadła jak widzę co się szykuje. :)2
Mamy także w śród nas świetnych fotografów i liczę na nich :)2

Posiadam warsztat do grawerowania szkła i podobno potrafię to robić , więc może dorzucę coś ze szkła.
(potrafię szlifować tylko kieliszki i kufle) :D czy takie szkło nam wystarczy ??
może ktoś zaproponuje jakieś wspólne logo.
pozdrawiam
kugel NIVKA 2,1 TD

Awatar użytkownika
Krzysiek-74
Kontaktowanie:

Post autor: Krzysiek-74 » wt kwie 08, 2008 5:51 am

kugel2 pisze:Posiadam warsztat do grawerowania szkła i podobno potrafię to robić , więc może dorzucę coś ze szkła.
(potrafię szlifować tylko kieliszki i kufle) :D czy takie szkło nam wystarczy ??
może ktoś zaproponuje jakieś wspólne logo.
pozdrawiam
Już miałem zaproponować, po kryształowej kuli, jak w tańcu z gwiazdami :D

A'propos logo, może dzisiaj, lub jutro coś wkleję, jako propozycję :P

icelander

Kontaktowanie:

Post autor: icelander » wt kwie 08, 2008 9:14 am

to ja wkleję jedną zajawkę z zapowiadanego pokazu pt "niwką na koniec świata"
to akurat nie Pustynia Błędowska ale tefrowe odcinki drogi F910 pomiędzy kraterem Askja a lodowcem Vatna w islandzkim interiorze.

http://galeria.olympusclub.pl/displayim ... =861&pos=0

Awatar użytkownika
goslawen

Kontaktowanie:

Post autor: goslawen » czw kwie 10, 2008 3:56 pm

Szkoda tylko, że ode mnie to tak daleko. No nic, miłej zabawy chłopaki!
http://www.anfakable.pl - instalacje elektryczne, monitoring, alarmy, inteligentny dom

2Kółka

Post autor: 2Kółka » czw kwie 10, 2008 7:25 pm

@goslawen, ja tą Twoją Nivkę to chyba na gratce.peelu widziałem. Kangura masz fajnego z przodu :)2 , nawet sobie zdjęcie zapisałem, może kiedyś odgapię (można?)chyba, że przerobię swojego, bo ja mam z przodu przyrząd do bronowania pola :roll:

Tomek

Awatar użytkownika
goslawen

Kontaktowanie:

Post autor: goslawen » pt kwie 11, 2008 6:53 pm

2Kółka pisze:@goslawen, ja tą Twoją Nivkę to chyba na gratce.peelu widziałem. Kangura masz fajnego z przodu :)2 , nawet sobie zdjęcie zapisałem, może kiedyś odgapię (można?)chyba, że przerobię swojego, bo ja mam z przodu przyrząd do bronowania pola :roll:
Tomek
Kangur jest o tyle fajny, że z zewnątrz jest obity jakimś PCW czy czymś w tym stylu, a w środku jest metalowy i dość mocny z tyłu jest podobny. Tak była na gratce, ale mam chyba za duży sentyment i nie mogę się zdecydować, żeby ją jednak sprzedać. Mogę ewentualnie robić więcej fotek jak będę znów w Mrągowie, ale nie róbmy już off-topa. Modzi - wybaczcie :)
http://www.anfakable.pl - instalacje elektryczne, monitoring, alarmy, inteligentny dom

Awatar użytkownika
bartekbp01

Post autor: bartekbp01 » sob kwie 12, 2008 3:39 am

UWAGA NA ZBANOWANIE :wink:
JEST WOJNA-SĄ STRATY była NIVdzięcznica 1.6 91r==>Granda Viertara 2,0HDi

CHREATIW TECHNOLOŻI ;)

icelander

Kontaktowanie:

Post autor: icelander » sob kwie 12, 2008 7:32 am

ja chciałbym pojawić się wcześniej - poolowa maja i zdeponować rzutnik i ekran, coby nie tutlać się na zlot obciążony bagażem

Awatar użytkownika
tomaszpi

Post autor: tomaszpi » sob kwie 12, 2008 7:47 am

icelander pisze:ja chciałbym pojawić się wcześniej - poolowa maja i zdeponować rzutnik i ekran, coby nie tutlać się na zlot obciążony bagażem
nie widzę problemu tylko zadzwoń wcześniej do mnie to się spotkamy :)2
Tomaszpi

Teraz Kia Sportage

Awatar użytkownika
tomaszpi

Post autor: tomaszpi » sob kwie 12, 2008 11:21 am

Garść nowych informacji:
teren piaszczysty pustyni jest już załatwiony natomiast teren zalesiony jest na etapie załatwiania z nadleśnictwem. We wtorek będzie już wiadomo wszystko na temat pustyni a w przeciągu kilku następnych dni będzie przedstawiony rozkład jazdy po pustyni :)1 oprócz tego planuję wjazd na kopalnię piasku w Jaworznie Szczakowej zobaczymy co z tego będzie
Tomaszpi

Teraz Kia Sportage

icelander

Kontaktowanie:

Post autor: icelander » sob kwie 12, 2008 5:39 pm

daj znać kiedy będziesz jechać do kopalni piasku.

to se uż ne wrati: kopalnia piasku w roku 2006:

http://galeria.olympusclub.pl/displayim ... at=0&pos=0

http://galeria.olympusclub.pl/displayim ... =822&pos=5

Awatar użytkownika
silverstone

Post autor: silverstone » sob kwie 12, 2008 10:06 pm

A Tobie tylko du...y w głowie :)21 :)21 :)21
1,6 '92, 1,7i '98.....

Awatar użytkownika
NUKEM

Post autor: NUKEM » sob kwie 12, 2008 10:23 pm

silverstone pisze:A Tobie tylko du...y w głowie :)21 :)21 :)21
Ale dobrze że damskie :D
Była Niva
Była Vitara
Jest Galloper !

icelander

Kontaktowanie:

Post autor: icelander » sob kwie 12, 2008 11:07 pm

może i tak ale te fotki były w playboyu...

Awatar użytkownika
tomaszpi

Post autor: tomaszpi » sob kwie 12, 2008 11:27 pm

no to jestem pełen podziwu !! !!
Tomaszpi

Teraz Kia Sportage

Awatar użytkownika
Krzysiek-74
Kontaktowanie:

Post autor: Krzysiek-74 » ndz kwie 13, 2008 7:44 am

icelander pisze:może i tak ale te fotki były w playboyu...
No tak. Znów, znajduje potwierdzenie fakt, że kariera w mediach, możliwa tylko przez duuuuu :)21 :)21

ODPOWIEDZ

Wróć do „Łada Niva”