nova niva
Moderator: Albert_N
- paranoic_killer
nova niva
Witam! Bardzo potrzebuje informacji na temat takiego wynalazku jak chevrolet niva- niestety wszystkie strony o nim są w języku rosyjskim a ja go niestety nie znam. Interesują mnie dane techniczne, wyposażenie i własności terenowe. Czy w terenie bryka to porównywalnie do GV?? Bede wdzięczny za wszelkie informacje!
Żółw się rusza...
był XJ 2.5 + LPG + 30" MT + 2"
jest JK 3.8 + 33" + snorkel...
mosty przod i tyl to standardowa niva, troche inny reduktor i jak narazie silnik 1,7 ale podobno dostepny takze jest juz 2,0 z GM. Zawieszenie takze nivovskie z tego co widzialem to nie ma tam zadnych wiekszych nowinek technicznych, jedynie chyba dodatkowy stabilizator
UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
- paranoic_killer
Wielkie dzięki za info! Jestem zmuszony sprzedać mojego syfa (uaza) a ojciec chce kupić toto- żeby nie rozwalać sobie lagunki jeżdżąc na wschód i w ramach tego chce się dowiedzieć czy można z tego zrobić coś co by się nadawało do jazdy w terenie. Ojciec będzie korzystał z tego tylko kilka razy w miesiącu, a ja miałbym czym się porozbijać w terenie. Jakby mu zmienić te zderzaki na solidne stalowe i wymienić oponki to chyba nie byłby taki zły.
Żółw się rusza...
- paranoic_killer
No właśnie! Dlatego jakby stary nie patrzył to bym cichcem podmienił
na coś a'la arb- z przodu i z tyłu. Od razu lepiej by było! Ładne mt-ki, bagażnik z halogenami na dach no i można się wypuszczać w teren. A z czasem by się pare rzeczy dołożyło.
No cóż- jeśli to wypali to napewno nie omieszkam opisać tego tworu, oraz spróbować go na różnych imprezach!

Żółw się rusza...
- paranoic_killer
He he he- dzięki! Trzymajcie kciuki! Zaopatrzymy się w niego na ukrainie- przybliżona cena takiego wynalazku to 30 tyś. Mam nadzieje że jakoś przed zimą bedzie już stał u nas przed chatą. No i zaczniemy go delikatnie motać
Musze jeszcze tylko przekonac starszego że solidne zderzaki, mtki, wyciągarka itp są absolutnie niezbędne do poruszania się po drogach
i że porysowany będzie wyglądał dużo lepiej niż śliczny i błyszczący 

Żółw się rusza...
- Sniper
- Kontaktowanie:
http://autorussia.vilabol.uol.com.br/2003/nniva.htm
Niby ok, ale , mnie nie przekonuje
Co klasyk to klasyk
( niesądziłem że kiedyś to napiszę - starość się zbliża
)

Niby ok, ale , mnie nie przekonuje

Co klasyk to klasyk

Ręce precz od GENERAŁA!...

nova
Zapodaj linka do tej strony po rosyjsku to w wolnej chwili przetłumacze. należe jeszcze do tej generacji co sie jeszcze w szkole tego języka uczyła i się nawet nauczyła
Jak chcecie na ukrainie kupować bez znajomości jezyka
Odważni jesteście. Chyba że znacie ukraiński 

Jak chcecie na ukrainie kupować bez znajomości jezyka

Frontera 2,4 zagazowana, Disco II
Alfa Romeo Sprint.
Alfa Romeo Sprint.
no niestety teraz wszystko rabia do d... nawet nivywiciu pisze:TOTOTO TO TO TO.... w tym linku to NOWA NIVA???????![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
jakieś takieś do LANOSA podobne .... mnie sie to w ogóle nie podoba :/
0000000000000000000000000000 uroku
a ten środek ...
KASZANA :/

UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
- Sniper
- Kontaktowanie:
Jakie czasy takie nivy
, generalnie ma się świecić i się świeci
heh, a niektórzy już z nią kombinują http://www.att.su/news/20041008.htm

Ręce precz od GENERAŁA!...

hm, patrząc obiektywnie-subiektywnie, to całkiem ładny SUVik na bulwar, jak ją postawić koło RAV4 i innych nie jest źle, a kasa o wiele niższa, a jak zerknąć pod spód i elementy starej nivy (przynajmniej tak mówili poprzednicy) to własności w teren jakby lepsze od SUVa więc co więcej chcieć? ludziska chcą to dostają co chcą, nawet w Rosji. 

Frontera 2,4 zagazowana, Disco II
Alfa Romeo Sprint.
Alfa Romeo Sprint.
chętnie bym popatrzył jak oni te kamienie wyciągaja z pod nivy jak sie pokaz kończy i ruszyć furą trzebaSniper pisze:Jakie czasy takie nivy, generalnie ma się świecić i się świeci
![]()

nie no to kombinowanie to tak w stylu rusko-ukrainsko-japonskimSniper pisze:Jakie czasy takie nivy, generalnie ma się świecić i się świeci
![]()
a tak w ogole to calkiem calkiem to auto, mysle, ze nie maja sie czego wstydzic
dotychczasowa niva miala super wyglad, ale nie moga tego produkowac w nieskonczonosc, bo malo kto jeszcze chce to kupowac
nowa ujdzie i nalezy sie cieszyc, ze od strony mechanicznej nie jest przekombinowana
Nie przejmuj sie. Ksiezniczki z ch...ja nie zrobisz (Emila).
- paranoic_killer
No cóż- mnie tam szczerze powiedziawszy nie zachwyca jej wygląd, ale biorąc pod uwage mechanike ciesze się że starszy akurat nivke sobie upodobał! Jak teraz będzie w Łucku to pojedzie do salonu sobie nią pojeździć. Zdam relacje w jego imieniu! 

Żółw się rusza...
- paranoic_killer
P.S. Piotrul to ze ja nieznam języka to nie znaczy ze mój starszy nie zna. On biegle po rosyjsku i sporo po ukraińsku szprecha, a mamy przyjaciół Ukraińców którzy mówią i po polsku i po ukraińsku, więc w razie problemów nam pomoga.
Żółw się rusza...
-
-