Rozrząd pomocy!!!!

wszystko o niwce

Moderator: Albert_N

fresken
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Rozrząd pomocy!!!!

Post autor: fresken » sob lut 25, 2006 10:58 am

Powiedzcie mi co może być przyczyną ze w mojej ładzinie przejechałem 40 tyś i muszę trzeci raz robić to usrojstwo
Nie mogę dojść dlaczego mi się ścina ślizgacz no i klekocze cały łańcuch napinacz nie napina

Jak byście mieli jakieś sugestie co może być tego przyczyną będę bardzo zobowiązany
pozdrawiam :D
jedyne udane powstanie w polsce to powstanie polmosów

radek_michalski
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: radek_michalski » sob lut 25, 2006 11:11 pm

u mnie tak się działo i to częściej (co 2 do 5 tys) jak mechanior za mocno napinał łańcuch. Może być to też efekt wsaniałej jakości łyżwy napinacza :-))
ex łada niva 1.7 1998

alfacym
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: alfacym » ndz lut 26, 2006 12:08 am

Przerób sobie napinacz na mechaniczny tj rozwierć i nagwintuj wkręć śróbę i nią regukuj napięcie łańcucha. U mnie to zrobił mechanik i mam narazie spokój a przejechałem już ok 40tkm od przeróbki :)2

Awatar użytkownika
Bart03

Post autor: Bart03 » ndz lut 26, 2006 2:18 pm

ja tam z napinaczem nigdy nie mialem problemow- napina sie automatycznie i ma prosta zasade dzialania. Co innego cholerny tlumik drgan lancucha - z tym to wszyscy maja problemy :)3
UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień

ODPOWIEDZ

Wróć do „Łada Niva”