Oświetlenie wnętrza
Moderator: Albert_N
-
- jestem tu nowy...
Oświetlenie wnętrza
Witam , po kilku mroźnych nocach pojawił się mały a istotny problem . Z braku czasu na chwilę obecną nie mam za dużo czasu na szukanie problemu , więc chciałbym zapytać forumowiczów czy spotkali się z takim problemem . Otóż od około 2 tygodni lampki na słupkach przy otwarciu drzwi kierowcy nie świecą , a po otwarciu drzwi pasażera świecą , ale natychmiast gasną a po zamknięciu a powinny stopniowo się ściemniać . Wyłącznik po stronie kierowcy jest sprawny , ma masę . Po otwarciu prawych czy lewych drzwi w radioodbiorniku podnoszą się bardzo szumy co wskazuje na układ elektroniczny ściemniacza . Tylko pytanie gdzie go szukać . Poważnie uszkodzony może nie być obstawiam zimne luty skoro zakłóca radioodbiorniki wszelakie , a objaw pojawił się jak pisałem wcześniej po kilku mroźnych nocach . Nawet nie wiem jak ten układ wygląda , w ofercie Jacarsu nie mogę znaleźć żeby wiedzieć po zdjęciu czego szukać . Niby idzie się bez tego obejść ale rano wsiadając do auta jest ciemno a pasuje coś widzieć .
Z wiekiem spada zapotrzebowanie na zysk , a rośnie popyt na święty spokój .
Re: Oświetlenie wnętrza
Nie jestem do końca pewny,ale to nie jest to samo urządzenie którym regulujesz moc podśwetlenia zegarów.
-
- jestem tu nowy...
Re: Oświetlenie wnętrza
Problem rozwiązany , winny przetargany kabelek do wyłącznika w słupku .
Z wiekiem spada zapotrzebowanie na zysk , a rośnie popyt na święty spokój .