Pomóżcie przy zakupie
Moderator: Albert_N
Pomóżcie przy zakupie
Witam mam zamiar nabyś NIVKE ,rocznik 94 wzwyż Diesel ewentualnie będzyna, LPG do 13 k, Będzie to mój pierwszy samochód i mam go zamiar wykorzystywać na wycieczki z rodziną góry, morze (dwoje dzieci żonka i bernardyn
) i do pracy .Podoba nam się ten wozik napiszcie czy to dobry wybór . Jak jest z NIVOM 5 drzwiowom ? Dzięki za pomoc

- RagnarTheRed
-
Re: Pomóżcie przy zakupie
Ja zielony jak szczypiór jestem, ale ci powiem że 5-ciodrzwiowe nie występują w przyrodzie ... a jeśli to twój pierwszy w ogóle samochód, to z tego co piszą chłopaki możesz się zrazić do motoryzacjilaska22 pisze:Witam mam zamiar nabyś NIVKE ,rocznik 94 wzwyż Diesel ewentualnie będzyna, LPG do 13 k, Będzie to mój pierwszy samochód i mam go zamiar wykorzystywać na wycieczki z rodziną góry, morze (dwoje dzieci żonka i bernardyn) i do pracy .Podoba nam się ten wozik napiszcie czy to dobry wybór . Jak jest z NIVOM 5 drzwiowom ? Dzięki za pomoc

Suzuki Jimny 1.3KAT
-
- jestem tu nowy...
Będzie ciasno nawet w wersji 5 drzwiowej. A gdzie bagaże?????laska22 pisze:...dwoje dzieci żonka i bernardyn...
http://www.moto-panamericana.pl
4x4 Szczecin
4x4 Szczecin
- RagnarTheRed
-
- Sniper
- Kontaktowanie:
Pomieścić się to się pomieszczą tyle tylko że w opcji z bernardynem in to bagaże lecą na dach
ale się pomieszczą
Inne fury i sprzęty się pokończyły, wymieniły czy tez poszły do ludu a ona nadal jest. Inne może tez były fajne - komfortem, jakością,, osiągami, niezawodnoscią itd. itp. przebijały ją kilkukrotnie - ale nic na dłuższą mete nie może się dla mnie równać z tymi wrażeniami jakie daje nivka
hehe a może poprostu mam syndrom pierwszej kochanki

Bez przesady - stricte rzecz ujmując nivka była i jest moim pierwszym samochodem (jeśli chodzi o ogólnie pojęte odczucie własnosci). 14 zdałem prawko, 28 odebrałem a 8 juz ujeżdżałem tą sukę:)25RagnarTheRed pisze: a jeśli to twój pierwszy w ogóle samochód, to z tego co piszą chłopaki możesz się zrazić do motoryzacji
Inne fury i sprzęty się pokończyły, wymieniły czy tez poszły do ludu a ona nadal jest. Inne może tez były fajne - komfortem, jakością,, osiągami, niezawodnoscią itd. itp. przebijały ją kilkukrotnie - ale nic na dłuższą mete nie może się dla mnie równać z tymi wrażeniami jakie daje nivka

hehe a może poprostu mam syndrom pierwszej kochanki

Ręce precz od GENERAŁA!...

- silverstone
-
http://www.tarmot.ig.pl/oferta.php?act=1&kat=41 to tak na temat Nivy długiej.
Ale fakt, mało ich w przyrodzie.
Ale fakt, mało ich w przyrodzie.
- Sniper
- Kontaktowanie:
Sliverstone nie wkładaj lepiej żadnych info z Tarmotu bo pusty śmiech mnei ogarnia jak słysze te ich teksty
A o długiej nivce juz coś tam na forum pisane było - wystarczy użyc SZUKAJ:
http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic. ... o+drzwiowa

A o długiej nivce juz coś tam na forum pisane było - wystarczy użyc SZUKAJ:
http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic. ... o+drzwiowa

- silverstone
-
- RagnarTheRed
-
A co na to Towarzystwo Przyjaciół Zwierząt ? Są na to paragrafySniper pisze:Pomieścić się to się pomieszczą tyle tylko że w opcji z bernardynem in to bagaże lecą na dachale się pomieszczą

A poważnie, to długa niwa nie wydaje mi się dobrym pomysłem na dojazdy do pracy (pali jak smok, nieustawna raczej) ... co do rodzinnych wycieczek to raczej większe kombi do parkingu a potem piechotą ... no niva wiele ma talentów, ale jako rodzinne auto, hmmm ...
Suzuki Jimny 1.3KAT
- Sniper
- Kontaktowanie:
A jakie są normy dla tego zwierzaka??RagnarTheRed pisze: A co na to Towarzystwo Przyjaciół Zwierząt ? Są na to paragrafy![]()

Tam teoretycznie miałby jakieś 0,3 m3 -a przy zdjętej półce nawet troszkę więcej

Bernaryna nie masz gdzie dać? Hmmm... niektóre nivki mają tylnie orurowanie (kangura) odchylanego na zwierzynę. Berniemu jakiś zastrzyk i zaśnie słodko na tylnim orurowaniu. Tylko tłumaczyć się będziesz, jak Cię patrol zatrzyma...
Albo, hmmm, bardziej humanitarne - wiesz, nivka szybko nie jeździ, a benardyn jak się rozpędzi to hoho. Te psy potrzebują chyba dużo ruchu.
No nic, powodzenia w każdym bądź razie!
Albo, hmmm, bardziej humanitarne - wiesz, nivka szybko nie jeździ, a benardyn jak się rozpędzi to hoho. Te psy potrzebują chyba dużo ruchu.
Pozdrawiam, A-d-i-k
________
Łada NIVA 1,7i 03/04' + LPG sekwencja... piykna, że hej!
________
Łada NIVA 1,7i 03/04' + LPG sekwencja... piykna, że hej!
taaa a moze lepiej taka małą pryczepke z tyłu z tym psem cigac jak kosz w motocyklua-d-i-k pisze:Bernaryna nie masz gdzie dać? Hmmm... niektóre nivki mają tylnie orurowanie (kangura) odchylanego na zwierzynę. Berniemu jakiś zastrzyk i zaśnie słodko na tylnim orurowaniu. Tylko tłumaczyć się będziesz, jak Cię patrol zatrzyma...
Niwa to bardzo sympatyczne auto, ja jezdzilem z zona dzieckiem i psem moze nie tak wielkim jak bernardyn (doberman) z tylu byl wozek dla dziecka i na stale butla z gazem + skrzynka narzedziowa z drucikami wezykami i ruznym szpejem potrzebnym do szybkiej naprawy- OBOWIAZKOWO. Mozna jezdzic w takim skladzie i niewielkim bagazem(grubsze sprawy mozna wywalic na dach, bagaznik do niwiastej kupisz za grosze). Klopotliwe w wersji 3drzwiowej moze byc wchodzenie i wychodzenie z tylnej kanapy podloga jest stosunkowo wysoko zona raz mi wypadla z niwki. A wersja 5drzwiowa popularna jest w b rep radzieckich i tam jest chwalona ja sam nie mialem przyjemnosci. Cenowo bardzo atrakcyjne autko w eksplatacji tez. Ja polecam
- petercapri
- Krzysiek-74
- Kontaktowanie:
Crazy pisze:/.../zona raz mi wypadla z niwki/.../
z naszej Nivki też kobitka "wypadła"a-d-i-k pisze:wypadła, powiadasz? Hmmm.... może opowiesz, bo mnie to zainteresowało dość mocno ;P
Walis odwoził koleżankę z pracy do domu - zapomniała, że podłoga wysoko i..... aż się spódnicą nakryła.... Walis nie wiedział co ma robić, czy się śmiać, czy pomagać...
także niestety - z niviasty wypaść można
do wysokości nivki trzeba się przyzwyczaić, a i dzieciaki będą miały frajdę jak będą musiały się wdrapywać do samochodu
od 2003 NIVKI '84 niet
- petercapri