Moderator: Albert_N
Jedną sprawę jeszcze podejrzewam: jak koleś podcinał mi błotniki, to odkręcał koła. Być może nie dokręcił kół, a ja durny pojechałem na diagnostykę, poszarpać zawieszkę co by wyłapać luzy jakoweśjarcion pisze:mam felgi samuraja od kilku lat i jest ok, nic się nie dzieje. Dokręcam konkretnie![]()
A ciężar oprócz tego że wisi na szpilkach, to jest też przenoszony przez siłe tarcia (felga/piasta z przodu i felga/bęben tył) i chybanie jest ona pomijalnie mała.
Jest dokładnie tak jak piszeszMaykel pisze:Dokręcona felga w zasadzie dotyka na małej przestrzeni szpilek, głównie trzyma ją stożek nakrętki.
Pisząc ręką miałem na myśli tez nogęKrzysiek-74 pisze:Nogą też chyba pomogłem, alę widzę że z nivką, muszę delikatniej niż z ŻonąSniper pisze:Jeśli tylko ręką to ok i nic nie powinno im się stać![]()
. Przynajmniej nie skarży się tylko delikatnie daje znać że , coś jest nie halo
. Zmienie szpileczki jej i obaczym
Raczej mało prawdopodobne. Fele, kupiłem od gościa handlującego felgami sprowadzanymi z niemiec. A tam raczej się takimi sprawami nie bawią. Fakt, że wypiaskowane były. Ale to raczej o niczym nie świadczyMaykel pisze:Dokręcona felga w zasadzie dotyka na małej przestrzeni szpilek, głównie trzyma ją stożek nakrętki.
Sprawdź stożek feldze i nakrętce. Może masz wyrobione stożki i nakrętka nie dociska felgi tylko zatrzymuje się na piaście/bębnie. Ew. masz felgi samuraja po jakimś uazie (na grubsze szpilki).
heh to raczej jeżdzisz spokojnie lub dość delikatnie nivką że nie wyczułeś tego i ze luz się nie wzmógł na skutek mocniejszych przeciążeńKrzysiek-74 pisze:Dużo tej jazdy nie było, może z 5 kilometrów. Więc pewnie dlatego nie poczułem jak Łada mdleje![]()
![]()
.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość