Silnik w NIVIE

wszystko o niwce

Moderator: Albert_N

Dec Tomasz
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Silnik w NIVIE

Post autor: Dec Tomasz » pt kwie 08, 2005 7:24 pm

Witam ponownie.
Nie jestem fachowcem od silników ładowskich dlatego pytam na forum.
Mam już dość ciągłych napraw ślizgacza i napinacza łańcuszka rozrządu. Moim autem pokonuję bardzo ciężkie tereny codziennie i w ciągu 5 lat wymieniałem 2 razy silnik z powodu tegoż rozrządu. Chciałbym zamontować silnik diesla do mojej nivki. Prawdopodobnie będzie to silnik z poloneza 1,9 D, bo słyszałem, że taki pasuje i nie jest strasznie drogi.
Jakie przeróbki należy wykonać aby taki motor zamontować i co ze skrzynią biegów?????

Awatar użytkownika
Sniper
Kontaktowanie:

Re: Silnik w NIVIE

Post autor: Sniper » pt kwie 08, 2005 8:02 pm

Oszczędź tego. :-? Przesiądz się na inne auto 4x4 !!
Skoro załatwiłeś 2 silniki w nivie w ciągu 5 lat to załatwisz i dizlaka.
Poza tym niva nie jest do extremów - bardzo ciężkiego terenu.
Dec Tomasz pisze: Mam już dość ciągłych napraw ślizgacza i napinacza łańcuszka rozrządu.
Trzeba to było zrobić raz ale dobrze... :evil:

P.S. Ja od 8 lat staram się załatwić na cacy mój silnik 1.6 i jakoś mimo wszystko nie chce on skapitulować :)21
Ręce precz od GENERAŁA!...
Obrazek

Awatar użytkownika
Bart03

Post autor: Bart03 » pt kwie 08, 2005 8:51 pm

Tomasz jestes tu nowy wiec zapewne nie wiesz ze jesli masz jakies pytanie to najpierw nalezy poszukac w innych postach. Temat diesla w nivie byl juz kilka razy poruszany.
I tak na przyszlosc: jesli zakladasz nowy post to po pierwsze najpierw sie zastanow czy warto i po drugie jaki on powinien miec tytul (Silnik w NIVIE - silnik w NIVIE)!!
UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień

ODPOWIEDZ

Wróć do „Łada Niva”