wykrzyz
Moderator: Albert_N
wykrzyz
czesc. Kupilem ostatnio nivke i jestem z nie b. zadowolony,ale dlaczego przy probie zbadania wykrzyzu z lewej strony tyl nivki tak mocno usiadl (prawa strona), ze az kolo dotknelo nadkola. Bardzo to przeszkadza w jezdzie w terenie. Wymienilem z tylu amory i sprezyny, samochod jest sztywniejszy ale tyl dalej haczy - jak rozwiazac ten problem, czy jest jakas szansa aby tak sie nie dzialo. Z gory dziekuje, narka.[/img]
-
Ja miałem 195/15 (tzw pełny wymiar - 80 ) na felach od Vitary tylko że szosowe Brigestony i nic mi nie obcierało ( i to było jeszcze przed liftem).
Problem może też tkwic w silenblokach drążków tylnego mostu. Miałem z tym dużo problemów (ruska jakość ) i wymienilem je na wkladki poliuretanowe ( chyba tak się to nazywa) i wszystkie problemy się skonczyły. Robi to facet z gdąńska na zamówienie( mam gdzies na niego namiar) 9 pln za sztuke. Warto sie szarpnąć..
Pozdrawiam ATON
Problem może też tkwic w silenblokach drążków tylnego mostu. Miałem z tym dużo problemów (ruska jakość ) i wymienilem je na wkladki poliuretanowe ( chyba tak się to nazywa) i wszystkie problemy się skonczyły. Robi to facet z gdąńska na zamówienie( mam gdzies na niego namiar) 9 pln za sztuke. Warto sie szarpnąć..

Pozdrawiam ATON
Nivką też można
Myśle że tak, ale lba nie dam sobie uciąć bo u mnie byl problem trochę inny. Mi się kręcił most wzdluz swojej osi co z kolei prowadziło do wyginania a co za tym idzie do blokowania spiral z karoserią. Po wymianie problem się skończyl, a i auto lepiej się teraz prowadzi, czyli cos jest na rzeczy
Namiary: www.drm4x4.z.pl Pozdrawiam ATON

Namiary: www.drm4x4.z.pl Pozdrawiam ATON
Nivką też można
Dzięki. A tak wogóle to też zauważyłem że mi sie most przekręca jak dam po garach. 
PS. Przejrzałem stronkę i w ofercie Nivki nieznalazłem
.
Ale skoro Tobie już robili to chyba wymiary będą mieć co?
Te 9 zł za sztukę to dotyczy gum drążków reakcyjnych (?) tylnego mostu tak? A przypadkiem w przednich wachaczach niezmieniałeś? Bo jak sobie poczytałem to mnie nęci

PS. Przejrzałem stronkę i w ofercie Nivki nieznalazłem

Ale skoro Tobie już robili to chyba wymiary będą mieć co?
Te 9 zł za sztukę to dotyczy gum drążków reakcyjnych (?) tylnego mostu tak? A przypadkiem w przednich wachaczach niezmieniałeś? Bo jak sobie poczytałem to mnie nęci

Juz kiedys gdzies to pisalem: rozmiar opony to jedno a rzeczywista wysokosc to inna rzecz. Opony o tym samym wymiarze np 195/70 R15 ale innego producenta moga miec rozna wysokosc. Jesli ktos chce sobie porownac rozne opony to na www.offroadreifen.com przy kazdym typie opony jest podany jej obwod i wysokosc. Dlatego u jednego haczyFilip pisze:zapomnialem - opony to 195/70/15

Pozdrawiam