Motorek jak sie o niego dba praktycznie bezawaryjny części śmiesznie tanie w razie awarii zarówno używane jak i nowe
- oczywiście w porównaniu do produkcji zachodniej- i jest co tu dużo pisać mniej stresujący w użytkowaniu niż oryginalny 1.7i lub 1,7mpi.
Wyszedłem z łopatologicznego założenia ze te same silniki są pakowane do uaza i naszego honkera czyli aut 4x4 to jakoś po niewielkich przeróbkach powinno to działać.
Rozważanie puki co teoretyczne do momentu odpowiedzi osoby lub osób które podobnie jak ja myślały o takiej przeróbce.
Czytałem forum i jak dotąd chyba nikt nie interesował się taką zmianą , opinie raczej dotyczyły silników 1.9 PSA do max V6 fordowskich

Jestem na etapie znalezienia Nivy w przyzwoitym stanie jeśli chodzi o bude, wiem to będzie trudne PL ale możliwe DE
Po co mi niva?? miałem opla sie posypał na naszych drogach mam citroena xare picasso co roku zmiana zawieszenia i ogólnie zaczynaja się cuda jednym słowem skarbonka na kółkach.
Kilka osób pisało już o kompletnej reaktywacji swojej nivy, już nie długo i ja dołącze do tego grona, mam nadzieje ze kilka osób na forum udzieli mi wsparcia duchowego