Jaki fotelik z bazą?
Moderator: Albert_N
-
-
- Kontaktowanie:
Jaki fotelik z bazą?
Jaki fotelik z bazą? Pytam, bo jak na razie tylko dla starszego dzieciaka da się bazę przypiąć pasami. Próbowałem przypinać kilka modeli dla maluchów, ale brakowało zawsze kilku/nastu centymetrów. Czy są jakieś przedłużki do pasów i czy można je w ogóle stosować?
Re: Jaki fotelik z bazą?
u mnie młodzież dokąd się dało jeździła tyłem do kierunku jazdy i fotelik miał własne pasy , aczkolwiek je trochę modyfikowałem bo jakoś nie widziałem tej blaszki 3x5cm aby przy udeżeniu nie przeszła przez konstrukcje fotelika więc podkładałem blachę o większej powierzchni , później miała fotelik wykorzystujący pasy auta , takie coś https://www.malypodroznik.pl/?p=1340
lodz4x4.weebly.com
d23 pickup
790-71-74-74
d23 pickup

790-71-74-74
-
-
- Kontaktowanie:
O później się nie martwię, chodzi o te foteliki ustawiane tyłem do kierunku jazdy.
miałem 3 w jednym , fotelik , nosidło i bujaczek , pasy 5 punktowe ale co to było nie pamiętam , a i jeszcze regulacja pochylenia , patrz na jakość wykonania , ja kupiłem dlatego 5punktowy bo dziecko nie wypadnie i jak była starsza by nie mogła sama się odpiąć.
lodz4x4.weebly.com
d23 pickup
790-71-74-74
d23 pickup

790-71-74-74
- goralski
-
- Kontaktowanie:
Fotelik z bazą jest zasadniczo ciężko /upierdliwie przepinalny. Bazy są sensowne ale w isofixie, z pasami to morderga.
Tyłem do kierunku jazdy jest też cięższe w przypadku choroby lokomocyjnej choć oczywiście bezpieczniej...przy uderzeniu czołowym tylko
Jak fotelik musi być często przepinany to polecam Römera,king 2 np -szybko się montuje, dobrze leży na większości fotelach
Dla drugiej córki przykutwilem i kupiłem jakiś polski -zapięcie tego to jakaś rzeźnia, ani szybko ani dobrze
Tyłem do kierunku jazdy jest też cięższe w przypadku choroby lokomocyjnej choć oczywiście bezpieczniej...przy uderzeniu czołowym tylko

Jak fotelik musi być często przepinany to polecam Römera,king 2 np -szybko się montuje, dobrze leży na większości fotelach
Dla drugiej córki przykutwilem i kupiłem jakiś polski -zapięcie tego to jakaś rzeźnia, ani szybko ani dobrze

"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S
-
-
- Kontaktowanie:
Dzięki za pomoc. Wczoraj udało mi się kupić Maxi Cosi CabrioFix + baza na pasy. Zamontowane i szczerze mówiąc trzyma się to całkiem mocno. Wiem że z isofixem byłoby jeszcze sztywniej, no ale takiego wynalazku u mnie nie ma. A w ogóle jest isofix w nowych Nivach?