Niva - reduktor, mosty itd.
Moderator: Albert_N
- leon zet
-
- Kontaktowanie:
Re: Niva - reduktor, mosty itd.
Artykuł jak artykuł...
Jak dla mnie lukru za dużo.
Jak dla mnie lukru za dużo.
http://ls1.demotywatory.pl/uploads/1255 ... ik_500.jpg
Nie mogłem się powstrzymać
Niva ma same plusy oprócz wyglądu moim zdaniem
Nie mogłem się powstrzymać

Żurnaliści piszą bzdety tak naprawdę , zrób jak pisze Ivul i pooglądaj filmiki ze zlotów i inne na YouTube .
Niva wydaje się słaba , ale jak zrobi Patrola czy innego super woza to jest fajnie
Niva wydaje się słaba , ale jak zrobi Patrola czy innego super woza to jest fajnie

no i tu się moim zdaniem mylisz. wielkim plusem jest wygląd bo za nivką obracają się ludzie nie mniej niż za wypasionymi brykamiwiki_m pisze:http://ls1.demotywatory.pl/uploads/1255 ... ik_500.jpg
Nie mogłem się powstrzymać![]()
- Marek D.
-
E... cudaki - pragnę wam zwrócić uwagę,że przyczyniacie się do drastycznej zwyżki ceny części i wozów uzywanych
zamieżone przez założyciela wątku cele można osiągnąć WV polo 1,0 na łysych, letnich kapciach

zamieżone przez założyciela wątku cele można osiągnąć WV polo 1,0 na łysych, letnich kapciach

Racja
VW Polo off road team'u

VW Polo off road team'u

- Marek D.
-
teraz wiem,, kto mi ostatnio w Bolesławcu szybę pomazał

- poborcapodatkowy
Taak, wieczne dzieciwiki_m pisze:Nie wiedziałem, że na forum zarejestrowani są 12-latkowie.poborcapodatkowy pisze:126p

Pajero Sport 3.0 V6 '00 - było
Frontera 2.0 '94 - była
Niva '90 - była
Frontera 2.0 '94 - była
Niva '90 - była
To nie jaMarek D. pisze:teraz wiem,, kto mi ostatnio w Bolesławcu szybę pomazał![]()

A małej czarownicy osmalilem pięty..

- Marek D.
-
Ivul pisze:To nie jaMarek D. pisze:teraz wiem,, kto mi ostatnio w Bolesławcu szybę pomazał![]()
![]()
A małej czarownicy osmalilem pięty..

to Jej przekaz, że kiedyś odkopię tą urnę i troszkę jeszce podpiekę, a i o wyrazach uszanowania i zapytania o zdrowie dla Szanownej nie zapomnij:)21
Coś, gdzieś, kiedyś ze Swensonem o zimowych manewrach myśleliście - coś się skliło?
Na razie śniegu niet, więc i manewry raczej błotne, trasy jeszcze nie ma, ale jak się coś będzie miało dziać to zadzwonimy do Pana

Mam jeszcze 1 pytanie.
Czytałem na wikipedii, że występowały także modele z silnikami peugeota 1.9D. Czy elementy mocowania silnika z niwy i np. 206 są w tych samych miejscach? Czy wiąże to się z dużymi przeróbkami? Czy masa samochodu drastycznie nie wzrośnie?
Czytałem na wikipedii, że występowały także modele z silnikami peugeota 1.9D. Czy elementy mocowania silnika z niwy i np. 206 są w tych samych miejscach? Czy wiąże to się z dużymi przeróbkami? Czy masa samochodu drastycznie nie wzrośnie?
ostatnio śniegu jest tyle co by w niedziele rekreacyjnie się pokręcić . Pan Ivul miał u siebie rozeznać się w terenach i ich dostępnością , ale jak dziwek mu nie bangla to problematyczne się to stało . Na razie razem z Alpigo rozjeżdżamy nasze podwórko i robi sie ciekawie , więc sądzę ze coś się wykluje .Marek D. pisze:Coś, gdzieś, kiedyś ze Swensonem o zimowych manewrach myśleliście - coś się skliło?
Marku a jak z wypadem południa na " wysokie mazowieckie "

Mam jeszcze 1 pytanie.
ostatnio śniegu jest tyle co by w niedziele rekreacyjnie się pokręcić . Pan Ivul miał u siebie rozeznać się w terenach i ich dostępnością , ale jak dziwek mu nie bangla to problematyczne się to stało . Na razie razem z Alpigo rozjeżdżamy nasze podwórko i robi sie ciekawie , więc sądzę ze coś się wykluje .Marek D. pisze:Coś, gdzieś, kiedyś ze Swensonem o zimowych manewrach myśleliście - coś się skliło?

Wzrośnie ale nie drastycznie, a co do mocowań... Przyjedzie @Marek D. to będę oglądał jak wyglądają mocowania w diesluwiki_m pisze:Mam jeszcze 1 pytanie.

się porobiłowiki_m pisze:Mam jeszcze 1 pytanie.

Oryginał to oryginał , ale swapy Diesla są i nie tylko 1.9 bo i 1.6 oraz 2.1 .
Co chcesz można wsadzić byle z głowa
Taki owaki swenson co miał łańcuchy na tą okazję spawać. Trasę zapasową mam, latem klasa light, ale wystarczy 70 cm śniegu i jest hard. A na wysokie też się piszęSvenson pisze:ostatnio śniegu jest tyle co by w niedziele rekreacyjnie się pokręcić . Pan Ivul miał u siebie rozeznać się w terenach i ich dostępnością , ale jak dziwek mu nie bangla to problematyczne się to stało . Na razie razem z Alpigo rozjeżdżamy nasze podwórko i robi sie ciekawie , więc sądzę ze coś się wykluje .Marek D. pisze:Coś, gdzieś, kiedyś ze Swensonem o zimowych manewrach myśleliście - coś się skliło?

Mi chodzi o wersje fabryczne z 1.9DSvenson pisze:się porobiłowiki_m pisze:Mam jeszcze 1 pytanie.
Czytałem na wikipedii, że występowały także modele z silnikami peugeota 1.9D. Czy elementy mocowania silnika z niwy i np. 206 są w tych samych miejscach? Czy wiąże to się z dużymi przeróbkami? Czy masa samochodu drastycznie nie wzrośnie?![]()
Oryginał to oryginał , ale swapy Diesla są i nie tylko 1.9 bo i 1.6 oraz 2.1 .
Co chcesz można wsadzić byle z głowa
Nie chodzi mi o przeróbki tylko wyjęcie 1.7i i włożenie 1.9D bez grzebania, spawania itd.
Takie rzeczy tylko w erze.
Jak znajdziesz nivę dawcę to bez problemu, wystarczy przełożyć. Mając samego diesla trzeba dorabiać łapy mostu. albo dokupić.
Jak znajdziesz nivę dawcę to bez problemu, wystarczy przełożyć. Mając samego diesla trzeba dorabiać łapy mostu. albo dokupić.
Pan Svenson już nie potrzebuje łańcuchów wiec nie spawa ( zrobił by sobie kongo w nadkolach )Ivul pisze:Taki owaki swenson co miał łańcuchy na tą okazję spawać. Trasę zapasową mam, latem klasa light, ale wystarczy 70 cm śniegu i jest hard. A na wysokie też się piszęSvenson pisze:ostatnio śniegu jest tyle co by w niedziele rekreacyjnie się pokręcić . Pan Ivul miał u siebie rozeznać się w terenach i ich dostępnością , ale jak dziwek mu nie bangla to problematyczne się to stało . Na razie razem z Alpigo rozjeżdżamy nasze podwórko i robi sie ciekawie , więc sądzę ze coś się wykluje .Marek D. pisze:Coś, gdzieś, kiedyś ze Swensonem o zimowych manewrach myśleliście - coś się skliło?
Natomiast Iwól narazie jeździ na prawym siedzeniu

bez grzebania nic nie zrobisz , 1.7i i 1.9D to całkowicie inne konstrukcjewiki_m pisze: Mi chodzi o wersje fabryczne z 1.9D
Nie chodzi mi o przeróbki tylko wyjęcie 1.7i i włożenie 1.9D bez grzebania, spawania itd.
Jeszcze mam pytanie
Czy jednostki 1.7 były tylko na wtrysku czy zdarzały się gaźniki?

Co mieli , tak wsadzali ( nawet nie pytaj jakie sa mixy bo wyjdzie ze nie ma dwuch takich samych dziwek )wiki_m pisze:Jeszcze mam pytanie![]()

A czy to prawda że w rosji nówka kosztuje 5000USD?