Moderator: Albert_N
na suzukowej-vitarowskiej feldze mtek z Polgumu w rozmiarze 195 i 205 75/70 R15 nie wymagal podciecia nadkoli. takze spokojnie mozesz o takiej oponie myslec.krzywy_23kraków pisze:Mam okazje kupisć ładne felgi od Vitary dle mają 7 cali mam teraz inne też z Vitary ale 5,5 czy 6 cali . Czy 7 calowe beda pasować? i jakie opony na nie proponujecie
Jak chcesz takie gumy to musisz podniesć nivke do tego podciac nadkola. Pozatym licz sie z tym ze auto duzo straci na mocy. Ja mialem wlasnie zalozone takie gumy (armstrongi 215R15) ale ja nivke dosyc katowalem i poszedlem na calosc. Jak chcesz ja zrobic w syf to mozna sie bawic, ale do codziennej jazdy i ewentualnie do jakis krotkich wypadow w teren to nie polecam takich opon. Lepiej zapodac 215/75R15 i wtedy odpada problem podcinania i podnoszenia. Zreszta przy podniesionej i podcietej ladacznicy tyl troche ocieral jak sie przechodzilo przy pelnym bucie przez wieksze rowy.krzywy_23kraków pisze:Chce założyc 215 R15 pełny profil , wydaje mi sie ze jeszcze poczekam aż polawi sie felga 5,5 lub 6 cali nie bede juz kombinowal z 7 calami
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość