Moderator: Albert_N
ad 1 nie mozliwe - musiales miec zalozone kiepskiej jakosci szczeki, ja mialem kiedys taki problem z czeskimi szczekami - odklejaly sie podobnie. Lepiej zainwestowac np. w lucasa i po problemiejarcion pisze:Właśnie miałwem założyć taki sam topik.
Zdjąłem wczoraj bęben (drugi tez nie schodzi) przy użyciu szlifierki- ani śrubami (gwint sie wytarł w aluminium w jednym otworze, w drugim ukręciła sie śruba KLASY 10.9
- jak zwykłe 5.6) ani młotkiem nie dało rady. Musiałem zdjąć, bo coś blokowało koło. To coś to odklejona okładzina szczęki.
Pytania:
1. Możliwe, że puścił klej po jeździe po jeziorze?
2. Czy można dostać szczęki z nitowanymi okładzinami?
3. Gdzie najtaniej można dostać bęben i szczęki? 160zł za dwa?Gdzie?
4. Czy owinięcie taśmą teflonową piasty ma szansę skutecznie zapobiec zapiekaniu się bębna na piaście? Plus wspomniany smar grafitowy?
Drugi bęben też muszę zdjąć (jakieś inne patenty?Ściagacz do łożysk?), żeby założyć linkę ręcznego - robię niezależny na dwa koła, "prawie" blokada- dźwignie już mam zamontowane.
a Skorpion jeszcze handluje czesciami z ŁadyNiva'94 pisze:Ad. 3 - W Skorpionie najtaniej jak mi się zdaje - 80 zł plus VAT za bęben. Chyba że ruscy przywiozą od siebie. Szczęki - 28 zł plus VAT za komplet 4 szczęk.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość