Ogumienie
Moderator: Albert_N
Ogumienie
Jak to bedzie na oponach 15-75-235 Ladzie niwiasteczce? Mam poszerzone blotniki ,poprzedni wlasciciel jezdzil na kolach 15-255-65 czy na takich kolach co pisze bedzie przymulona????
Nic na chama wszystko młotkiem!!
RR 3,5 V8 Nissan Terano 2 2.7 TD
Re: Ogumienie
po pierwsze rozmiar podaje sie szerokosc/ profil/ rozmiarartlab pisze:Jak to bedzie na oponach 15-75-235 Ladzie niwiasteczce? Mam poszerzone blotniki ,poprzedni wlasciciel jezdzil na kolach 15-255-65 czy na takich kolach co pisze bedzie przymulona????
jak ma byc niby zamulona jak wkładasz węższe opony? odwrotnie to moze i tak. poza tym masz mniejsze koła niz seria 15 a nie 16 wiec srednica koła mniejsza wieksza moc na koło i nizsza predkosc maksymalna.
po drugie zobacz to iz ta opona i tak jest wyzsza od Rosyjskiego orginalu o 4 cm i szersza o 6 cm pomimo roznicy 1 cala w feldzehttp://moto.allegro.pl/item204305220_opony_4x4_terenowe_235_75r15_extreme_e_terrano_.htmlhttp://moto.allegro.pl/item204305220_opony_4x4_terenowe_235_75r15_extreme_e_terrano_.htmlmentor187 pisze:po pierwsze rozmiar podaje sie szerokosc/ profil/ rozmiarartlab pisze:Jak to bedzie na oponach 15-75-235 Ladzie niwiasteczce? Mam poszerzone blotniki ,poprzedni wlasciciel jezdzil na kolach 15-255-65 czy na takich kolach co pisze bedzie przymulona????
jak ma byc niby zamulona jak wkładasz węższe opony? odwrotnie to moze i tak. poza tym masz mniejsze koła niz seria 15 a nie 16 wiec srednica koła mniejsza wieksza moc na koło i nizsza predkosc maksymalna.
to mozesz jedynie wsadzic strumiennice filtr stozkowy magnetyzer bo 4 cm to nie jest mało 5%
- Sniper
- Kontaktowanie:
W teorii ale w praktyce niekoniecznie. Oczywiście licznik wówczas będzie lekko zawyrzać (np około 2-4 km przy 90/km) ale można to skorektować.mentor187 pisze:.... poza tym masz mniejsze koła niz seria 15 a nie 16 wiec srednica koła mniejsza wieksza moc na koło i nizsza predkosc maksymalna.
Strumienica w układzie z sonda lambda raczej odpada ze względu na spore prawdopodobieństwo nietrzymania norm emisji spalin, a dodatkowo ewentualne rozregulowanie pracy silnika (możliwe np. zwiększone spalanie oleju), a osiągów wcale nie zwiększa znacząco - ot tak jak wspawana prosta rura zamiast tłumika. Magnetyzer sprawdza się w teorii - ale nie w praktycznym podnoszeniu mocy małego silniczka. Filtr stożkowy mógłby się okazać ok dla nivki ale jako uzupełnienie raczej konkkretnej modyfikacji. Chociaż pociaga za sobą spory wzrost zuzycia paliwa oraz dla starszych silników znaczne obciążenie.mentor187 pisze:to mozesz jedynie wsadzic strumiennice filtr stozkowy magnetyzer bo 4 cm to nie jest mało 5%
Ręce precz od GENERAŁA!...

Jak rozumie sprezyny i amory komplet od Żuka ? Jak to kasowo stoi i o ile podniosles bude bo tez by jeszcze bude do gory targnol>michur pisze:ja smigam na dakarach -nalewki - 195/15 dla mnie i mojej ruiny bomba.Dobrze na czarnym i suppppppppppeeeeeeeeeeerrrrrrrrr na wyjebach.zero ciecia ,kombinowania.Podnioslem bude na amorach od zuka i nowych srezynach.Pieknie.
Ave.
wiesz,
gdybym mial bilsteiny,sachsy,koni,trial mastery...to tak.Zalozyc amory od zuka to lipa.Ale jesli zalozone mam amorki za 30 pln za sztuke.To na prawde nie widze roznicy.Jakosc ta sama czyli znikoma.A tak przynajmniej mam wiecej skoku amora z tylu i dziala....jeszcze.
Bylem juz na wyjebach na nich i powiem Tobie ze spoko.Nie mam roznicy ...przynajmniej ja nie widze.A buda poszla fajnie do gory.
gdybym mial bilsteiny,sachsy,koni,trial mastery...to tak.Zalozyc amory od zuka to lipa.Ale jesli zalozone mam amorki za 30 pln za sztuke.To na prawde nie widze roznicy.Jakosc ta sama czyli znikoma.A tak przynajmniej mam wiecej skoku amora z tylu i dziala....jeszcze.
Bylem juz na wyjebach na nich i powiem Tobie ze spoko.Nie mam roznicy ...przynajmniej ja nie widze.A buda poszla fajnie do gory.
Radzę dokładnie obejrzeć podłużnice. Ja też miałem sprężyny żukowskie do momentu jak wyrwało mi całe prawą podłużnice, i skończyła się uciecha. Potem założyłem oryginały czarne, przez pierwszy miesiąc użytkowania wszystko ok., potem dziwnie zaczęła siadać lewa strona. Skończyło się na przeproszeniu starej sprężyny. Dzisiejsza jakość części jest, powiedzmy sobie, żenująca.michur pisze: Bylem juz na wyjebach na nich i powiem Tobie ze spoko.Nie mam roznicy ...przynajmniej ja nie widze.A buda poszla fajnie do gory.
"..i spojrzał Pan na pracę naszą i był zadowolony,na wieść o zarobkach-usiadł zapłakał.."