!!!!!zgineły mi światła mijania!!!!!

wszystko o niwce

Moderator: Albert_N

Gorbi

!!!!!zgineły mi światła mijania!!!!!

Post autor: Gorbi » ndz sty 02, 2005 12:50 pm

HEJ wszystkim!
oto mój problem:wsiadłem se do nivki odpalam właczam światła i jade , ale koleś mignął mi z na przeciwka, heh,potem drugi i trzeci myśle co jest?? wychodze patrze i nie palą mi się światła chociarz sa właczone....
w garażu wymieniałem żarówki, sprwadzałem bezpieczniki, włacznik świateł i nic. [cenzura] nie dzialają !! kto wie co jest help!!!
rekreacja<Miska>
polowanie<NIVA>

Awatar użytkownika
Bart03

Post autor: Bart03 » ndz sty 02, 2005 1:14 pm

sprawdz przekaznik swiatel mijania czy dochodzi na niego prad wzbudzenia cewki i czy jast podane na niego zasilanie z akumulatora
UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień

Przemek wawa

Post autor: Przemek wawa » ndz sty 02, 2005 2:24 pm

to jak nie zarowki, nie bezpieczniki, to przekaznik moze byc? a gdzie go szukac zatem w nivce?

Bart? pamietam o tym laminacie i budzie do cj na ramie uaza. zdjecia zapodam wkrotce. przepraszam za zwloke.
pozdrawiam,
YJ 4.0

Awatar użytkownika
Bart03

Post autor: Bart03 » ndz sty 02, 2005 4:02 pm

Ok dzieki. Ja juz swoja bude posadzilem na rame i silnik tez siedzi. Auto wyszlo strasznie wysokie. Bedzie grozna maszyna :)2
A przekazniki znajduja sie pod plastikiem w okolicy czasowki wycieraczek. To ten plastik po lewej stronie pod nogami kierowcy w okolicy skrzynki bezpiecznikow.
Acha z tego co wiem to nowe nivki mialy chyba te przekazniki i bezpieczniki pod maska ale nie jestem pewien :)
UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień

Gorbi

Post autor: Gorbi » ndz sty 02, 2005 7:34 pm

heh
fajnie by było żebys BART napisał jak to wogóle wyglada jesli pamietasz
ja jutro zajrze hmm z lewej sa tez jakies bezpieczniki 3 ale nowsze ktoś wie co to ??thx za treściwe odpowiedzi
rekreacja<Miska>
polowanie<NIVA>

Awatar użytkownika
Bart03

Post autor: Bart03 » ndz sty 02, 2005 7:43 pm

Oczywiscie ze pamietam jak to wyglada bo elektryka to moja specjalnosc. To jest takie male czarne plastikowe albo srebrne stalowe pudeleczko o wymiarach 2x2cm. To podeleczko posiada 4 konektorki (takie wystajace blaszki) do ktorych wpina sie wtyczke. Powinny byc dwa- jedno do dlugich swiatel a drugie do mijania. Pomigaj dlugimi swiatlami wtedy bedziesz slyszal ktory przekaznik cyka. Wtedy zlokalizujesz przekaznik swiatel dlugich. Przekaznik swiatel mijania jest prosty wtedy do zlokalizowanie bo to jest wlasnie ten drugi ktory znajduje sie obok tego ktory bedzie cykal podczas migania dlugimi.

Gorbi

Post autor: Gorbi » ndz sty 02, 2005 8:32 pm

heh fajnie jutro sie wezme za to.. dzieki ! Bart ! :wink:
rekreacja<Miska>
polowanie<NIVA>

Gorbi

Post autor: Gorbi » pn sty 03, 2005 8:53 pm

Wstyd mówić ale zawiniły moje imitacje halogenów bo zaśniedział styk od krótkich i i zwęgliło z tej strony kostke....morał że do łady trza żarówki 55/60 a nie 100/80 echh---> ale działaja już 8)
rekreacja<Miska>
polowanie<NIVA>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Łada Niva”