Spotkania, wyjazdy terenowe Nivek. ...

wszystko o niwce

Moderator: Albert_N

Przemek wawa

Spotkania, wyjazdy terenowe Nivek. ...

Post autor: Przemek wawa » czw paź 16, 2003 11:16 am

Moze bysmy zorganizowali jakies wspolne spotkanie Niv i wyjazd w teren?

Co do spotkan w Wawie, to sa organizowane w czwartki wieczorem w knajpie przy Agrykolii i pare osob zawsze jest.

Co do wyjazdow, to najblizszy planowany jest "wjazd" na Turbacz przy Nowym Targu i beda tez dwie Nivy z Katowic i Sosnowca.

Co o tym sadzicie?
pozdrawiam,
YJ 4.0

Awatar użytkownika
wl

Kontaktowanie:

Post autor: wl » czw paź 16, 2003 3:59 pm

No i na "Saharze" teraz w weekend bede ja i chyba jeszcze jedna nivka.
Zapraszam
8)

Awatar użytkownika
ATON

Post autor: ATON » czw paź 16, 2003 10:16 pm

Witam Nivolubów :)6
Z chęcią przyłącze sie do tego wyjazdu na Turbacz jak i również na tą sahare ( nie wiem czy się dobrze domyślam ,ale chodzi o "pustynie błędowską" :)5 :lol: ) Proszę o kontakt i o ewentualne terminy.
Pozdrawiam ATON
Nivką też można

Awatar użytkownika
wl

Kontaktowanie:

Post autor: wl » pt paź 17, 2003 5:39 am

Chodzi o impreze z kalendarium Sahara 1 z kalendarium imprez w Lubsku.

Przemek wawa

Post autor: Przemek wawa » pt paź 17, 2003 12:46 pm

Co do "wjazdu" na Turbacz, to jest tak.

Wstepnie zostal ustalony termin na 24-26 pazdziernika, czyli piatek-niedziela. Z tym, ze pare osob reprezentujacych inne marki aut, ktore jeszcze chcialyby zauczestniczyc, nie beda mogly w tym terminie pojechac (powody rozne). Ponadto jest rozgrywany Wertep 24 pazdziernika w okolicach Wawy, na ktory ja chetnie bym sie zaudal jako czujny widz i obserwator :).

Dlatego jest pytanie, czy jedziemy jednak tak jak zostalo ustalone na piatek 24 pazdziernika, czy wyjazd i "wjazd" odkladamy na pierwszy termin po 7-9 listopada (MW), czyli 14 listopada?

Prosze o komentarze i uwagi.

Co do Pustyni Bledowskiej, to jezeli pojedzie na "Turbacz" Andrzej (AndrejS), a Pustynia Bledowska daleko przeciez nie jest . ..., to nie znam lepszego drivera i przewodnika po niej.
pozdrawiam,
YJ 4.0

Awatar użytkownika
Damian21214
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: Damian21214 » pt paź 17, 2003 6:16 pm

ATON pisze:Witam Nivolubów :)6
Z chęcią przyłącze sie do tego wyjazdu na Turbacz jak i również na tą sahare ( nie wiem czy się dobrze domyślam ,ale chodzi o "pustynie błędowską" :)5 :lol: ) Proszę o kontakt i o ewentualne terminy.
Pozdrawiam ATON
Chyba nie chodzilo o Pustynie Bledowska ;)... Ale na Pustynie to ja "zawsze" moge, tylko kwestia synchronizacji terminu i miejsca "startu", a moze AndrejS przylaczylby sie, bo okolice chyba zna lepiej niz swoje mieszkanie... Chyba kolega Lemur moglby tez troche w tym temacie ;), tak sadze...

Pozdrawiam
Damian
Damian Langer
ANAKONDA 4x4
VOLVO TGB11, Pontiac Fiero Formula
MOTOLANGER

Awatar użytkownika
ATON

Post autor: ATON » pt paź 17, 2003 9:41 pm

Dzięki za oświecenie mojej skromnej osoby :wink:
Jeżeli chodzi o Turbacz to termin 24-26 X bardzo mi odpowiada, natomiast terminy listopadowe raczej nie wchodzą w grę, bo moja Niviasta będzie u blacharza na "face-liftingu" :P bo jak teraz mam większe koła to co głowe wystawie przez okno to moja twarz ma bezpłatne kąpiele błotne co mnie trochę wnerwia :evil: ( i obawiam się że policje też ), a potem jak wiadomo będzie konserwacja , więc myślę że tak do połowy listopada Niiastą bądę miał unieruchomioną. :-?
A wracając do wyprawy na Turbacz, to mogę zaproponować i pokazac wam ładną trase przez najwyższy szczyt beskidu wyspowego tj. Mogielice, co jest po drodze na Turbacz i całkiem nie daleko. Znam też ładną droge na Turbacz przez Stare Wierchy. Zresztą ponawiam zaproszenie dla Nivolubów ( i nie tylko ) na spotkanie w Beskidzie Wyspowym. (start z Łapanowa)
Natomiast w kwestii pustyni B. to chętni skorzystam z ofery przewodnictwa, pozostaje w takim razie kwestia terminu, a w świetle tego co pisałem wcześniej to pozostaje nam tylko termin z końcem Listopada ( o ile nas śnieg nie zasypie :lol: ) może się trafi jakiś bezdeszczowy weekend. Pozdrawiam ATON
Uświadomcie mnie jeszcze gdzie to Lubsko ( nie ma takiej imprezy w kalendarium w OFF-ROADZIE)
Nivką też można

Przemek wawa

Post autor: Przemek wawa » czw paź 23, 2003 10:55 am

Nie pojade na Turbacz ani na niego nie wjade w ten weekend. Dzisiaj dopiero wracam do pionu, po ataku "korzonkowym" :lol: sprzed paru dni, a nie jest to jeszcze pozycja przy ktorej moglbym trzymac "kierownik" ... :)3
pozdrawiam,
YJ 4.0

boreg

Kontaktowanie:

Post autor: boreg » czw paź 23, 2003 4:12 pm

Ja dopiero jutro odbiore Nivke. W niedziele umowilem sie z Jackiem na maly wypad. Jak Przemku dojdziesz do siebie to daj znac, cos sprobujemy zorganizowac...
NIVA 1990@boreg

Awatar użytkownika
ATON

Post autor: ATON » czw paź 23, 2003 11:13 pm

Szkoda że nici z tego wyjazdu, bo mogło byc troszke extremalnie ( np błoto ze śniegiem na podjazdach :D ). Mimo to jeśli się kiedyś będziecie wybierać w te moje okolice to chętnie sie do Was przyłącze. Jest nadzieja że moja Niviasta będzie juz po " face-liftingach " i innych konserwacjach :wink: . Pozdrawiam ATON
PS życzenia powrotu do zdrowia ( pierwotnej ruchomości w okolicy lędźwiowej ) dla Przemka :)2 ( podobno nic tak dobrze nie robi na korzonki jak porządne wytrzęsienie kręgoslupa po dziurach w Niviastej :)6 :wink:
Nivką też można

Przemek wawa

Post autor: Przemek wawa » pt paź 24, 2003 12:03 pm

podobno nic tak dobrze nie robi na korzonki jak porządne wytrzęsienie kręgoslupa po dziurach w Niviastej
Z pewna doza niesmialosci postaram sie wyprobowac :wink: .
Aton? Jak bedzie planowany nowy wyjazd czy na Turbacz czy na Pustynie, to Cie zawiadomimy. Bo Twoj Beskid Wyspowy pobudzil moja wyobraznie.
A przy okazji, czy ktos sie wybiera na MW na 8 listopada? Ja nawet nie wiem, jak ma to wygladac w tym roku, oprocz tego, ze w Braniewie.

Borgu? Bede w sobote w serwisie w Zielonce (o 11-tej), bo mi padla pompa wodna w ostatni weekend i musze ja wymienic. Co do niedzieli, to pomysle. A gdzie chcecie sie turlac?
pozdrawiam,
YJ 4.0

boreg

Kontaktowanie:

Post autor: boreg » pt paź 24, 2003 1:45 pm

Rano w sobote mnie nie bedzie. Ale jesli bedziesz z Martynka, to mozecie wpasc na kawe do Kasi. A w niedziele to tradycyjnie Beniaminow i okolice... ...tradycyjnie na testowanie nowej koncepcji zawieszenia.
Pozdrawiam i zapraszam chetnych na niedziele
NIVA 1990@boreg

Awatar użytkownika
kacper97
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: kacper97 » pt paź 24, 2003 10:02 pm

boreg pisze:Rano w sobote mnie nie bedzie. Ale jesli bedziesz z Martynka, to mozecie wpasc na kawe do Kasi. (...)
A jak będzie sam to już odwiedzić Kasi nie może ?? :) zazdrośniku :P
Pozdrawiam
Paweł / kacper97 / Warszawa
NIVA '88 Była
Discovery '93 2.0MPI Był
Vitara '97 2.0 Jest

Przemek wawa

Post autor: Przemek wawa » sob paź 25, 2003 6:48 am

A jak będzie sam to już odwiedzić Kasi nie może ??
Wlasnie. ... :evil: Ale Boreg napisal, ze nie ... :)20
pozdrawiam,
YJ 4.0

boreg

Kontaktowanie:

Post autor: boreg » pn paź 27, 2003 10:18 am

No i nie skorzystales z okazji :wink: . A w niedziele bylismy na Beniaminowie i bylo ok. Zawieszenie zostalo pozytywnie zwryfikowane, musze tylko jeszcze zrobic zbieznosc i mozna szalec. Jacek zweryfikowal swoja nowa tasme pomagajac mi zjechac z gorki :oops: . Fajnie bylo!
NIVA 1990@boreg

Przemek wawa

Post autor: Przemek wawa » pn paź 27, 2003 10:28 am

No nie pojechalem. :oops: Wszelkie ruchy boczno-korpusowe robie jeszcze na 50 %, a z Wami to nigdy przeciez nie wiadomo ... :roll: . Ale wybralismy sie na Ciszyce na spacer i widzialem chlopakow z TClub w akcji (uaz, gazik, gaz, i suzuka). I odechcialo mi sie off-a, bo pomyslalem sobie, ze tak jak ja jezdze, to p o p i e r d ó ł ka jestem ... :)20
pozdrawiam,
YJ 4.0

boreg

Kontaktowanie:

Post autor: boreg » pn paź 27, 2003 12:21 pm

Jakbys mnie zobaczyl na zjezdzie na beniaminowie, jak zjezdzalem ze skreconymi kolami to bys boki zrywal :D :D :D .. Ale to dopiero przedszkole. Trzeba sie jeszcze dlugo uczyc.
I nie wyjezdzam w teren, dopoki nie kupie porzadnych tasm :)3 .
NIVA 1990@boreg

Przemek wawa

Post autor: Przemek wawa » pn paź 27, 2003 12:56 pm

Jakbys mnie zobaczyl na zjezdzie na beniaminowie, jak zjezdzalem ze skreconymi kolami to bys boki zrywal ..
Jak bym tam byl, to bys tak nie zjezdzal ... 8) :)6
pozdrawiam,
YJ 4.0

boreg

Kontaktowanie:

Post autor: boreg » pn paź 27, 2003 1:05 pm

Jakbym nie zjezdzal, tobym sie nie nauczyl, ze na zjezdzie, przewaznie juz nie da sie wyprostowac kol i trzeba o tym pomyslec przed zjazdem :wink: . A poza tym zweryfikowalismy tasmy Jacka. Byly takie nowe, jeszcze nie pobrudzone :wink: . Teraz wiemy, ze dzialaja :D . A wczoraj jezdzilo nam sie swietnie, Jacek nawet wjechal po piasku pod gorke, dla mnie niestety dopoki nie zmienie opon wjazd konczyl sie w jakiejs 3/4 wysokosci :evil: . Ale na reszte tras to nawet blokady nie wlaczalem ...
NIVA 1990@boreg

Przemek wawa

Post autor: Przemek wawa » pn paź 27, 2003 2:10 pm

Jakbym nie zjezdzal, tobym sie nie nauczyl, ze na zjezdzie, przewaznie juz nie da sie wyprostowac kol i trzeba o tym pomyslec przed zjazdem .
A gdyby tam bylo bloto albo liscie jesienne i nie byloby piasku, to bys nie zaklinowal sie "gruntowo" w piasku, i bys sobie zjezdzal i zjezdzal i to nawet do upadlego ... :o 8) . Dlatego tez widze, ze mimo niedyspozycji fizycznej, powinien byl byc ... :)20 i czuwac :)6
dla mnie niestety dopoki nie zmienie opon wjazd konczyl sie w jakiejs 3/4 wysokosci .
dlatego zawsze mowilem, ze powinienies sie juz dawno pozbyc swoich pogrobowcow wulkanizacyjnych ... :)21
Ale na reszte tras to nawet blokady nie wlaczalem ...
no bo i po co ? ... chyba, ze chcialbys przyszpanowac, ze dziala ... :wink:
pozdrawiam,
YJ 4.0

Awatar użytkownika
Mario
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Mario » wt paź 28, 2003 3:07 pm

boreg pisze: A w niedziele bylismy na Beniaminowie i bylo ok. Zawieszenie zostalo pozytywnie zwryfikowane, musze tylko jeszcze zrobic zbieznosc i mozna szalec. Jacek zweryfikowal swoja nowa tasme pomagajac mi zjechac z gorki :oops: . Fajnie bylo!
Następnym zrazem zróbcie może mały brzdęk telefoniczny, bo niektórzy zaglądają niekiedy na Forum (mówię o tym na
Motonews, bo tutaj, to jeszcze rzadziej...) ostatni raz w piątek, żyjąc w przekonaniu, że jeśli w piątek się coś nie urodziło, to w czasie łykendu poczęcie też nie nastąpi. :oops: Moja wina, wiem. Nie czytam, nie jeżdżę... Cóż...
Ale... chociaż... malutki, tyciutki... "esemesik" :-) Byłbym dźwięczny.

boreg

Kontaktowanie:

Post autor: boreg » wt paź 28, 2003 3:15 pm

To wypowiedz sie Mario, czy pasuje ci bardziej 15 czy 16 XI - i zanotuj termin w organizerze. I nie wykrecaj sie kotem :wink: , ze zona ci nie pozwala. I jezeli masz z kims kontakt, to zabierz ze soba (np. Kacpra97 na linie :D )
I jak bedzie pogoda to luk tez mozesz ze soba wziac...
NIVA 1990@boreg

Awatar użytkownika
Mario
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Mario » wt paź 28, 2003 5:49 pm

Bardziej 16 XI.
Kacperka moge zabrać do tzw. przedziału pasażerskiego w kabinie (jesli jeszcze nie będzie miał swojej SuperNiwki zrobionej i będzie miał chęć). Jak będzie grzeczny i obieca, że nie wjedzie w drzewo, to mogę mu nawet pozwolic zasiąść za sterami 8)

Pożdrówka,
Boża Krówka

Awatar użytkownika
kacper97
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: kacper97 » wt paź 28, 2003 9:03 pm

Drzewo zaliczyłem więc spoko ...drugi raz nie trafie ;)
Niva już na chodzie ...no prawie bo musze jeszcze powalczyć z ustawieniami ...
Postaram się być gotowy na wypadzik 16 XI :)

Przemku jakie sa plany wyjazdowe na miesiąc listopad ??:) może sie wybiore jako widz lub uczestnik :D ... to zależy czy zakupie oponki :D
Pozdrawiam
Paweł / kacper97 / Warszawa
NIVA '88 Była
Discovery '93 2.0MPI Był
Vitara '97 2.0 Jest

Przemek wawa

Post autor: Przemek wawa » śr paź 29, 2003 12:37 pm

Przemku jakie sa plany wyjazdowe na miesiąc listopad ?? może sie wybiore jako widz lub uczestnik
Jednak pojade na MW na 8 listopada.
Borgu? Pozyczylbys mi swoja zabawke-tirfora :)21 celem polepszenia stanu ducha na wyjazd?
Potrzebne mi bylyby tez dluzsze/glebsze progi boczne ... :). I wiem, kto takie ma ... :wink: . Swoje zostawilbym na czas uzyczenia.
Tasmy bede mial, moze od P.F. uda mi sie pozyczyc tez tirfora profesjonalnego, to wtedy nie klopotalbym.
Co do 15-16, to jednak moze nie jezdzcie na Beniaminow, o ile wolno mi cos jeszcze zasugerowac, prawdziwy mud & fun jest obecnie na Ciszycy. ... :), a i dobrych driver-ów mozna zobaczyc w akcji bezposredniej.
pozdrawiam,
YJ 4.0

ODPOWIEDZ

Wróć do „Łada Niva”