Wyciszenie Niviastej
Moderator: Albert_N
nie wiem czy juz mam cos ze sluchem ale mojej nivce daje rade nawet na dluzszych trasach 
choc przyznam ze porzadne glosniki to rzecz nie zbedna jezeli ktos lubi sobie muzyczki posluchac
ja mam 4 i dobrze zagluszam Niviaste hehehe

choc przyznam ze porzadne glosniki to rzecz nie zbedna jezeli ktos lubi sobie muzyczki posluchac

ja mam 4 i dobrze zagluszam Niviaste hehehe
Traktorem 4x4 tez mozna
www.traktoriada.icpnet.pl

-
- Kontaktowanie:
@Bart03 i jak to wygłuszenie po roku eksploatacji? I jeżeli mozesz z tej stony thermaflex wskazać, który konkretnie uzyłeś produkt do wygłuszenia? Jestem właśnie na etapie wyboru materiału (APP, Loktite - te produkty obadałem) a chce konkretnie wygłuszyć mozliwie cała poiwerzchnię. Trudności widzę z podsufitką co by nie odpadła jak się dach nagrzeje 

Złoty Lis w budowie (będzie jednak czarny)
-
- Kontaktowanie:
-
- Kontaktowanie:
-
- Kontaktowanie:
- Sniper
- Kontaktowanie:
Dobra... zakładam w końcu te maty, karimaty polytlenowe czy inne bo mam dość tzw. samochodowych mat wygłuszających
W zeszym roku musiała jakoś najść pod nie woda i już tam została - cholera wie skąd
- niedawno to dopiero odkryłem i teraz bezapelacyjnie tradycyjne maty wyciszeniowe wylatują ustępując miejsca matom politlenowym. O ich efektywności będź jego braku mam zamiar przekonać się osobiście

Ręce precz od GENERAŁA!...

-
-
Dzięki Sniper. Aż takim estetą to nie jestem, ale z ciekawości zapytam jakiegoś tapicera ile by to kosztowało.
Jak by jeszcze posiadacz jakiejś nowej Nivki podpowiedział, czy szmata w tych nowych modelach jest w jednym kawałku, pokrywającym CAŁĄ podłogę? Pytanie związane jest z tym, że w jednej z firm pani twierdziła, że to co mają w sklepie jest na całą podłogę Nivy i kosztuje 190 PLN. A w ciemno nie chcę kupować, coby się potem nie okazało że to od jakiejś innej Łady.
Co do oryginalnego wygłuszenia - wywaliłem resztki oryginalnej wykładziny wełniano-smołowej, zostawiłem tylko te cienkie maty smołowe przylepione do blach. Aż dziw bierze jak mocno się to trzyma.
W chwili obecnej tam gdzie było to wygłuszenie wełniane mam nanoszonego "baranka" na grubo. Zobaczymy jak to się spisze jako wygłuszenie i ocieplenie.
Jak by jeszcze posiadacz jakiejś nowej Nivki podpowiedział, czy szmata w tych nowych modelach jest w jednym kawałku, pokrywającym CAŁĄ podłogę? Pytanie związane jest z tym, że w jednej z firm pani twierdziła, że to co mają w sklepie jest na całą podłogę Nivy i kosztuje 190 PLN. A w ciemno nie chcę kupować, coby się potem nie okazało że to od jakiejś innej Łady.
Co do oryginalnego wygłuszenia - wywaliłem resztki oryginalnej wykładziny wełniano-smołowej, zostawiłem tylko te cienkie maty smołowe przylepione do blach. Aż dziw bierze jak mocno się to trzyma.
W chwili obecnej tam gdzie było to wygłuszenie wełniane mam nanoszonego "baranka" na grubo. Zobaczymy jak to się spisze jako wygłuszenie i ocieplenie.
- Sniper
- Kontaktowanie:
Tylko że baranek jest generalnie do powierzchni zewnętrznej. Tworzy warstwę ochroną przed drobnymi uderzeniami odpowiednie elementy nadwozia i nadaje się do lakierowania. To nie jest zasadniczo środek wygłuszeniowo-wyciszeniowy
Zapiast baranka w tym celu użyć lepiej czegoś takiego http://www.allegro.pl/item115099172_pas ... nowy_.html

- Sniper
- Kontaktowanie:
@Bart - co do tej pianki którą użyłeś i przyniosła dobre rezultaty to czy to było mniejwięcej coś takiego jak tutaj
http://www.allegro.pl/item114179144_mat ... _hit_.html

http://www.allegro.pl/item114179144_mat ... _hit_.html