pozdrawiam.
Moderator: Albert_N
Chcesz zabic gosciaPrzemek wawa pisze: Po pierwsze, przejedz sie kupowanym autem po asfalcie na predkosciach granicznych, czyli maksymalnych. I sluchaj uchem, co sie dzieje w aucie. ...
Nie chce. A mam ci przypomniec jak ja kupowalem Nive od ....Chcesz zabic goscia .
Predkosci graniczne, to sa. ... predkosci graniczne i zaleza od wieku auta oraz jego stanu technicznego. Dla jednych to jest "stowa", dla innych 80 albo 120 (km/h) dla Nivy. I tak niesprawnosc ukladu jezdnego i podwoziowego mozna jedynie odkryc w czasie jazdy po czarnym, sprawnosc dzialania/wspoldzialania mostow, mechanizmu roznicowego etc. ..., mozna "poczuc" jedynie w czasie jazdy terenowej. Ja bym obecnie kupujac Nive, zachowal w pamieci rady wszelakie oraz "przezylowalbym" auto maksymalnie podczas jazdy na out off road i na off road ... Ze juz nie wspomne o swoich luzach w kierownicy, ktore to "badali" specjalisci wszelacy, twierdzac, ze "TAK ma byc, bo to taki model ... "Nowo kupiona uzywana Nivke za 10 tys zl nalezy rozpedzac bardzo delikatnie, sluchajac co dzieje sie w silniku, mechanizmie roznicowym (nalezy zwracac uwage na jego drgania - moga nasilac sie przy ok 80 km/h, nieustawiona skrzynia redukcyjna moze nawet wyrwac podloge!!!), sposob zachowania sie na szosie (czy jest stabilna i czy nie dochodza zadne dziwne dzwieki z zawieszenia przedniego przy jezdzie na wprost i na zakretach). Ogolnie nie polecam rozpedzania pow 100 km/h przy niesprawdzonym przednim zawieszeniu, ukladzie kierowniczym (dosyc delikatny) i przednim moscie.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość