Wymiana zaworu ogrzewania
Moderator: Albert_N
Wymiana zaworu ogrzewania
Jak zamienić ten zawór na kulowy,jak to wykonać ? Czy warto ?
-
- jestem tu nowy...
Re: Wymiana zaworu ogrzewania
czy warto hmmm ja tam nie wiem ale chyba różnica w cenie zaworów nie duża a jaka potem problematyka z zamykaniem... no chyba ze se pociągniesz wąż z zaworem w pobliże ręki ale podczas jazdy poparzenie murowane.
Jak to zrobić to ci dokładnie nie powiem bo nie wiem do końca jak jest on zamontowany na nagrzewnicy. ale prawdopobnie trzeba odłączyć zawór i na wężu gumowym zamontować kulowy
Jak to zrobić to ci dokładnie nie powiem bo nie wiem do końca jak jest on zamontowany na nagrzewnicy. ale prawdopobnie trzeba odłączyć zawór i na wężu gumowym zamontować kulowy
Stary zawór do wymiany, a o nowych różne opinie.
Jarcun07.O zaworach nagrzewnicy na forum już było.Jaki zawór kulowy?Kup zawór nagrzewnicy do Nivy z wkładem ceramicznym.Jest dużo lepszy niż oryginalny.Wymiana zaworu też nie jest skomplikowana.Wszystko robisz w miejscu,w którym pasażer z boku kierowcy trzyma nogi.
-
- jestem tu nowy...
U mnie poprzedni właściciel zastosował zawór kulowy jako dodatkowy do zamykania na lato jak przypuszczam szczerze mówiąc nie wiem po co skoro oryginał działa haha
Janusz73 pisze:Jarcun07.O zaworach nagrzewnicy na forum już było.Jaki zawór kulowy?Kup zawór nagrzewnicy do Nivy z wkładem ceramicznym.Jest dużo lepszy niż oryginalny.Wymiana zaworu też nie jest skomplikowana.Wszystko robisz w miejscu,w którym pasażer z boku kierowcy trzyma nogi.
No, dużo lepiej wybucha, bardziej spektakularnie

Jak dla mnie wymiana zaworu to paskudny temat.
Sam rok temu założyłem ceramiczny MasterSzajsu i póki co działa.
Sam rok temu założyłem ceramiczny MasterSzajsu i póki co działa.
Górni$.Wymiana zaworu w Nivie to bajka w porównaniu z innymi zachodnimi osobówkami.Nie jest wygodna wymiana,ale za dużo rozbierania nie ma.Ja mam ceramiczny ale nie MasterSzajsu i sprawuje sie bardzo dobrze.Po pierwsze szczelnie zamyka dopływ płynu i w lato nie mam ogrzewania,po drugie jest nawet regulacja przepływu i trzecie,chyba najważniejsze,że po dłuższym okresie,gdy zawór nie jest przestawiany nie zacina sie i nie zaczyna przeciekać jak oryginalny.