Butla LPG pod podwoziem

wszystko o niwce

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
tarhim

Post autor: tarhim » śr lip 09, 2008 10:32 am

timo pisze: to nadal nie jest nacisk punktowy. obciaznik wahadla do testow ma ksztalt kuli. mnie chodzi o bardzo punktowy ;) typu, jak juz mowilem, ostry kamien, krawedz, cos co moze sie wbic.
A bak opancerzyłeś już? Bo jest o parę rzędów wielkości bardziej wrażliwy na przebicie, a i jeśli się zapali wyciekająca benzyna to jest to bardziej niebezpieczne niż przy wyciekającym gazie... :)
UAZ 469B '86 z wołgą, "Krokodyl"
Mitsubishi L300 4WD '91, "Busik pełen Polaków"

timo

Post autor: timo » śr lip 09, 2008 2:41 pm

tarhim pisze:
timo pisze: to nadal nie jest nacisk punktowy. obciaznik wahadla do testow ma ksztalt kuli. mnie chodzi o bardzo punktowy ;) typu, jak juz mowilem, ostry kamien, krawedz, cos co moze sie wbic.
A bak opancerzyłeś już? Bo jest o parę rzędów wielkości bardziej wrażliwy na przebicie, a i jeśli się zapali wyciekająca benzyna to jest to bardziej niebezpieczne niż przy wyciekającym gazie... :)
benzyna owszem, olej napedowy juz nie ;) a temat jest konkretnie o butli ;) niemniej zgadzam sie, ze bak wrazliwszy.

Awatar użytkownika
silverstone

Post autor: silverstone » śr lip 09, 2008 6:55 pm

W Nivie akurat bak jest oddzielony od świata podłogą auta. Jeśli nie zgniła, to jakieś 1,coś milimetra opancerzenia jest zapodane fabrycznie :)21
1,6 '92, 1,7i '98.....

piotr-stihl

Post autor: piotr-stihl » śr lip 09, 2008 7:16 pm

sorki że w tą dyskusję dorzucę coś od siebie

może nie w niwce ale w vitce długiej też założyłem gaz w ramie pod podłogą ok miesiąc temu i gaziarz zapewniał że butla jest raczej trudna do uszkodzenia natomiast pojemnik na benzynę [ bo musi coś być do rozruchu i w razie W ] już bardziej jest narażony na uszkodzenie

u mnie zbiornik na ok 30 l benzyny[ więcej nie dało się zmieścić ] wyspawali z ryflowanej aluminiowej blachy 3mm -przyszłościowo założę płytę ochraniającą ale i tak teraz jest wyżej niż poprzednio osłona i bak na benzynę
VITARA 2.0 V6-24v. sprzedana
mitsubishi L200 2.5 TDI sprzedane

obecnie nissan navara 2.5 tdi

Awatar użytkownika
bartekbp01

Post autor: bartekbp01 » śr lip 09, 2008 10:50 pm

ho ho ho ilu ludzi czyta nasze forum :)23 ....a zapraszamy zapraszamy a co do baku to już nie dawno pisałem o przebiciu mojego łącznie z podłogą przez wkręta 45mm a sprubójcie to samo zrobić z butlą gazową :wink:
JEST WOJNA-SĄ STRATY była NIVdzięcznica 1.6 91r==>Granda Viertara 2,0HDi

CHREATIW TECHNOLOŻI ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Łada Niva”