Brak masy w tablicy wskażników

wszystko o niwce

Moderator: Albert_N

artus69x
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Brak masy w tablicy wskażników

Post autor: artus69x » śr sie 19, 2015 9:17 am

Witam szukam kabla masowego do wskażników w tablicy . W czasie jazdy na dołkach wskaźniki tj. temperatury, paliwa ,obrotomierza czasami załączają sie lub wyłaczają.Proszę o pomoc w umiejscowieniu kabla masowego. Pozdrawiam

Janusz73

Re: Brak masy w tablicy wskażników

Post autor: Janusz73 » śr sie 19, 2015 7:46 pm

Artus69x masz na myśli Nive 1.7i lub MPi.Masa całego licznika jest pod przerywaczem kierunkowskazów,po wymontowaniu licznika widać go wyżej po prawej stronie.Ale ja nie stawiałbym na brak masy,zobacz co się dzieje po włączeniu świateł.Walczyłem z podobnym problemem który opisałem w temacie pt."1.7MPi dziwna sprawa".U mnie znowu temperatura i poziom paliwa wskazywana była ponad wartośći maksymalne.Sprawdż jeszcze kostki które połączone są z licznikiem.Ogólnie takie usterki które opisujesz są bardzo denerwujące.

artus69x
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: Brak masy w tablicy wskażników

Post autor: artus69x » czw sie 20, 2015 7:03 am

Dziękuje za podpowiedź , sprawdzę masę tam gdzie wskazałeś. Dziś właśnie zauważyłam że podczas odpalania auta zresetowało mi sie radio.Moja Łada to 1,7 MPI . I też lubię jak mam wszystko sprawne w aucie,ale znamy specyfikę tych samochodów zawsze trzeba "grzebać" zawsze coś nie działa :D Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Łada Niva”