akumulator żelowy
Moderator: Albert_N
akumulator żelowy
akumulator żelowy? co na ten temat myslicie drodzy uzytkownicy
czy warto??

no tak tyle ze te akumulatory o ktorych mowisz maja zupelnie inne przeznaczenie poniewaz to sa akumulatory stosowane najczesciej do napedu wozków widlowych i innych silnikow elektrycznych dlatego posiadaja z reguly duza pojemnosc a maly prad rozruchy. Stad z reguly takie baterie laczy sie w ogniwa
Łade odpala ale z wyciagarka to nie radze eksperymentowac 

UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
- petercapri
bo tak jest - ale sa rozne akumulatory zelowe i wiekszosc z nich niestety nie nadaje sie do terenowki. Drako mowi ze te o ktorych pisal robia, natomiast ja swego czasu dzwinilem nawet do fabryki w Bielsku ktora produkuje takie akumulatory i kilku ludzi mi zgodnie powiedzialo ze te akumulatory nie nadaja sie do katowania wysokim pradem bo szybko sie je zameczy 

UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
żółta opti
ja mam u siebie żółtą optimę. największy problem w tym że klemy do lebiodki wychodzą do tyłu i trzeba to b dobrze zaizolować i zrobić takie śmieszne śruby M10 z bardzo płaskim łbem 19 mm.
Ogólnie polecam.
Ogólnie polecam.