Spotkania, wyjazdy terenowe Nivek. ...
Moderator: Albert_N
-
Spotkania, wyjazdy terenowe Nivek. ...
Moze bysmy zorganizowali jakies wspolne spotkanie Niv i wyjazd w teren?
Co do spotkan w Wawie, to sa organizowane w czwartki wieczorem w knajpie przy Agrykolii i pare osob zawsze jest.
Co do wyjazdow, to najblizszy planowany jest "wjazd" na Turbacz przy Nowym Targu i beda tez dwie Nivy z Katowic i Sosnowca.
Co o tym sadzicie?
Co do spotkan w Wawie, to sa organizowane w czwartki wieczorem w knajpie przy Agrykolii i pare osob zawsze jest.
Co do wyjazdow, to najblizszy planowany jest "wjazd" na Turbacz przy Nowym Targu i beda tez dwie Nivy z Katowic i Sosnowca.
Co o tym sadzicie?
pozdrawiam,
YJ 4.0
YJ 4.0
-
Co do "wjazdu" na Turbacz, to jest tak.
Wstepnie zostal ustalony termin na 24-26 pazdziernika, czyli piatek-niedziela. Z tym, ze pare osob reprezentujacych inne marki aut, ktore jeszcze chcialyby zauczestniczyc, nie beda mogly w tym terminie pojechac (powody rozne). Ponadto jest rozgrywany Wertep 24 pazdziernika w okolicach Wawy, na ktory ja chetnie bym sie zaudal jako czujny widz i obserwator
.
Dlatego jest pytanie, czy jedziemy jednak tak jak zostalo ustalone na piatek 24 pazdziernika, czy wyjazd i "wjazd" odkladamy na pierwszy termin po 7-9 listopada (MW), czyli 14 listopada?
Prosze o komentarze i uwagi.
Co do Pustyni Bledowskiej, to jezeli pojedzie na "Turbacz" Andrzej (AndrejS), a Pustynia Bledowska daleko przeciez nie jest . ..., to nie znam lepszego drivera i przewodnika po niej.
Wstepnie zostal ustalony termin na 24-26 pazdziernika, czyli piatek-niedziela. Z tym, ze pare osob reprezentujacych inne marki aut, ktore jeszcze chcialyby zauczestniczyc, nie beda mogly w tym terminie pojechac (powody rozne). Ponadto jest rozgrywany Wertep 24 pazdziernika w okolicach Wawy, na ktory ja chetnie bym sie zaudal jako czujny widz i obserwator

Dlatego jest pytanie, czy jedziemy jednak tak jak zostalo ustalone na piatek 24 pazdziernika, czy wyjazd i "wjazd" odkladamy na pierwszy termin po 7-9 listopada (MW), czyli 14 listopada?
Prosze o komentarze i uwagi.
Co do Pustyni Bledowskiej, to jezeli pojedzie na "Turbacz" Andrzej (AndrejS), a Pustynia Bledowska daleko przeciez nie jest . ..., to nie znam lepszego drivera i przewodnika po niej.
pozdrawiam,
YJ 4.0
YJ 4.0
- Damian21214
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Chyba nie chodzilo o Pustynie BledowskaATON pisze:Witam Nivolubów6
Z chęcią przyłącze sie do tego wyjazdu na Turbacz jak i również na tą sahare ( nie wiem czy się dobrze domyślam ,ale chodzi o "pustynie błędowską"5
) Proszę o kontakt i o ewentualne terminy.
Pozdrawiam ATON

Pozdrawiam
Damian
Dzięki za oświecenie mojej skromnej osoby
Jeżeli chodzi o Turbacz to termin 24-26 X bardzo mi odpowiada, natomiast terminy listopadowe raczej nie wchodzą w grę, bo moja Niviasta będzie u blacharza na "face-liftingu"
bo jak teraz mam większe koła to co głowe wystawie przez okno to moja twarz ma bezpłatne kąpiele błotne co mnie trochę wnerwia
( i obawiam się że policje też ), a potem jak wiadomo będzie konserwacja , więc myślę że tak do połowy listopada Niiastą bądę miał unieruchomioną.
A wracając do wyprawy na Turbacz, to mogę zaproponować i pokazac wam ładną trase przez najwyższy szczyt beskidu wyspowego tj. Mogielice, co jest po drodze na Turbacz i całkiem nie daleko. Znam też ładną droge na Turbacz przez Stare Wierchy. Zresztą ponawiam zaproszenie dla Nivolubów ( i nie tylko ) na spotkanie w Beskidzie Wyspowym. (start z Łapanowa)
Natomiast w kwestii pustyni B. to chętni skorzystam z ofery przewodnictwa, pozostaje w takim razie kwestia terminu, a w świetle tego co pisałem wcześniej to pozostaje nam tylko termin z końcem Listopada ( o ile nas śnieg nie zasypie
) może się trafi jakiś bezdeszczowy weekend. Pozdrawiam ATON
Uświadomcie mnie jeszcze gdzie to Lubsko ( nie ma takiej imprezy w kalendarium w OFF-ROADZIE)

Jeżeli chodzi o Turbacz to termin 24-26 X bardzo mi odpowiada, natomiast terminy listopadowe raczej nie wchodzą w grę, bo moja Niviasta będzie u blacharza na "face-liftingu"

A wracając do wyprawy na Turbacz, to mogę zaproponować i pokazac wam ładną trase przez najwyższy szczyt beskidu wyspowego tj. Mogielice, co jest po drodze na Turbacz i całkiem nie daleko. Znam też ładną droge na Turbacz przez Stare Wierchy. Zresztą ponawiam zaproszenie dla Nivolubów ( i nie tylko ) na spotkanie w Beskidzie Wyspowym. (start z Łapanowa)
Natomiast w kwestii pustyni B. to chętni skorzystam z ofery przewodnictwa, pozostaje w takim razie kwestia terminu, a w świetle tego co pisałem wcześniej to pozostaje nam tylko termin z końcem Listopada ( o ile nas śnieg nie zasypie

Uświadomcie mnie jeszcze gdzie to Lubsko ( nie ma takiej imprezy w kalendarium w OFF-ROADZIE)
Nivką też można
-
Szkoda że nici z tego wyjazdu, bo mogło byc troszke extremalnie ( np błoto ze śniegiem na podjazdach
). Mimo to jeśli się kiedyś będziecie wybierać w te moje okolice to chętnie sie do Was przyłącze. Jest nadzieja że moja Niviasta będzie juz po " face-liftingach " i innych konserwacjach
. Pozdrawiam ATON
PS życzenia powrotu do zdrowia ( pierwotnej ruchomości w okolicy lędźwiowej ) dla Przemka
( podobno nic tak dobrze nie robi na korzonki jak porządne wytrzęsienie kręgoslupa po dziurach w Niviastej
6 

PS życzenia powrotu do zdrowia ( pierwotnej ruchomości w okolicy lędźwiowej ) dla Przemka

Nivką też można
-
Z pewna doza niesmialosci postaram sie wyprobowacpodobno nic tak dobrze nie robi na korzonki jak porządne wytrzęsienie kręgoslupa po dziurach w Niviastej

Aton? Jak bedzie planowany nowy wyjazd czy na Turbacz czy na Pustynie, to Cie zawiadomimy. Bo Twoj Beskid Wyspowy pobudzil moja wyobraznie.
A przy okazji, czy ktos sie wybiera na MW na 8 listopada? Ja nawet nie wiem, jak ma to wygladac w tym roku, oprocz tego, ze w Braniewie.
Borgu? Bede w sobote w serwisie w Zielonce (o 11-tej), bo mi padla pompa wodna w ostatni weekend i musze ja wymienic. Co do niedzieli, to pomysle. A gdzie chcecie sie turlac?
pozdrawiam,
YJ 4.0
YJ 4.0
-
-
No nie pojechalem.
Wszelkie ruchy boczno-korpusowe robie jeszcze na 50 %, a z Wami to nigdy przeciez nie wiadomo ...
. Ale wybralismy sie na Ciszyce na spacer i widzialem chlopakow z TClub w akcji (uaz, gazik, gaz, i suzuka). I odechcialo mi sie off-a, bo pomyslalem sobie, ze tak jak ja jezdze, to p o p i e r d ó ł ka jestem ... 

pozdrawiam,
YJ 4.0
YJ 4.0
-
Jakbym nie zjezdzal, tobym sie nie nauczyl, ze na zjezdzie, przewaznie juz nie da sie wyprostowac kol i trzeba o tym pomyslec przed zjazdem
. A poza tym zweryfikowalismy tasmy Jacka. Byly takie nowe, jeszcze nie pobrudzone
. Teraz wiemy, ze dzialaja
. A wczoraj jezdzilo nam sie swietnie, Jacek nawet wjechal po piasku pod gorke, dla mnie niestety dopoki nie zmienie opon wjazd konczyl sie w jakiejs 3/4 wysokosci
. Ale na reszte tras to nawet blokady nie wlaczalem ...

NIVA 1990@boreg
-
A gdyby tam bylo bloto albo liscie jesienne i nie byloby piasku, to bys nie zaklinowal sie "gruntowo" w piasku, i bys sobie zjezdzal i zjezdzal i to nawet do upadlego ...Jakbym nie zjezdzal, tobym sie nie nauczyl, ze na zjezdzie, przewaznie juz nie da sie wyprostowac kol i trzeba o tym pomyslec przed zjazdem .

dlatego zawsze mowilem, ze powinienies sie juz dawno pozbyc swoich pogrobowcow wulkanizacyjnych ...dla mnie niestety dopoki nie zmienie opon wjazd konczyl sie w jakiejs 3/4 wysokosci .

no bo i po co ? ... chyba, ze chcialbys przyszpanowac, ze dziala ...Ale na reszte tras to nawet blokady nie wlaczalem ...

pozdrawiam,
YJ 4.0
YJ 4.0
Następnym zrazem zróbcie może mały brzdęk telefoniczny, bo niektórzy zaglądają niekiedy na Forum (mówię o tym naboreg pisze: A w niedziele bylismy na Beniaminowie i bylo ok. Zawieszenie zostalo pozytywnie zwryfikowane, musze tylko jeszcze zrobic zbieznosc i mozna szalec. Jacek zweryfikowal swoja nowa tasme pomagajac mi zjechac z gorki. Fajnie bylo!
Motonews, bo tutaj, to jeszcze rzadziej...) ostatni raz w piątek, żyjąc w przekonaniu, że jeśli w piątek się coś nie urodziło, to w czasie łykendu poczęcie też nie nastąpi.

Ale... chociaż... malutki, tyciutki... "esemesik"

- kacper97
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Drzewo zaliczyłem więc spoko ...drugi raz nie trafie 
Niva już na chodzie ...no prawie bo musze jeszcze powalczyć z ustawieniami ...
Postaram się być gotowy na wypadzik 16 XI
Przemku jakie sa plany wyjazdowe na miesiąc listopad
:) może sie wybiore jako widz lub uczestnik
... to zależy czy zakupie oponki 

Niva już na chodzie ...no prawie bo musze jeszcze powalczyć z ustawieniami ...
Postaram się być gotowy na wypadzik 16 XI

Przemku jakie sa plany wyjazdowe na miesiąc listopad

Pozdrawiam
Paweł / kacper97 / Warszawa
NIVA '88 Była
Discovery '93 2.0MPI Był
Vitara '97 2.0 Jest
Paweł / kacper97 / Warszawa
NIVA '88 Była
Discovery '93 2.0MPI Był
Vitara '97 2.0 Jest
-
Jednak pojade na MW na 8 listopada.Przemku jakie sa plany wyjazdowe na miesiąc listopadmoże sie wybiore jako widz lub uczestnik
Borgu? Pozyczylbys mi swoja zabawke-tirfora

Potrzebne mi bylyby tez dluzsze/glebsze progi boczne ...

Tasmy bede mial, moze od P.F. uda mi sie pozyczyc tez tirfora profesjonalnego, to wtedy nie klopotalbym.
Co do 15-16, to jednak moze nie jezdzcie na Beniaminow, o ile wolno mi cos jeszcze zasugerowac, prawdziwy mud & fun jest obecnie na Ciszycy. ...

pozdrawiam,
YJ 4.0
YJ 4.0