skrzynia biegów-koszty remontu
Moderator: Albert_N
skrzynia biegów-koszty remontu
Czy ktoś ma może przećwiczone ile kosztuje robocizna przy naprawie skrzyni? - objawy wyskakująca 4, prawdobodobnie do wymiany koło zębate , wałek i niewiadomo co jeszcze
- Wojtek
Najpierw spróbuj dokręcić nakrętkę na wałku zdawczym, tą która mocuje trójkątny zabierak do gumowego przegubu między skrzynią biegów i reduktorem. Może pomóc, a inwestujesz tylko czas i trochę roboty. Ja na to uszkodzenie wymieniłem całą skrzynię na drugą - za naukę się płaci...
Generalnie: NISSAN
..jeszcze tylko parę wiosen, jeszcze parę przygód z losem..
..jeszcze tylko parę wiosen, jeszcze parę przygód z losem..
-
Mialem podobny problem w czerwcu. To podam szczegoly i kalkulacje cenowe naprawy. Wypadala mi piatka, pozniej i trzeci i czwarty bieg. Zostalo wymienione sprzeglo i olej w skrzyni, piaty bieg plus pochodne. Calosc kosztowala mnie odpowiednio za czesci do piatego biegu plus pochodne - 260 zl, tarcza sprzegla -80 zl, olej - 12 zl. Robocizna - 420 zl. Z tym, ze robocizna obejmowala dodatkowo koszty sprawdzenia auta drobnych napraw "przy okazji".
pozdrawiam,
YJ 4.0
YJ 4.0
-
-
Napisalem o tej przedziwnej korelacji poprzednio, zapewne nadzwyczaj przewrotnie, bowiem moja skrzynia ma dopiero przejechanych 19.000 km. Ale gdy bedzie miala 190.000 km, to napewno nie bede sie bawil w wymiane biegow, ale zamienie na nowa.skrzynie, czy starą, czy zepsutą to można poprostu wyrzucić i już.
pozdrawiam,
YJ 4.0
YJ 4.0