pytanie o reduktor
Moderator: Albert_N
- poborcapodatkowy
Re: pytanie o reduktor
Czyli 1.9 PSA lepiej? Kurcze szkoda, Fordy tanie 

Pajero Sport 3.0 V6 '00 - było
Frontera 2.0 '94 - była
Niva '90 - była
Frontera 2.0 '94 - była
Niva '90 - była
oplowsko volkswagenowski 1.6TD mnie interesuje jak narazie
80KM i też tanie , pozatym bardziej dostepne niz poldoloty 1.9 ZAMULACZE
i czekam na fotki tego silniczka 1.6D z Gofra
80KM i też tanie , pozatym bardziej dostepne niz poldoloty 1.9 ZAMULACZE

i czekam na fotki tego silniczka 1.6D z Gofra
maxers mówimy o tym silniku:
Silnik 1905cm
Oznaczenie fabryczne XUD 9 A
Moc 70KM
Pompa Bosch VE R 272-2

Silnik 1905cm
Moc 70KM
Pompa Bosch VE R 272-2

Niva 1.9D Ironman 2" Kumho KL-71 29''
Jeep XJ 4.0 HO Rancho 4,5'' 5000HD Duratrack 31''
no ten silnik był bez turbinki a ja mam na mysli tego TD czyliWojt@s pisze:maxers mówimy o tym silniku:
Silnik 1905cm
Moc 70KM
Pompa Bosch VE R 272-2
1.9TD PSA DHY (XUD9TE) 1905 90 (66)/4000 196/2250
tu zamieszczam fotki silników polda 1,9D,vw 1,6 i orygialnego jaki był montowany w niewistkach (ten co ma pompe podcisnieniowa na pasek)
http://img15.imageshack.us/g/793948173.jpg/
no najłatwiej idzie je wpakowac ,a co do fordowskich to mulacze sa jedynie tego 1,8TD w wersji z IC bo bez ma 75KM a z 90KM jest mozliwosc podrecania na te 100KM ale niestety sporo tam elektroniki i czujników (pompa równiez juz sterowana elektronicznie)poborcapodatkowy pisze:Czyli 1.9 PSA lepiej? Kurcze szkoda, Fordy tanie
Normalnie człowiekowi ślinka cieknie na te klekoty ...maxers pisze:tu zamieszczam fotki silników polda 1,9D,vw 1,6 i orygialnego jaki był montowany w niewistkach (ten co ma pompe podcisnieniowa na pasek)
To francuskie 1.9 chyba najbardziej prosta konstrukcja i najmniej plątaniny pod maską, wiadomo że uturbione to będzie przyjemnie gwizdać, jeździłem kiedyś uturbionym berlingo, całkiem przyjemnie i spalanie smieszne bo koło 5-6 litrów or/on 50%/50%.
Ale jak patrzyłem cenowo to dość drogo.

Svenson pisze:Normalnie człowiekowi ślinka cieknie na te klekoty ...maxers pisze:tu zamieszczam fotki silników polda 1,9D,vw 1,6 i orygialnego jaki był montowany w niewistkach (ten co ma pompe podcisnieniowa na pasek)
Ejjj ejjj wypraszam sobie ta z silniczkiem z golfa to moja...

Własnie Przemo może opiszesz jak sie sprawuje , jaka skrzynia , jakie przerobkiprzemo650 pisze:Svenson pisze:Ejjj ejjj wypraszam sobie ta z silniczkiem z golfa to moja...![]()

Prosze

Spoko jeszcze z dwa tygodnie i bedzie poskładana bo musiałem to przerobić troszku a i przy okazji walczę z rudą....

Maxers jak Ci wyszedł silnik plus skrzynia plus osprzęt cały kasowo??
Bo tak przerzuciłem allegro to za 1000zł można kupić poldka w klekocie, wyrzucamy silnik+osprzęt+skrzynia a resztę popychamy za 50zł handlarzom byle mięc z głowy rejestr na siebie. Bo tak patrząc to silniki chodzą od 600zł, a do tego jak się doliczy osprzęt plus skrzynia to troszku przekraczamy budżet a nie mieliśmy okazji nawet tym jechać. Dobrze kalkuluję?
mówimy o wolno-ssącym
Tutaj ładne zdjęcie poglądowe 1.9D:
http://allegro.pl/item850444036_silnik_ ... zynia.html
Może dość dziwnie podchodzę do tematu, ale to co jest oferowane na rynku, to jest ładnie umyte, i w 70% kupujemy na piękne oczy. Jakby nie patrzęć jak mamy silnik w budzie to można sprawdzić wszystko, począwszy od ciśnienia sprężania, ciśnienia obiegu oleju to widać czy się poci na pompie, czy wtryski leją jak powalone, czy przepala olej, jak się zachowuje jak pójdzie w robotę , czy nie wciąga cieczy, żeby nie tracić czasu i nerwów. Co z tego że sprzedawca da gwarancję 14 dni, jak dopiero po 100-300km wyjdzie czy daliśmy D czy nie.
Bo tak przerzuciłem allegro to za 1000zł można kupić poldka w klekocie, wyrzucamy silnik+osprzęt+skrzynia a resztę popychamy za 50zł handlarzom byle mięc z głowy rejestr na siebie. Bo tak patrząc to silniki chodzą od 600zł, a do tego jak się doliczy osprzęt plus skrzynia to troszku przekraczamy budżet a nie mieliśmy okazji nawet tym jechać. Dobrze kalkuluję?
mówimy o wolno-ssącym

Tutaj ładne zdjęcie poglądowe 1.9D:
http://allegro.pl/item850444036_silnik_ ... zynia.html
Może dość dziwnie podchodzę do tematu, ale to co jest oferowane na rynku, to jest ładnie umyte, i w 70% kupujemy na piękne oczy. Jakby nie patrzęć jak mamy silnik w budzie to można sprawdzić wszystko, począwszy od ciśnienia sprężania, ciśnienia obiegu oleju to widać czy się poci na pompie, czy wtryski leją jak powalone, czy przepala olej, jak się zachowuje jak pójdzie w robotę , czy nie wciąga cieczy, żeby nie tracić czasu i nerwów. Co z tego że sprzedawca da gwarancję 14 dni, jak dopiero po 100-300km wyjdzie czy daliśmy D czy nie.
Jeśli to ten silnik to w fiaciorze się zmieścił, ale nie jestem pewien bo z forda tylko durateki i zeteki rozróżniam

Fotka z forum poloneza

Fotka z forum poloneza

mne hmm za silnik z osprzetem od w miare uczciwego goscia dałem cos z 700-800złWojt@s pisze:Maxers jak Ci wyszedł silnik plus skrzynia plus osprzęt cały kasowo??
.
za calego polda 600
i za skrzynie 100
http://img46.imageshack.us/g/dsc00021o.jpg/
to moje silniki
2Kółka to jest 2.9 EFI V6 - występowało np w scorpio
Maxers no to nie dużo dałeś, a jak się ma całego polda to już swap to bajka, jak postepy z rudą i dziurami po kałaszu??:)
Maxers no to nie dużo dałeś, a jak się ma całego polda to już swap to bajka, jak postepy z rudą i dziurami po kałaszu??:)
no nie (kupiłem go od goscia z poddebic ) a całego polda lepiej sie opłaci wziasc niz np chcac zmontowac taki silnik w nivie czyli 1,9D bo za sam silnik dasz z 600-700xł ,podtem policz sobie skrzynie,układ kierwoniczy i inne duperele to i tak o wiele drozej cie wyniesie niz kupno całego poldolotaWojt@s pisze:2Kółka to jest 2.9 EFI V6 - występowało np w scorpio
w moim przypadku jeszcze elektyka sie przyda z polda bo u mnie naprawde makabra zreszta naje...e tych kabli nie wiem po co
Ktoś tam poruszył temat 1.8TD od forda, tam siedzi rotacyjna pompa wtryskowa Lucasa jak mnie pamięć nie myli a ona potrafi zdziałać cuda.
Dobrze ze w poldolocie siedzi najprostszy Bosch też rotacyjny i tyle. Maxers a jak rozwiązałeś temat elektryki?? bo wiadomo że klekotowi nie straszne nurkowanie byle wody nie zaciągnał, chodzi mi gdzie wpakowałeś przekaźniki, sterowniki, wszystkie ustrojstwa?? do kabiny?? Muszę tam kiedyś przykulać się do Ciebie po nowym roku
Dobrze ze w poldolocie siedzi najprostszy Bosch też rotacyjny i tyle. Maxers a jak rozwiązałeś temat elektryki?? bo wiadomo że klekotowi nie straszne nurkowanie byle wody nie zaciągnał, chodzi mi gdzie wpakowałeś przekaźniki, sterowniki, wszystkie ustrojstwa?? do kabiny?? Muszę tam kiedyś przykulać się do Ciebie po nowym roku

- poborcapodatkowy
I już więcej o nim nie wspomnęWojt@s pisze:Ktoś tam poruszył temat 1.8TD od forda, tam siedzi rotacyjna pompa wtryskowa Lucasa jak mnie pamięć nie myli a ona potrafi zdziałać cuda.

Pajero Sport 3.0 V6 '00 - było
Frontera 2.0 '94 - była
Niva '90 - była
Frontera 2.0 '94 - była
Niva '90 - była
- Marek D.
-
nie zapomnijcie wziąć sterownika świec żarowych 

ale przeciez moj silnik tez nie jest az tak bardzo skomplikowany przeciez to zwykły TD a nie tam zaden HDiWojt@s pisze:. Maxers a jak rozwiązałeś temat elektryki?? bo wiadomo że klekotowi nie straszne nurkowanie byle wody nie zaciągnał, chodzi mi gdzie wpakowałeś przekaźniki, sterowniki, wszystkie ustrojstwa?? do kabiny?? Muszę tam kiedyś przykulać się do Ciebie po nowym roku

no i stało sie (nieszczescie w rodzinie) znajomemu padł reduktor .jakby ktos miał badz wiedzał kto ma w miare rozsadnej cenie to prosze dac znac.pozdrawiam
- Marek D.
-
Jak to padł reduktor
Żeby to curestwo zakatować to trzeba mieć cochones ze stali i od cholery samozaparcia
dawaj opis - bo gotów jestem postawić orzechy przeciw dolarom, że to pierdoła do ogarnięcia

Żeby to curestwo zakatować to trzeba mieć cochones ze stali i od cholery samozaparcia

dawaj opis - bo gotów jestem postawić orzechy przeciw dolarom, że to pierdoła do ogarnięcia

hmm no własnie mnie nic na ten temat nie jest za duzo wiadomo.
Znajomy wczoraj mówił mojemu ojcu ze padł mu reduktor i ze chyba nie da sie uratwoac wiec chce zebym ofiarował mu mojego (na czas puki nie znajdzie) dlatego szukam
Znajomy wczoraj mówił mojemu ojcu ze padł mu reduktor i ze chyba nie da sie uratwoac wiec chce zebym ofiarował mu mojego (na czas puki nie znajdzie) dlatego szukam

A wajcha nie wskoczyła na N-eutral przypadkiem? 

nie wiem ,w ogole jeszcze jej nie ogladałem ,teraz swieta wiec znajomy pojechał do rodzinki a ładzianka stoi zamknieta w garazu(niestye nie zdałzyłem wziac od niego kluczy)
Szkoda coś by ci sie napewno przydałomaxers pisze:nie wiem ,w ogole jeszcze jej nie ogladałem ,teraz swieta wiec znajomy pojechał do rodzinki a ładzianka stoi zamknieta w garazu(niestye nie zdałzyłem wziac od niego kluczy)