Średnica tłoczka hamulcowego?
Moderator: Albert_N
Średnica tłoczka hamulcowego?
Mam pytanie do szanownych kolegów. Czy ktoś ma może pod ręką rozebrany zacisk z przodu, interesuje mnie średnica tłoczka?. A może jakiś zamiennik(nerw puszcza od tego, co teraz kupiłem i założyłem).
Myślenie nie boli!
-
-
Mam pytanie odnośnie zacisku hamulca przedniego. W katalogu części zamiennych ten podzespół ma numer 2121-3501180 (2121-3501181 przeciwpołożny). Taki sam numer widnieje u mnie wytłoczony na obudowie. Natomiast Skorpion sprzedaje zacisk o numerze katalogowym 21210-3501178 (21210-3501179 przeciwpołożny), z dopiskiem że jest to wypust firmy FENOX. Czy są one zamienne z tym co mam wtej chwili? Za tą cenę (80 zł) to chyba nie opłaci się rozbierać starego w celu przeszlifowania gładzi, bo i tak ukręciłem odpowietrznik.
FENOX to firma ktora produkuje zamienniki - nawet nie najgorszej jakosci
dlatego numer moze sie roznic.
Glowna zmiana byla bodajze na poczatku lat 80-tych- wtedy przeszli w niwkach z zaciskow jednotloczkowych na trojtloczkowe. Watpie jednak zebys mial jednotloczkowe
bo jesli ktos mial taka nive to juz dawno zgnila 

Glowna zmiana byla bodajze na poczatku lat 80-tych- wtedy przeszli w niwkach z zaciskow jednotloczkowych na trojtloczkowe. Watpie jednak zebys mial jednotloczkowe

UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień