Ukradli mi nivę!
Moderator: Albert_N
- escorciarz
- Kontaktowanie:
Re: Ukradli mi nivę!
dopiero dzisiaj znalazłem czas na 4um i
smutno sie robi jak sie czyta
szkoda że tak się to zakończyło ...

smutno sie robi jak sie czyta

szkoda że tak się to zakończyło ...
szkoda...

Niva 1,7 94r - LPG - była ;((
Niva bez rdzy, to nie oryginalna niva.
Kierowca kat: A, B, B+E, C.
Niva bez rdzy, to nie oryginalna niva.
Kierowca kat: A, B, B+E, C.
- Marek D.
-
czekaj - bo mnie umkło
W końcu to twoje truchło na części hienowali czy inne zgliszcza?
a i linki do galerii byś odświeżył - bo Islandia na tych fotkach jakoś tak cieplejszą się zdawała

a i linki do galerii byś odświeżył - bo Islandia na tych fotkach jakoś tak cieplejszą się zdawała

Niestety - aż nadto wyraźnie rozpoznałem części z mojej niwki. Jest już w krainie wiecznego off-roadu.
Co do galerii to fakt, trochę ich przybyło.
Np na FB:
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 1476255030
Na olympusclubie:
http://galeria.olympusclub.pl/index.php?cat=13782
Niestety - sporo jest poblokowanych.
Co do galerii to fakt, trochę ich przybyło.
Np na FB:
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 1476255030
Na olympusclubie:
http://galeria.olympusclub.pl/index.php?cat=13782
Niestety - sporo jest poblokowanych.
Cholera Panowie to ja teraz będę wymyślał swój tajny exlibris na główne podzespoły moich sztrucli . Warto było przeczytać ten post - samopomoc 4x4 zadziałała.
M jak MORTADELA
Trno krótki
Trno krótki
- rus_one
-
- Kontaktowanie:
No pod wrażeniem jestem jak może forum zadziałać... Jakiś czas temu patrola odnaleziono dzięki forum tyle że jeszcze w całości.
Qrna jak kupię jakiś śmietnik to chyba łańcuchem do ściany będę mocował na noc...
Jak miałem tyraczkę to spałem sobie spokojnie w przeświadczeniu że takiego "złoma" nikt nie ruszy...
Qrna jak kupię jakiś śmietnik to chyba łańcuchem do ściany będę mocował na noc...
Jak miałem tyraczkę to spałem sobie spokojnie w przeświadczeniu że takiego "złoma" nikt nie ruszy...
miasto WOODSTOCKu
Disco 200 tdiPlug & przyspawaj & Play
Mitsumaniaki
Disco 200 tdiPlug & przyspawaj & Play
Mitsumaniaki
- piotrek661020
- jestem tu nowy...
Szkoda sprzęta.
Nivki powinny być prawnie chronione,bo przez takie mendy zmniejsza się naturalna populacja.
Jak tak dalej będzie,to coraz mniej egzemplarzy będzie przerzucało ściółkę w naszych pięknych lasach,nie będą robione koleiny na łąkach i torfowiskach,a jak każdy wie-grozi to zachwianiem ekosystemu.
A gdy będąc w lesie na grzybach,przemknie NIVKĄ leśniczy,nam zakręci się łza w oku,a dziadki nasze zapytają-ŁAŁ!!! CO TO BYŁO!!!???.
Nivki powinny być prawnie chronione,bo przez takie mendy zmniejsza się naturalna populacja.

Jak tak dalej będzie,to coraz mniej egzemplarzy będzie przerzucało ściółkę w naszych pięknych lasach,nie będą robione koleiny na łąkach i torfowiskach,a jak każdy wie-grozi to zachwianiem ekosystemu.
A gdy będąc w lesie na grzybach,przemknie NIVKĄ leśniczy,nam zakręci się łza w oku,a dziadki nasze zapytają-ŁAŁ!!! CO TO BYŁO!!!???.

Dostałem wczoraj pismo z policji. Jest trzech, którym prokurator postawi zarzuty. Nie są bezdomni, więc mój prawnik będzie miał co do roboty. Sam na proces nie pójdę, od tego jest prawnik aby gardłował i wynegocjował jak najwyższe odszkodowanie. A potem komornik itp...
icelander pisze:Dostałem wczoraj pismo z policji. Jest trzech, którym prokurator postawi zarzuty. Nie są bezdomni, więc mój prawnik będzie miał co do roboty. Sam na proces nie pójdę, od tego jest prawnik aby gardłował i wynegocjował jak najwyższe odszkodowanie. A potem komornik itp...

niech przynajmniej wiedza ze bezkarni nie pozostana
btw. ostatniej nocy znow zajumali 4x4 w wawie ...
o jeden egzemplarz v8 6.5 niestety mniej

era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
W mojej jest płyta pod wyciągarkę wzięta z tamej. Oczywiście nabyta drogą legalną, zakupiona od właściciela...
A lepkorękiemu towarzystwu nie wolno odpuszczać - pewnie zaraz będą opowieści "to taki dobry chłopak był, a teraz biedny, nie ma z czego oddać, itede"
pzdr
\Seb
A lepkorękiemu towarzystwu nie wolno odpuszczać - pewnie zaraz będą opowieści "to taki dobry chłopak był, a teraz biedny, nie ma z czego oddać, itede"

pzdr
\Seb
Pojutrze oddają mi kawałki z mojej nivy. Piszcie co komu potrzeba "do transplantacji"
Ja bym chciał most przedni
Najlepiej z półośkami nieturkoczącymi 

Parch y60 krótki, Smart ForTwo 451 Brabus 

Musiałbyś chyba 2 wziąć by przełożenia przód-tył się zgadzały.
pzdr
\Seb
pzdr
\Seb
A bo to raz? Jest parę różnych wersji. W nowszych inne niż w starszych...
pzdr
\Seb
pzdr
\Seb
A da się samą obudowę przełożyć? W sensie żebym zostawił swoje "zęby"?
Bo mam obudowę uwaloną.

A półośki może pasują? Frezy i średnice?

Można policzyć przełożenie w moście i porównać.
Jak całość,którą chcesz kupić dobrze działa,to szkoda rozbebeszać.
Jak całość,którą chcesz kupić dobrze działa,to szkoda rozbebeszać.
Też tak sądzę, tylko żeby potem przy zapięciu szpery mi nie zmieniło centralnego dyfra.

no to zależy od tego jak dobrze policzyszkocureq pisze:Też tak sądzę, tylko żeby potem przy zapięciu szpery mi nie zmieniło centralnego dyfra.

Niva 1978 1.6D VW ;]
Potrzebuje silnika do mojego sprzęta bo mam swój ale bez kompresji...miałem remontować kapitanie ale jak od entuzjasty dbającego o sprzęt w dodatku kolegi z forum to pewnie bym się skusił za rozsądną cene.icelander pisze:Pojutrze oddają mi kawałki z mojej nivy. Piszcie co komu potrzeba "do transplantacji"
Po przeczytaniu tego tematu zaczne swoją Ładzianke zamykać na klucz jak jestem gdzieś w mieście.Nigdy drzwi w mieście nie zamykałem bo to są takie same klamki jak w dużym fiacie i otwiera sie je śrubokretem.Myślałem że Nivek nie kradna.Jeszcze pociesza mnie fakt,że mam fabryczny immobilizer.
Na złodzieja nie ma rady. Nie wiem czy doczytałeś, że kolega nie miał akumulatora i zdaje się pojazd nie sprawny...Wzieli na lawete i po robocie.Janusz73 pisze:..pociesza mnie fakt,że mam fabryczny immobilizer.
Przykre to ...Ja bym się chyba zapłakał. Miałem różne samochody ..ale ten na prawde ma dusze. Jego strate przeżył bym jak strate członka rodziny.