Jak sie dobrac do klaksonu?
Moderator: Albert_N
Jak sie dobrac do klaksonu?
Denerwuje mnie cichy klakosn w niwce. Zauwazylem zreszta ostatnio na spotkaniu, ze inne terenowki, ktore tam byly (m.in. samurai, wrangler), tez sa ciche. Chcialem wymienic swoj klakson na cos typu horn (ma ktos cos takiego?). I pytanie: jak sie dobrac do tej syrenki? Link do zdjec mojej niwiasty znajdziecie w stopce.
Moja NIVA
- silverstone
-
tak, tak, widac. ale dochodzi sie do niej od atrapy czy odkrecajac chlodnice?? jesli od atrapy to co zrobic z wycieraczkami reflektorow?
Moja NIVA
- Sniper
- Kontaktowanie:
Z tego co pamiętam aby wyregulować ton orginalnych klaksonów nic nie trzeba demontować - poprostu klucz się zmieści (bo tym się to robi). A jeśli to nie wystarczy i chcesz nowe w orginalne miejśca to też atrapy ściągać nie musisz - a wycieraczki na lampy mają plastikową zasłonkę pod nią bodajże nakrętkę mocującą na trzpień silniczka. Co do innych sygnałów to ja mam dodatkowo fanfarki kilku tonowe ale do tego potrzebne jest osobne miejsce na mocowanie kompresora oraz osobna instalacja.
Ręce precz od GENERAŁA!...