Amortyzatory do Nivy
Moderator: Albert_N
Amortyzatory do Nivy
Kiedys byl podobny temat, ale go wcielo. Napiszcie na jakich amorkach jezdzicie. Po dlugich szukaniach zalozylem u siebie z tylu Monroe 4x4 (mam z tylu miekkie sprezynki, wiec gazowki troche je usztywnily), na razie jestem z nich zadowolony. Natomiast po podniesieniu przodu oryginalne amorki sa zbyt krotkie i wydaje mi sie, ze maja za maly skok. Moze ktos ma pomysl, co mozna zalozyc i nie wydac na to fortuny - wystarcza olejowki - Zuk, Tarpan a moze cos innego?
NIVA 1990@boreg
-
Jezeli jednakze nie zwykle olejowki (zalozmy ...
, to chlopaki z http://www.wyprawa4x4.pl/ mieliby cos dla Ciebie. O innych amortyzatorach, to juz nie pisze, bo sam wiesz najlepiej. ...

pozdrawiam,
YJ 4.0
YJ 4.0
znalazlem takie zestawienie dlugosci roznych amorow nie pamietam tylko od czego to mierzylem
zamkniety otwarty
niva przod 215 320
polonez truck tyl 330 552
tarpan przod 380 635
tarpan tyl 340 545
niva tyl 310 490
zuk tyl 340 550
amory z poloneza maja takie same mocowania jak przednie w nivie tylko sa dluzsze
zamkniety otwarty
niva przod 215 320
polonez truck tyl 330 552
tarpan przod 380 635
tarpan tyl 340 545
niva tyl 310 490
zuk tyl 340 550
amory z poloneza maja takie same mocowania jak przednie w nivie tylko sa dluzsze
pozdrawiam
michal
u 404
michal
u 404
Poniewaz ostatni wypad w Gory Sowie (troche mozna poczytac na naszej stronie klubowej www.yellowdream.pl) troche mi zweryfikowal niwke to przy okazji wymiany drazkow prowadzacych tylny most, ktore nie wytrzymaly proby czasu, wymienilem tez tylne amortyzatory na nowe (standardowe producent Delphi/Krosno). "Zszokowala" mnie tylko cena 55PLN za sztuke. Takie auto to mozna naprawiac